تقویت سمت تولید با به کارگیری شرکتهای دانش بنیان
هادی حق شناس در گفتوگو با خبرگزاری آنا با اشاره به شعار سال « تولید،دانش بنیان، اشتغال آفرین» اظهار کرد: نکته کلیدی در نامگذاری این سالها بحث توجه به تولید است. تولید یعنی سمت عرضه تقویت شود.
کارشناس اقتصادی افزود: یکی از دلایل اصلی ایجاد تورم در اقتصادها، همواره کمبود سمت عرضه است بهعنوان مثال اگر عرضه ماشین یا میوه یا هر کالایی دچار مشکل شود ولی تقاضا همچنان مثل قبل باشد، طبیعی است که تورم ایجاد خواهد شد، این موضوع در بسیاری از کالاها معنی و مفهوم دارد.
وی گفت: یکی از دلایل تورم، عدم توجه به بخش عرضه یا بخش تولید است اگر اقتصادی مشکل تولیدش را حل کند، مثل این میماند که با یکی از ریشههای تورم مقابله کرده است.
حق شناس بیان کرد: امروز تولید دیگر بر مبنای افزایش تعداد نیروی انسانی نیست. زمانی در بخش کشاورزی هر چه تعداد کارگران بیشتر بود افزایش تولید داشتیم اما امروز بحث استفاده از تکنولوژیهای نو است یا به زبان امروزی بحث استفاده از تکنولوژی یا شرکتهای دانشپایه است.
وی ادامه داد: اگر این موضوع به درستی به کار گرفته شود که دهها سال است سایر کشورها مبنای تولیدشان بر اساس استفاده از شرکتهای دانشبنیان یا تکنولوژیهای روز است میتواند منجر به افزایش بهرهوری شود.
کارشناس اقتصادی تصریح کرد: البته به این معنی نیست که ما اگر تکنولوژیهای جدید استفاده یا شرکتهای دانشبنیان را تقویت کنیم، تعداد بیکاران افزایش پیدا خواهد کرد بلکه تکنولوژی خود مشکل اشتغال را به لحاظ تنوعی که در فرایند تولید انجام میشود حل میکند.
حق شناس اظهار کرد: زمانی که تولید انبوه انجام میشد، موضوع انبارداری، بستهبندی و نظام توزیع مفهومی نداشت ولی وقتی امروز بحث افزایش تولید است، اشتغالهای فراوانی در بخش انبارداری و بستهبندی و نظام توزیع نیاز داریم. لذا به نظر میرسد که یکی از مشکلات جدی اقتصاد ایران همچنان موضوع تقویت سمت عرضه و موضوع تقویت تولید باشد.
وی افزود: توجه به استفاده از شرکتهای دانشبنیان با تکنولوژیهای جدید و رفع موانع آن میتواند منجر به تقویت سمت عرضه و تولید شده و منجر به کاهش گرانیها هم شود.
کارشناس اقتصادی افزود: طبیعتاً همه جهتگیریها و راهبردهای دستاندرکاران و سیاستگذاران و بهخصوص مجریان و دولتیها در راستای همین مفهوم خواهد بود که بخش خصوصی بتواند به سمت تولید، اشتغال و بهکارگیری شرکتهای دانشبنیان یک گام بلندی بردارد.
حق شناس تاکید کرد: به جهت اینکه ما یک رشد قابل توجهی به لحاظ کمّی و هم به لحاظ کیفی در دانشگاهها داریم و تقریباً بخش قالب جمعیت بیکار ما تحصیلکردهها هستند لذا به لحاظ دانش، مشکلی نیست. ممکن است به لحاظ مهارت مشکل وجود داشته باشد و طبیعی است که دولت باید بستر مناسب در این زمینه را فراهم کند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/