اولین شواهد از جراحی گوش با کشف جمجمه شناسایی شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، یک جمجمه باستانی کشفشده در بنای تاریخی ۶ هزار سالهای در اسپانیا نشانههایی از عمل جراحی گوش دارد.
باستانشناسان احتمال میدهند که بیمار عفونت حاد در گوش میانی خود داشته که این بیماری منجر به گوشدرد شدید و تب میشود. این عفونت بسیار خطرناک است و اگر درمان نشود مایع در پشت پرده گوش جمع میشود و به احتمال زیاد موجب تشکیل توده در جمجمه میشود. در نهایت باعث کاهش شنوایی یا حتی التهاب در غشای خارجی مغز میشود.
امروزه جراحی گوش یکی از عملهای ساده محسوب میشود، اما در گذشته اینطور نبوده است و در اواسط قرن ۱۹ عمل جراحی گوش تنها برای نجات جان افراد انجام میشد. باستانشناسان برای اثبات این ادعا نیاز به شواهد محکم دارند.
باستانشناسان نوعی جمجمه در بنای تاریخی کشف کردند که نشان میدهد عمل جراحی گوش با روشهای مشابه هزاران سال قبل نیز انجام شده است. همچنین دانشمندان بر اساس نشانههایی از جمله فقدان دندان و آمیختگی استخوانهای جمجمه دریافتند که سن فرد بین ۳۵ تا ۵۰ سال است.
شواهدی مبنی بر این وجود دارد که فرد تحت یک نوع عمل جراحی زودرس قرار گرفته است. عفونت گوش و عمل جراحی برای فرد بسیار دردناک بهنظر میرسید، زیرا محققان با توجه به شواهد پیشبینی کردند که جراحی بدون بیهوشی انجام شده بود و جراحی ماقبل تاریخ بهطرز غیرقابل تحملی دردناک بوده است.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/