لاوروف: سیاست فشار و باجخواهی آمریکا عاقبتی ندارد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه گفت این کشور امیدوار است که مذاکرات وین موفقیتآمیز باشد. وی در اظهاراتی در کنفرانس خلع سلاح گفت: تلاشها برای احیای اجرای کامل برجام به منظور حل و فصل اوضاع پیرامون برنامه هستهای ایران ادامه دارد. امیدواریم که آنها موفق شوند. هیچ جایگزین منطقی برای برجام وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری «ریانووستی» روسیه، وی افزود: تعهدات ذیل توافق هستهای که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تقویت شده، باید بدون هیچ گونه قید و شرطی توسط همه اجرا شود.
لاوروف در ادامه گفت: مجبوریم بگوییم که وضعیت کنونی گواه روشنی است که نشان میدهد ناتوانی واشنگتن در مذاکره تا چه اندازه برای امنیت جهانی هزینه دارد. سیاست مبتنی بر فشار و باج خواهی عاقبتی ندارد.
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد امروز (سهشنبه) تاکید کرد که تهران برای توافق در مذاکرات وین تا همیشه صبر نمیکند. خطیبزاده در صفحه توئیتر خود نوشت: «آمریکا از برجام خارج شده است. ما باید مطمئن شویم که این اتفاق تکرار نمیشود».
وی سپس با کنایه به اظهارات غربیها مبنی بر داشتن نقشه دوم در صورت حاصل نشدن توافق در وین، گفت: هر کسی نقشه دوم خود را دارد، اما ثابتشده [نقشههای دوم] آمریکا توخالی است. لفاظیها و بلوفزنیها جواب نداده و نخواهد داد. تصمیمات جواب میدهند. توافق در دسترس است، اگر کاخ سفید تصمیم بگیرد. ایران [به توافق] تمایل دارد، اما برای همیشه صبر نمیکند.
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذکرات وین هم دیشب در توییتی نوشت: شرکت کنندگان برجام عصر امروز در کوبورگ در وین دیدار کردند. از آوریل ۲۰۲۱ که مذاکرات آغاز شد، پیشرفت فوقالعادهای حاصل شده است. اما یک قاعده وجود دارد: تا زمانی که بر سر همه چیز توافق نشود بر سر هیچ چیز توافق نمیشود. تلاش آخر برای پایان موفقیت آمیز گفتوگوهای وین ضروری است.
«علی باقری» مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و «انریکه مورا» هماهنگ کننده گفتوگوها عصر دوشنبه در وین نشستی برگزار کردند. پیش از آن نیز دیدارهای دوجانبه جداگانهای بین علی باقری و روسای هیأتهای روسیه و چین برگزار شد. دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران از روز سهشنبه ۱۹ بهمن ماه و بعد از تنفسی ۱۱ روزه برای مشورت هیأتها با پایتختهایشان با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون در سطوح و فرمتهای مختلف در حال برگزاری است.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/