اقتصاد و تولید دانشبنیان راهگشای مشکلات کشور است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کاشان، عباس کتابی در جمع واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری غیاثالدین جمشید کاشانی اظهار کرد: با توجه به نیاز اصلی کشوردر حوزه کارآفرینی، برنامه ها و اهداف دانشگاه، متمرکز بر نوآوری و فناوری و دانش بنیان است.(بیشتر بخوانید)
این مقام مسئول با اشاره به شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام «سال تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین» عنوان کرد: شاهکلید تولید دانشبنیان، راهگشای تمام مشکلات کشور است.
وی تولید دانشبنیان را رمز توسعه کشور دانست و بیان کرد: تولید دانشبنیان از مسیر پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و نوآوری میتواند به خوبی محقق شود از همین رو میتوان گفت دانشگاهها پیشران تحقق شعار سال به شمار میروند.
رئیس دانشگاه کاشان افزود: برای تحقق شعار سال میطلبد تا دانشگاهها بهدنبال مهارتآفرینی و کارآفرینی برای دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهی باشند.
کتابی از استقلال پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان خبر داد و خاطرنشان کرد: در مدیریت قبلی دانشگاه، شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در ساختمان متعلق به دانشگاه کاشان پارکی را راهاندازی کرده بود که دانشگاه هیچ سهم و نقشی در اداره آن نداشت و فقط میلیاردها تومان هزینه کرده بود و تمام شرکتهای مستقر نیز ناراضی بودند.
وی اضافه کرد: در دوره مدیریت جدید، با توجه نیاز ایجاد یک پارک علم و فناوری واقعی و مستقل، پیگریهای فراوانی انجام شد و با کمک وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری مجوز ایجاد پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان بهصورت مستقل بهعنوان دوازدهمین پارک دانشگاهی کشور صادر شده است که نقطه عطف مهمی در توسعه فعالیتهای فناوری، نوآوری و دانشبنیان منطقه کاشان خواهد بود.
پیگیری برای ایجاد صندوق پژوهش و فناوری
رئیس دانشگاه کاشان پیگیری برای ایجاد صندوق پژوهش و فناوری را از دیگر برنامههای مدیریت دانشگاه عنوان کرد و افزود: این صندوق نقش بسزایی در حمایت از شرکتهای دانشبنیان دارد.
کتابی به تغییر مأموریت و عنوان معاونت فناوری و نوآوری در دانشگاه کاشان همزمان با ایجاد این معاونت در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک به تکمیل زیستبوم فناوری و نوآوری اشاره کرد.
وی ایجاد مدرسه اشتغال و کارآموزی دانشبنیان را از دیگر برنامههای زیرساختی این دانشگاه عنوان کرد و متذکر شد: با اجرای این طرح سعی بر این است که دانشجو در حین تحصیل، مهارت لازم برای اشتغال و کارآفرینی را کسب کند تا با شرایط مطلوب وارد بازار کار شود.
رئیس دانشگاه کاشان به راهاندازی دانشکده مدیریت و کارآفرینی در دانشگاه کاشان اشاره کرد و یادآور شد: این دانشکده که مصوبه هیئت امنای آن اخذ شده است، در سال جدید فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و با ایجاد رشتههای مرتبط سعی داریم نیازهای جامعه و صنعت منطقه در حوزه آموزش و تربیت منخصصان مدیریت و کارآفرینی را پوشش دهیم.
کتابی با اشاره به اینکه در دانشگاههای موفق دنیا، بخش قابلتوجهی از درآمدهای دانشگاه از طریق مشارکت در سهام یا سود شرکتهای دانشبنیان تأمین میشود، خواستار تعامل و مشارکت مناسب پارک علم و فناوری با شرکتهای دانشبنیان شد.
پیشنهاد تشکیل ستاد «تسهیل تولید دانشبنیان»
وی پیشنهاد تشکیل ستاد «تسهیل تولید دانشبنیان» را در منطقه کاشان مطرح کرد تا این ستاد با حضور دانشگاهها، پارک علم وفناوری، فرمانداری، شهرداری، مجموعه سازمانها و ادارت دولتی و شرکتها و واحدهای تولیدی و صنعتی در راستای تحقق شعار سال، برنامهریزی و تسهیلگری کند.
رئیس دانشگاه کاشان خاطرنشان کرد: لازمه تحقق شعار این است که نهادهای علمی و دانشبنیان و حتی دستگاههای اجرایی تعامل و همافزایی بیشتری داشته باشند.
کتابی همچنین به تصویب و ابلاغ قانون جهش تولید شرکت دانشبنیان در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: تصویب و ابلاغ این قانون ظرفیت خوبی برای پیشرفت و فعالیت هرچه بهتر شرکتهای دانشبنیان است.
وی بیکاری و اشتغال جوانان دانشآموخته را یکی از موضوعات و مشکلات مهم عنوان کرد و توضیح داد: اگر اقتصاد داشبنیان شکل بگیرد در کنارش ابرچالش اشتغال نیز حل میشود.
به گزارش آنا، در این نشست واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان پارک علم و فناوری غیاثالدین جمشید کاشانی نیز نظرات خود را بیان کردند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/