تولید غذای آبزیان با استفاده از پساب خروجی مزارع پرورش ماهی
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تولید غذای زنده آبزیان ازجمله موارد مهمی است که کمک بسیاری به تکثیر و چرخه حیات گونههای مختلف ماهی میکند.
این غذاهای زنده، گستردگی زیادی دارند و از جلبکهای آب شیرین، جلبکهای آب شور، پلانکتون، برخی کرمها و لاروهای حشرات و... را شامل میشود.
یکی از اهمیتهای این غذاهای زنده آن است که این نوع غذا، برای بسیاری از آبزیان مخصوصا در دوران لارو، ضرورت دارد چرا که هم متناسب با اندازه دهان آنها است و هم از قابلیت هضم راحتتری برخوردار است.
تولید زیستتوده در استخرهای عایقدار بهصورت متراکم و مداربسته در جهت تامین امنیت غذایی آبزیان پرورشی، از دیگر کارکردهای این طرح است. تولید بیومس دافنی ماگنا در استخرهای خامی و بتنی با استفاده از پساب خروجی مزارع پرورش ماهی نیز دیگر خدمتی است که با اجرای این طرح محقق شده است.
روحالله حبیبیفرد رئیس هیات مدیره شرکت زیستفناور با بیان اینکه این طرح با توجه به کاربردهای بسیاری که دارد، در بخش کشاورزی، تکثیر و پرورش آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: ازجمله شاخصههای این طرح میتوان به تولید غذای آبزیان با استفاده از پساب خروجی مزارع پرورش ماهی بهدور از منابع آب شور اشاره کرد.
با این طرح همچنین، نخستین بانک غذای زنده کشور ایجاد شد. در این بانک، انواع غذاهای زنده ذخیرهسازی شده است. نمونههای این غذاها خالصسازی شده است و بهصورت زنده نگهداری میشوند؛ بنابراین هر پرورشدهندهای که نیاز پیدا کند، این غذاها بهسرعت در دسترس آنها قرار میگیرد.
با توجه به وجود این بانک غذای زنده در کشور و با توجه به مشکلات ارز و تحریم، پرورشدهندگان، دیگر نیازی به تهیه آرتمیای وارداتی ندارند. اجرایی شدن این طرح برای ۴ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.
حبیبیفرد با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اعطای تسهیلات، از این طرح حمایت کرده است، عنوان کرد که برای توسعه بیشتر فعالیتها، نیازمند کمکهای بیشتر معاونت است.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/