مصرف قارچهای جادویی (Magic mushroom) یا قارچهای سایلوسایبین (Psilocybin mushroom) میتواند با برقراری دوباره ارتباط بخشهای مختلف مغز، بیماران مبتلا به افسردگی را به شیوهای متفاوت از نتیجه مصرف داروهای رایج درمان کند.
محققان امپریال کالج لندن دریافتند، سیلوسایبین که یک ترکیب توهمزای موجود در قارچهای جادویی است، موجب افزایش سطح هوشیاری و بهبود ارتباطات بخشهای مختلف مغز تا سه هفته پس از مصرف آن میشود.
این نتیجه پس از مقایسه اکسن مغزی بیماران مبتلا به افسردگی، پیش و پس از مصرف قرصهای شیمیایی موجود و سیلوسایبین به دست آمده که نشان میدهد داروهای شیمیایی رایج اثر کندتر و کمتری در مقایسه با روانگردان موجود در قارچهای جادویی دارد.
دیوید نات، رئیس مرکز تحقیقات روانگردانها در امپریال کالج لندن و نویسنده ارشد مقاله حاصل از این بررسی که در نشریه نیچر به چاپ رسیده، گفت: «برای نخستین بار است که محققان متوجه شدهاند که سیلوسایبین متفاوت از داروهای ضد افسردگی معمول عمل و مغز را سیالتر میکند؛ چنان که گرفتاری مغز را در الگوهای تفکر منفیگرایانه مرتبط با افسردگی کاهش میدهد.»
او توضیح داد: «معمولا ارتباط بخشی از مدارهای مغزی افراد مبتلا به افسردگی قطع شده و همین امر موجب بروز وضعیت سوگیری شناختی منفی میشود ولی این مطالعه نشان داد که سیلوسایبین به نواحی خاصی از مغز کمک میکند تا ارتباط بهتری با یکدیگر برقرار کنند و همین اتفاق باعث خوشبینی میشود.»
معرفی روشهای برتر برای محافظت از تنوع زیستی/ نقش انسان در ناپدیدی ۶۰ درصد از موجودات جهان
تنوع زیستی به تمام گونهها و موجودات روی زمین یا در یک اکوسیستم خاص اطلاق میشود و طبق نتایج محققان، انسان در ناپدیدی ۶۰ درصد از موجودات جهان نقش داشته است.
تنوع زیستی به تمام گونهها و موجودات روی زمین یا در یک اکوسیستم خاص اطلاق میشود که به تنوع موجودات زنده، تنوع زیستی گونهها و اشکال مختلف حیات اشاره دارد. تنوع زیستی در واقع نشاندهنده پویایی تکامل موجودات در اکوسیستم است و همچنین سه سطح از تنوع زیستی از جمله تنوع ژنتیکی، تنوع گونهای و تنوع اکوسیستم روی زمین از اهمیت ویژهای برخوردار است. فعالیتهای انسانی تأثیرات منفی بر تنوع زیستی دارد و پیامدهای مخربی میتواند برای محیط زیست به همراه داشته باشد. در این خصوص گزارشی تهیه کردیم تا به تأثیرات فعالیتهای انسانی بر تنوع زیستی و راههای محافظت از آن اشاره کنیم.
تنوع ژنتیکی درباره تنوع ژنهای موجود در دنیای زنده است و در گونههای مختلف موجودات ژنهای مختلف و بیانهای متفاوتی از ژنها وجود دارد. تنوع ژنتیکی بسیار مهم تلقی میشود، زیرا میتواند به تعداد اشکال حیات، ویژگیهای فیزیکی و بیولوژیکی کمک کند. ویژگیهای فیزیکی و بیولوژیکی به تعامل موجودات زنده با محیط و فنوتیپها بستگی دارد. فنوتیپها در علم زیستشناسی شامل ویژگیها و صفات قابل مشاهده در ارگانیسمهای متفاوت است.
تنوع زیستی به فهرست ایستا گونههای زنده در یک لحظه محدود نمیشود
تنوع گونهای، تنوع گونههای زنده را نیز توصیف میکند و بر اساس گزارشات، میلیونها گونه زنده روی زمین وجود دارد. گونههای مختلف تفاوتهای بسیار متمایزی با یکدیگر دارند و بسته به ویژگیهایشان در گروههای مختلف تقسیم میشوند. تنوع گونهای به دو دسته از جمله تنوع درونگونهای و تنوع بینگونهای تقسیم شده است. مطالعات و بررسیها نشان داده تنوع درونگونهای به تنوع ژنتیکی افراد و جمعیتهای یک گونه اشاره مستقیم دارد. برای مثال، انسانهای سفید یا سیاه پوست با موهای بلوند یا قهوهای یکی از نمونههای متعدد تنوع زیستی درونگونهای محسوب میشود.
تنوع زیستی بینگونهای به تنوع گونههای زنده و از جمله تعداد آنها، ماهیت آنها و اهمیت نسبی آنها اطلاق میشود. انسانها با تنوع گونهای در حدود ۷.۷ میلیارد موجود زنده دارای بالاترین تنوع نسبت به موجودات دیگر هستند. تنوع زیستی اکوسیستم به تنوع اکوسیستمها، ماهیت و تعداشان بستگی دارد و گونههای زنده با محیط خود و همچنین با یکدیگر تعامل دارند. اکوسیستمها هر کدام به صورت منحصر بهفرد ویژگیها، گونهها و روشهای عملکردی متفاوت دارند. همچنین تنوع زیستی به فهرست ایستا گونههای زنده در یک لحظه محدود نمیشود و ارزیابی تنوع زیستی و فعل و انفعالات آن درباره تمام انواع موجودات زنده و اکوسیستمهایی که بخشی از آنها هستند و در آن بر هم کنش دارند، اعمال میشود. تنوع زیستی در خطر قرار دارد و فعالیتهای انسانی بر از دست دادن تنوع زیستی نقش بهسزایی دارد.
پارکهای دانشگاهی و استانی نباید رقیب هم باشند
سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: پارکهای دانشگاهی و استانی نباید رقیب هم باشند و باید باعث رشد و همافزایی زیستبوم فناوری و نوآوری کشور شوند.
مهدی فکور ثقیه در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص اقدامات پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بیان کرد: پشتیبان اصلی ما دانشگاه است و برنامههایی را تحت عنوان طرح جامع پژوهش و فناوری دانشگاه تدوین کردهایم. هدف از این برنامه استفاده حداکثری از پتانسیل دانشجویان، اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران برای تحقق شعار سال است. در سال جاری تمرکز ویژهای روی پایاننامهها و رسالهها داریم، پیوست فناوری به پروپوزالها اضافه میشود که در این بخش دانشجو میتواند اعلام کند که پایاننامهاش میتواند به یک کسبوکار یا ایده خلاقانه منجر شود.
وی افزود: نشستهایی با حضور نمونههای موفق شکتهای پارک برای استفاده دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه برگزار میشود. این امر به دانشجویان اجازه میدهد که وارد پارک شده و از آن به عنوان فضای واسطی برای ورود به فضای کسب وکار استفاده کند. الزامات و اقدامات مورد نیاز طرح دستیار فناوری نیز در پارک دانشگاه تهران فراهم میشود. این طرح امکان حضور دانشجو در پارک و تعامل با شرکتهای مستقر در آن را میدهد. دانشجویان و فارغالتحصیلات میتوانند چند ماهی را تحت عنوان فرصت فناورانه در پارک سپری کنند و جذب شرکتها شوند. مسئولان شرکتهای مستقر در پارک همواره از نبود و کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه فناوری و نوآوری گلایه میکنند، طرح دستیار فناوری میتواند این نیازها را رفع کند.