دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1401 - 18:46
شیمی، دومین صنعت بزرگ جهان؛

شعبانی: گردش مالی کاتالیست‌ها بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار است

سرپرست جدید پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی گفت: در حال حاضر گردش مالی کاتالیست‌ها بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار است، اما اکنون بالغ بر یک میلیارد دلار واردات کاتالسیت داریم.
کد خبر : 650927
احمد شعبانی

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، احمد شعبانی، سرپرست جدید پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی در مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید پژوهشگاه‌های شیمی و مهندسی شیمی ایران که امروز در پژوهشگاه مهندسی شیمی برگزار شد، بیان کرد: اهداف و برنامه‌هایی که قرار است در پژوهشگاه دنبال شود مکتوب و خودرأی است و حتما با تمام افراد پژوهشگاه و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همکاری خواهیم داشت و از مشورت‌های ایشان بهره‌مند خواهیم شد. در حال حاضر رهبری آموزش عالی کشور را یک شیمی‌دان برجسته به تمام‌معنا بر عهده دارد و ایشان در بعد علمی و مدیریتی بسیار توانمند است. با حمایت آموزش عالی کشور می‌توانیم کارهای بسیار بزرگی انجام دهیم. پژوهشگاه‌ها نیازمحور و ماموریت‌گراست که بسیار حائز اهمیت هستند.


وی افزود: تجربه بسیار خوبی در تهیه تولید مواد شیمیایی آزمایشگاهی و دارویی در پژوهشگاه شیمی وجود دارد. جلسات متعددی به این مهم اختصاص داده شده است، اما فرصتی بسیاری نبود تا این مهم عملیاتی شود. گردش مالی حوزه دارو در مقیاس جهانی ۱.۲۳ تریلیون دلار است. اگر مبنای ما جمعیت یک درصدی باشد، ما باید در حدود ۱۳ میلیارد دلار صادرات مواد اولیه و موثره دارویی داشته باشیم، اما وضعیت کنونی ۲.۵ میلیارد دلار واردات مواد اولیه و موثره دارویی است؛ بنابراین این موضوع باید یکی از اولویت‌های کشور باشد. مواد اولیه و موثره سموم کشاورزی از دیگر بحث‌های مهم کشور است. در حوزه دارویی هزار و ۵۰۰ قلم ماده شیمیایی به عنوان ماده موثره و ماده اولیه وارد کشور می‌کنیم که تنها ۲۰۰ قلم آن در کشور تولید می‌شود. و با کمال تاسف بیش از ۸۰ درصد مواد اولیه وارداتی است.


شعبانی گفت: ۹۸ درصد سموم یا به صورت تکنیکال یا به صورت فرمولاسیون وارد کشور می‌شود. در حال حاضر گردش مالی کاتالیست‌ها بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار است و ما در حال حاضر بالغ بر یک میلیارد دلار واردات کاتالسیت داریم، البته در این حوزه کارهای بسیار خوبی انجام شده است، اما عمده کاتالیست‌ها به صورت واردات است. تنوع گیاهی ایران ۲ برابر کل اروپاست و امیدوار هستم در این حوزه بتوانیم فعالیت بسیار خوبی داشته باشیم و همچنین باید مشارکت خارجی نیز در نظر گرفته شود. مشارکت خارجی در پژوهشگاه شیمی انجام شده است، اما باید به آن شدت بدهیم.


وی افزود: شیمی در دنیا مرکز علوم است، زیرا دومین صنعت بزرگ جهان است. ایران در صنایع شیمیایی باید سرمایه‌گذاری کند. همچنین مسئله مهم شاخص ورود به فناوری است و رتبه پژوهشگاه‌های شیمی کمی از کشورهای پیشرفته پایین‌تر است. آسیب‌شناسی وضعیت موجود به دولت، دانشگاه و صنعت بازمی‌گردد. مشکل اصلی کشور در صنعت است؛ بنابراین دولت در خصوص تولید با وضع قوانین باید این مسائل را در اولویت و در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب