رئیسجمهوری: باید جلوی انتقال منابع مالی و تسلیحاتی به تروریسم سد شود/ برنامهریزی برای همکاری بلندمدت تهران - برلین ضروری است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی نهاد ریاستجمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه در دیدار «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر امور خارجه آلمان، به اجرای رسمی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام ) اشاره کرد و گفت: باید با بهرهگیری از فرصتهای پسابرجام و پساتحریم، سطح همکاریهای دو کشور را ارتقا داد، بویژه اینکه آلمان در دورهای نخستین شریک تجاری ایران در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا بوده است.
رئیسجمهوری با تاکید بر ضرورت پایهگذاری و برنامهریزی یک همکاری و فعالیت مشترک بلندمدت میان تهران و برلین تصریح کرد: ایران با برخی از کشورها در مسیر امضا و اجرای قرارداد همکاری راهبردی مشترک قرار داشته و با شماری دیگری از کشورها نیز درباره نقشه راه همکاریهای بلندمدت توافق کرده است.
روحانی اظهارداشت: فرصتهای همکاریهای مشترک در بخشهای مختلف از جمله صنعت، معدن، انرژی و خطوط ریلی و گردشگری فراهم است و آلمان در این حوزهها میتواند مشارکت فعالتری داشته باشد.
رئیسجمهوری با اشاره به نقش مثبت و سازنده آلمان در روند مذاکرات هستهای تاکید کرد: اجرای دقیق و سریع برجام به سود همه طرفها است و در همین عرصه باید تلاش کرد تا پایههای این توافق هر چه بیشتر مستحکم شود.
روحانی گفت: برجام به عنوان الگویی موفق، فضای بسیار خوبی را در عرصه بینالمللی برای تعامل و گفتوگو در خصوص سایر موضوعات ایجاد کرده است و باید تلاش کنیم معادله برد – برد را برای حل و فصل سایر مسایل منطقه نیز بکار گیریم.
رئیسجمهوری اظهار کرد: ایران و آلمان علاوه بر تلاش برای ارتقاء روابط دوجانبه میتوانند در مسیر حل مشکلات منطقهای و بینالمللی بویژه مبارزه با تروریسم و ایجاد صلح و ثبات در منطقه همکاری کنند.
روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه «باید جلوی انتقال منابع مالی و تسلیحاتی به تروریسم سد شود»، تصریح کرد: تروریسم خطری جدی و مقابله با آن نیز ضروری است؛ بویژه اینکه حوادث ماههای گذشته نشان داد که تروریسم خطری برای همگان و از جمله اتحادیه اروپاست.
وزیر خارجه آلمان نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه فصل تازهای در روابط اتحادیه اروپا و آلمان با اجرای رسمی برجام آغاز شده است، گفت: برلین مصمم به گسترش روابط با تهران در همه حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و دانشگاهی است.
«فرانک والتر اشتاین مایر» با اشاره به دو دیدارش از تهران طی یک دوره سه ماهه، از آن به عنوان نشانهای از علاقهمندی برلین به توسعه همه جانبه روابطش با تهران نام برد و گفت: روابط دو کشور طی این دوره زمانی با یک جهش مواجه بوده و عمده شرکتهای بزرگ آلمانی مایل به حضور در بازار ایران برای سرمایهگذاری و همکاریهای مشترک هستند.
وزیر خارجه آلمان اظهار کرد: طی سال گذشته میلادی 10 هیئت بزرگ سیاسی و اقتصادی آلمان از جمهوری اسلامی ایران دیدار و با شرکای خود گفتوگو و مذاکره کردهاند و هم اکنون نیز 8 هیات بزرگ دیگر اقتصادی در صف سفر به تهران هستند و این سفرها راه را برای سرمایهگذاری مشترک میگشاید.
وی همچنین به موضوع تروریسم و ضرورت مبارزه همگانی با آن اشاره کرد و گفت: باید برای حل مساله تروریسم، زمینههای رشد و نمو این پدیده شوم را خشک کنیم که مقابله با افراطگرایی در منطقه یکی از این زمینههاست.
انتهای پیام/