دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

فناوری، تعیین‌کننده پیروز میدان جنگ/ روبات‌ها، نبردهای آینده بشر را کنترل می‌کنند

فناوری و از جمله هوش مصنوعی در آینده جنگ تأثیر بسزایی دارد و می‌توان گفت که روبات‌ها، نبردهای آینده بشر را کنترل می‌کنند.
کد خبر : 646167
روبات

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جنگ یکی از غم‌انگیزترین اتفاقاتی است که می‌تواند که در هر کشور رخ دهد. ماهیت جنگ در گذشته و دنیای امروز بسیار تفاوت دارد. مطمئنا می‌توان گفت ماهیت جنگ به‌طور قابل‌توجهی از زمان پایان جنگ جهانی تغییر کرده است. این تغییر ماهیت و پیشرفت در صحنه جنگ به لطف هوش مصنوعی رخ داده است. هوش مصنوعی در زمینه جنگ کاربردهای بسیاری دارد. در این خصوص گزارشی تهیه کرده‌ایم.


میدان جنگ در حال حاضر بدون وجود فناوری هوش مصنوعی بسیار مبهم است و یک حمله می‌تواند با تروریست‌های غیر نظامی که به چشم غیر قابل تشخیص هستند، ترکیب شده و سربازان جنگی را در میدان جنگ غافلگیر کنند. همچنین در میدان جنگ آمار مرگ‌ومیر بسیار بالاست و بودجه گسترده‌ای برای حفظ یک ارتش فعال نیاز است. هزینۀ استخدام سربازان جنگی در کشورهای غربی تقریبا برای هر نفر ۱۵ هزار دلار است. علاوه‌ بر این، هزینه درمان هر سرباز مجروح تقریبا ۲ میلیون دلار در سال است. در این گزارش تعیین می‌کنیم که آیا هزینه‌های انسانی توسط هوش مصنوعی کاهش پیدا می‌کند یا خیر.


نقش اساسی روباتیک هوشمند در میدان جنگ


روبات‌ها به گونه‌ای آموزش داده می‌شوند تا زمینه خود را در میدان جنگ بتوانند به‌درستی درک کنند و همچنین در مقابل سربازان جنگی در میدان مقابله کنند. هوش مصنوعی امکان دارد در جنگ بعدی پیروز میدان باشد. در جنگ روبات‌هایی که سریع‌تر، قوی‌تر و دقیق‌تر هستند می‌توانند تعیین کنند که چه کسی در میدان جنگ پیروز خواهد شد. چنین جنگ‌هایی نیز می‌تواند بدون شک مخرب باشد. شاید در این جنگ‌ها تلفات انسانی و هزینه‌های جنگ کاهش پیدا کند، اما از نظر تکنولوژی نیز کشور صدمات جدی می‌بیند.


بسیاری از مردم فکر می‌کنند که استفاده از فناوری در جنگ اتفاق جدیدی است و در گذشته وجود نداشته است، اما استفاده از تکنیک‌های روباتیک و سایر ابزارهای هوشمند در جنگ از زمان آغاز جنگ جهانی دوم وجود داشته است. بسیاری از روبات‌های اولیه مانند هواپیمای بدون سرنشین آفرودیت ایالات متحده یا تانک‌های شوروی در جنگ یا به صورت ناکارآمد عمل می‌کردند یا تنها برای عملیات‌های تخصصی مفید واقع می‌شدند. استفاده از روبات‌های هوشمند در جنگ می‌تواند نقش بسیار پررنگی داشته باشد. اگر روبات‌های خودمختار در جنگ استفاده شود، سربازان می‌توانند مسئولیت‌های مهم‌تری را نیز بر عهده بگیرند. استفاده از هوش مصنوعی این‌گونه نیست که سربازان مسئولیت کم‌تری داشته باشند، بلکه این امر منجر می‌شود تا آن‌ها بتوانند با فکر باز به انجام مسئولیت‌های خود بپردازند.




بیشتر بخوانید:


یک گام تا ساخت قلب مصنوعی/ فناوری‌های نجات‌دهنده به میدان عمل می‌آیند


تولید پوست مصنوعی دولایه برای اولین بار در کشور/ محصول ایرانی کورسوی امید بیماران سوختگی می‌شود




فناوری، تعیین کننده پیروز میدان جنگ/ روبات‌ها، نبردهای آینده بشر را کنترل می‌کنند


هوش مصنوعی در دنیای مدرن انقلابی عظیم به پا کرده است. این فناوری به جای کنترل دقیق هواپیماهای بدون سرنشین از سیگنال‌های رادیویی نزدیک، هواپیماهای بدون سرنشین را توسط ماهواره‌ها از مراکز فرماندهی برای ارتباط میان پل‌های اطلاعاتی کنترل می‌کنند.


در بعضی از مطالعات نشان داده شد که اگر روبات‌ها به میدان جنگ بروند، عملکرد سربازان در میدان جنگ بدتر می‌شود. در آزمایش‌های شبیه‌سازی شده محققان آزمایش کردند که آیا توپچی‌ها قادر به حفظ امنیت محلی با استفاده از یک وسیله نقلیه زمینی بدون سرنشین نیمه‌خودکار هستند یا خیر. نتایج این آزمایش‌ها نشان داد که عملکرد شناسایی هدف توپچی به‌طور قابل‌توجهی برای انجام نظارت و مدیریت از راه دور همزمان با یکدیگر کاهش می‌یابد. همچنین دریافتند حضور یک روبات نیمه‌مستقل در میدان نبرد هیچ مزیت خاصی برای شرکت‌کنندگان در جنگ ارائه نمی‌دهد، بلکه در بعضی از مواقع بر سختی کار آن‌ها می‌افزاید.




بیشتر بخوانید:


هوش مصنوعی راز درون سیاهچاله را برملا می‌کند


هوش مصنوعی آموزش جراحی تومور مغزی را دگرگون می‌کند




در این مطالعات ثابت شده است که افراد حاضر در میدان جنگ باید آگاهی لازم را از این فناوری داشته باشند. اپراتورها برای شناسایی نشانه‌های ظریف مانند بافت خاک ناسازگار یا یافتن یک وسیله نقلیه گم‌شده می‌توانند از هوش مصنوعی استفاده کنند. اگر یک مأمور بتواند به سربازان در شناسایی خطرات از طریق داده‌های متنی کمک کند، عوامل روباتیک در میدان نبرد بسیار مؤثرتر خواهند بود.


عملیات نظامی در شرایط پر سر و صدا و استرس‌زا انجام می‌شود. شرایط میدان جنگ تشخیص گفتار صحیح را نیز دشوار می‌کند. مطالعات به‌طور مداوم نشان می‌دهد که دقت تشخیص گفتار ۵۰ الی ۶۰ درصد کاهش پیدا می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که استفاده از متغیرهای آکوستیک مانند شدت گفتار، زیر و بمی، سرعت صحبت و ویژگی‌های طیفی مؤثر است. درک چگونگی تعامل عوامل روباتیک با هم‌تیمی‌های انسانی در آینده بسیار مهم است. امید بر این است که استفاده از این فناوری در میدان نبرد روز به‌روز پیشرفت چشمگیری داشته باشد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب