دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شگفتی‌های بدن انسان/۶۷؛

قدرت چشایی انسان با افزایش سن کاهش می‌یابد

دانشمندان معتقدند حس چشایی انسان با بیشتر شدن سن ضعیف‌تر می‌شود.
کد خبر : 646674
حس چشایی

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، حس چشایی اهمیت خاصی در زندگی انسان‌ها دارد و میلیاردها انسان ساکن روی کره زمین با استفاده از احساس چشایی طعم و مزه هر نوع ماده خوراکی را تشخیص می‌دهند. حس چشایی یکی از حواس پنجگانه انسان است. حس چشایی تقریباً در تمامی پستانداران وجود دارد ولی کیفیت و نوع طعم‌هایی که انسان‌ها حس می‌کنند با سایر پستانداران متفاوت است. به عنوان مثال گربه‌ها نمی‌توانند شیرینی را حس کنند.


انسان‌ها به وسیله هزاران حسگر کوچک به نام پاپیلا که روی زبان و دهان قرار دارند طعم مواد غذایی را تشخیص می‌دهند. طبق تحقیقات دانشمندان حس چشایی انسان‌ها از سن ۵۰ سالگی به بعد به تدریج کاهش می‌یابد و این یعنی افراد بالا ۵۰ سال توانایی کمتری برای تشخیص طعم‌ها دارند. پزشکان معتقدند کاهش حس چشایی ناشی از افزایش سن برگشت‌ناپذیر است. البته برخی از عوامل بروز این مشکل می‌تواند موقتی باشد و با معاینه و درمان توسط متخصص گوش و حلق و بینی برطرف شود. در این بین اقدامات زیر به خودتان یا عزیزانی که نمی‌توانند طعم غذا را حس کنند. سوء تغذیه سالمندان خطری جدی به شمار می‌رود و ضعیف‌تر شدن حس چشایی می‌تواند احتمال ابتلا به سوء تغذیه را بیشتر کند.


انتهای پیام/۴۱۴۴


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب