افزایش حمایت از بیماران نیازمند به خدمات سلولهای بنیادی
امیرعلی حمیدیه در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی چه برنامهای برای تحقق شعار سال دارد، بیان کرد: نام دانشبنیان در شعار سال ذکر شده است بنابراین باید توجه ویژهای به این حوزه شود. در سال ۱۳۹۳ تعداد شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی کمتر از انگشتان دست بود و در حال حاضر به بیش از ۱۶۰ مورد رسیده است. امیدوارم در سال جاری رشد خوبی داشته باشد. فکر میکنم به لحاظ کمی و کیفی کمتر حوزهای رشدی این چنینی را در بحث ایجاد شرکتهای دانشبنیان تجربه کرده باشد. در صورتی که تمامی ارگانها، سازمانها و وزارتخانهها ملزم به همکاری شوند، این تعداد از منظر کمیّت و کیفیت نیز بیشتر میشود.
وی افزود: بخش عمدهای از هدفگذاری امسال در ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی توسعه صادرات است چراکه در حال حاضر شرکتهای ما ظرفیت خوبی برای صادرات محصولاتشان به خارج از کشور را دارند. در کنار این اقدامات، مباحث قدیمیتری نیز وجود دارد که باید گستردهتر و در سطوح بالاتری انجام شود، برای مثال آموزشهای پیشرفتهتری باید صورت بگیرد چراکه سرعت رشد علم سلولهای بنیادی بسیار زیاد است و بنابراین مباحث قدیمی به کار مجدد نیاز دارند. این علم به هیچ عنوان ایستا نیست و نیاز به تقویت دارد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی گفت: توسعه و ارائه خدمات بالینی مبحث حائز اهمیت دیگری است. تمام کارهایی که در حوزه سلولهای بنیادی صورت میگیرد باید در نهایت به درد جامعه بخورد و به بیماران کمک کنند تا از آلامشان کم شود. اگر این اقدامات آلام بیماران را کم نکند، حتی اگر بحث اقتصاد دانشبنیان را نیز پیش ببرد، کارهای ما فایدهای ندارد. لذا هدف نهایی و اصلی ستاد همین مسئله است و در سال جاری تلاش میکنیم تا با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بیمارانی که نیاز به کمک در حوزه سلولهای بنیادی دارند، حمایت بیشتری شود و خدمات بیشتری به آنها ارائه شود. از بحث بیمه خدمات سلولهای بنیادی نیز غافل نیستیم و همچنان پیگیر توسعه آن هستیم.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/