دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 اسفند 1400 - 14:00
مطالعات نشان می‌دهد؛

مولکول ضدالتهابی؛ نویدبخش درمان آسم/ پروتئین «JAK۱» موجب التهاب در بدن می‌شود

مطالعات اخیر نشان می‌دهد مولکول ضدالتهابی می‌تواند قدم بزرگی در درمان آسم باشد.
کد خبر : 645755
آسم



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، آسم نوعی بیماری خطرناک است و از آن‌جایی که با تنفس افراد سر و کار دارد می‌تواند موجب التهاب و تنگی نفس شود. در بیماری آسم راه‌های تنفسی افراد تنگ و متورم می‌شود. دانشمندان در تلاشند تا راهی برای درمان و اثربخشی آن پیدا کنند.


دانشمندان بر این باورند داروهای «ایمونوتراپی» که برای درمان آرتریت، پسوریازیس و بیماری التهابی روده استفاده می‌شود امکان دارد برای افرادی که مبتلا به آسم هستند نیز مؤثر و کارآمد باشد. این داروها به عنوان «ژاکینیب» در علم پزشکی شناخته شده است، زیرا این دارو می‌تواند پروتئین «JAK۱» را در بدن مهار و غیرفعال کند. این پروتئین با فعال کردن سیتوکین‌ها نقش اساسی در پاسخ ایمنی بدن دارند که موجب التهاب در بدن می‌شود.


پروتئین JAK۱ در بیماری آسم می‌تواند باعث ایجاد سیل عظیمی از سیتوکین در ریه که این امر منجر به التهاب شود و در نهایت می‌تواند یک تهدید برای زندگی فرد باشد. محققان از دانشگاه ترینیتی در ایرلند نشان داده‌اند که با مهار پروتئین JAK۱ می‌توانند پاسخ ایمنی را در بدن سرکوب کنند.


در مطالعات اخیر مهارکننده JAK۱ در سلول‌های انسانی و همچنین حیوانی استفاده می‌شود. همچنین این فرآیند توانست آسم شدید در مدلی از بیماری که به استروئیدهای ضدالتهابی پاسخ نمی‌دهد را نیز سرکوب کند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب