دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1400 - 14:44
حجت‌الاسلام محمدیان:

تبدیل انسان صالح به مصلح شعار حوزه علوم اسلامی است

رئیس شورای عالی نمایندگان رهبری در دانشگاه‌های کشور با اشاره به اینکه تبدیل شدن انسان صالح به مصلح شعار حوزه علوم اسلامی است، گفت: حیات اصلی انسان، حیات علوی و ارتباط با خداست لذا اتصال برقرار کردن میان انسان‌ها با حیات علوی و مأنوس‌شدن با خداوند از نقش‌هایی است که باید در زندگی ایفا کنیم.
کد خبر : 644392
حجت‌الاسلام محمدیان

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام محمد محمدیان، رئیس شورای عالی نمایندگان رهبری در دانشگاه‌های کشور، در مراسم افتتاحیه شِشُمین دوره حوزه علوم میان‌رشته‌ای دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به تغییر نام حوزه علوم اسلامی به علوم میان‌رشته‌ای خاطرنشان کرد: همه انسان‌ها دارای شغل هستند تا زندگی خود را آبرومندانه اداره کنند اما شغل هماهنگ با فکر و مشغله و اعتقاد انسان نیست و بسیاری از افراد به اجبار و برای تأمین معیشت زندگی خود مشغول به کاری هستند لذا انسان را متناسب با شغل خود نمی‌توان ارزیابی کرد.


وی با اشاره به اینکه انسانیت انسان در نقش‌هایی است که در زندگی‌اش ایفا می‌کند، افزود: برخی از انسان‌ها علاوه بر شغلی که در آن مشغول هستند در تلاش برای ایفای نقشی مثبت و تأثیرگذار در زندگی هستند و انسانی که می‌خواهد نقش‌آفرینی کند متناسب با جهان‌بینی و نگرشی که دارد نقش ایفا می‌کند، گاهی اوقات در زندگی انسان، شغل اجباری اما انتخاب نقش اختیاری است.


محمدیان با بیان اینکه بسیاری از انسان‌ها در شغل خود غرق می‌شوند، اظهار کرد: انسان‌های بزرگ و تحول‌آفرین، آدم‌های عجیب و غریبی نبودند و تنها تفاوت آن‌ها این بود که با وجود اهمیت دادن به شغل خود در آن غرق نشدند و فرصتی برای تفکر درباره ایفای نقش خود در زندگی داشتند و دارای همت بالایی بودند.


وی با اشاره به اینکه بسیاری از انسان‌ها با دستان خود چشم‌هایشان را می‌بندند و ترجیح می‌دهند حقایق و واقعیات زندگی خود را نبینند، تصریح کرد: هدف از خلقت انسان، صرفاً چرخیدن به مانند سایر حیوانات در دنیا نیست بلکه انسان باید صراط مستقیم را پیدا و در آن مسیر قدم بردارد و حقایق زندگی را کشف کند؛ بدترین ظلم انسان به خود، چشم‌پوشی از زیبایی‌ها، حقایق و واقعیت‌های دنیاست.


محمدیان با یادآوری این نکته که انسان نباید در شغل خود خلاصه شود، اظهار کرد: در شب معراج، خداوند به پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمود که «عبادت ۱۰ قِسم است که ۹ قسم آن این است که شغل و مسئولیتی را که برعهده گرفته‌اید به درستی انجام بدهید» اما نباید در شغل خود خلاصه شوید و از تغییر و تحول‌آفرینی در دنیا غافل شوید. امام صادق(ع) می‌فرماید «قَد عَلِمتُ أنَّ أفضَلَ زادِ الرّاحِلِ إلَیکَ عَزمُ إرادَةٍ و إخلاصُ نِیّةٍ .؛ دانسته‌ام که برترین ره توشه مسافرِ کوی تو، عزم استوار و خلوص نیّت است».


وی با اشاره به اینکه انسان‌های بزرگ از «خوردن» لذت نمی‌برند بلکه از اینکه دیگران را پای سفره بنشانند و گرسنگان را سیر کنند، بیشتر لذت می‌برند، اظهار کرد: اگر در دوران جوانی برای نقش‌آفرینی و تحول‌آفرینی در جهان پیرامون خود تصمیم جدی نگیرید، در دوان پیری هیچ‌وقت فرصت کافی برای این امر پیدا نمی‌کنید.


رئیس شورای عالی نمایندگان رهبری در دانشگاه‌های کشور با بیان اینکه تبدیل شدن انسان صالح به مصلح شعار حوزه علوم اسلامی است، ادامه داد: حیات اصلی انسان، حیات علوی و ارتباط با خداست لذا اتصال برقرار کردن میان انسان‌ها با حیات علوی و مأنوس شدن با خداوند از نقش‌هایی است که باید در زندگی ایفا کنیم. اگر خداوند همه دنیا را یک شکل و یک رنگ آفریده بود، سراسر جهان تصویر بیابان شن رؤیت می‌شد اما جهان سرشار از زیبایی و تنوع رنگ‌ها و نقش‌ها و عطرها است اما متأسفانه ما دنیا را از یک دایره کوچک تماشا می‌کنیم درحالی‌که اگر کل دنیا را یک‌جا مشاهده کنیم که خدمت خداوند و دین به انسان تلقی می‌شود، سراسر زیبایی می‌بینیم؛ حضرت زینب(س) با وجود مصائب و مشکلات فراوانی که بر ایشان مترتب شد، فرمود: «ما رأیت الا جمیلاً؛ جز زیبایی ندیدم» و این بدان معناست که ایشان همه جهان را یک‌جا نگریست.


وی پایان با بیان اینکه قم دارای ظرفیت‌های گسترده‌ای است که باید از آن‌ بهره‌مند شد، افزود: در حوزه علوم اسلامی، یاد می‌گیریم که علائم حیاتی انسان را آشکار کنیم و آن‌ها را در مدار صراط مستقیم قرار دهیم و از آن‌ها دستگیری کنیم و صرفاً به فکر خویش نباشیم.


حجت‌الاسلام محمدیان در پایان با اشاره به ضرورت بهره‌مندی از فرصت‌های زندگی در دوران جوانی، بیان کرد: کسانی که به فکر فرزندآوری نیستند خود را از بزرگ‌ترین لذات دنیوی محروم می‌کنند و در نهایت سگ یا حیوان دیگری را به منزل آورده و با آن زندگی می‌کنند که این امر اشتباه است و به آن زندگی نمی‌گویند بلکه زندگی فی نفسه بدان معناست که چند فرزند را تربیت و تحویل جامعه بدهید تا تحول‌آفرینی کند.


انتهای پیام/۴۱۶۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب