دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رتبه جهانی ایران در اینترنت تلفن همراه + جزئیات سرعت دانلود و آپلود

سرعت اینترنت همراه در ایران نسبت به میانگین جهانی کمتر است و انتظار می‌رود با اقدام به موقع دستگاه‌های متولی امر این عقب‌ماندگی برطرف شود.
کد خبر : 642952
اینترنت



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هم اکنون میانگین جهانی سرعت اینترنت سیار و ثابت در جهان به ترتیب برابر با ۲۹.۶۲ و ۵۹.۸۴ مگابیت بر ثانیه است و کشورهای مختلف جهان می‌کوشند با برنامه‌ریزی دقیق در این حوزه سرعت سرویس‌های قابل ارائه در شبکه‌های ارتباطی خود را به میانگین جهانی رسانده و حتی کیفیت آن را افزایش دهند.


دسترسی به اینترنت هم اکنون در سراسر دنیا نوعی ضرورت محسوب شده و همه روزه میلیون‌ها نفر از مردم در کشورهای مختلف برای انجام فعالیت‌های گوناگون از سرویس‌های آنلاین استفاده می‌کنند. میزان استفاده مردم از اینترنت به ویژه پس از شیوه بیماری همه‌گیری کرونا در جهان تا حد چشمگیری افزایش یافت و تقریباً تمامی دانشجویان و دانش‌آموزانی که در گذشته برای شرکت در کلاس‌های درس به اینترنت نیازی نداشتند اکنون بدون اتصال به شبکه نمی‌توانند فرایندهای تحصیلی خود را پیگیری کنند.




بیشتر بخوانید:


افزایش تعرفه سرویس‌های مخابراتی، نقطه اختلاف اپراتورها با دولت و مجلس




توسعه روز افزون شبکه‌های ارتباطی موجب تحول اقتصاد جهانی شده و مفهوم جدیدی با عنوان اقتصاد دیجیتال را به وجود آورده است. نمونه کوچک و آشنا دگرگونی شیوه‌های درآمدزایی مردم پس از توسعه شبکه‌های ارتباطی هزاران کسب‌وکاری است که در چند سال گذشته در اپلیکیشن‌های شبکه اجتماعی نظیر اینستاگرام راه‌اندازی شده و افراد زیادی برای عرضه سرویس‌ها و محصولات خود از بستر این برنامه استفاده می‌کنند. در چنین شرایطی سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی در بازه‌های زمانی کوتاه مدت کیفیت سرویس‌های مخابراتی در کشورهای مختلف را ارزیابی کرده و نتیجه این بررسی‌ها را در قابل رتبه‌بندی کشورها از لحاظ سرعت اینترنت منتشر می‌کنند.


به طور کلی کیفیت اینترنت در سطح بین‌المللی با توجه به میزان سرعت دانلود و آپلود سنجیده می‌شود. بر همین اساس هرچه سرعت دانلود و آپلود اطلاعات در کشوری بیشتر باشد آن کشور رتبه بالاتری در فهرست خدمات مخابراتی را به‌دست می‌آورد. طبق اطلاعات منتشر شده در سایت معتبر اسپیدتست(Speedtest) هم اکنون سرعت دانلود و آپلود اینترنت همراه در ایران به ترتیب برابر با ۲۳.۱ و ۸.۹ مگابیت بر ثانیه است و ایران از میان ۱۴۰ کشور جهان در رتبه ۷۷ قرار دارد. بررسی‌های صورت گرفته حاکی از آن است که سرعت کنونی دانلود در ایران نسبت به زمان مشابه سال گذشته میلادی کمی افزایش یافته ولی سرعت آپلود تغییر چندانی نکرده است.




رتبه جهانی ایران در اینترنت تلفن همراه + جزئیات سرعت دانلود و آپلود

سرعت اینترنت همراه



البته رتبه جهانی ایران در شبکه پهن‌باند سیار نسبت به اینترنت ثابت به مراتب بهتر است و از همین رو بسیاری از کارشناسان فناوری معتقدند برای ارتقای سرعت و کیفیت اینترنت در ایران باید به سرعت فاصله بین شبکه‌های ارتباطی ثابت و همراه کاهش یابد. ایران از لحاظ سرعت اینترنت ثابت در رتبه ۱۴۴ جهان قرار دارد که به روشنی نشانگر وضعیت بحرانی خدمات پهن‌باند ثابت در کشور است. دولت برای افزایش سرعت اینترنت در کشور به تازگی پروژه بزرگ راه‌اندازی شبکه سراسری فیبرنوری را آغاز کرده و به اذعان عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات «قرار است تا پیش از پایان دوره فعالیت قانونی دولت سیزدهم بیش از بیست میلیون پورت فیبرنوری در اختیار عموم مردم قرار گیرد.»


راه‌حل رفع مشکل اینترنت همراه در کوتاه مدت


در خصوص رفع مشکل شبکه ارتباطات سیار نیز با مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات باند فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز در اختیار اپراتورهای قرار گرفته است و یکی از اپراتورهای کشور نیز به تازگی استفاده از این باند فرکانسی را با خرید و راه‌اندازی تجهیزات لازم برای ارائه سرویس‌های با کیفیت به مردم آغاز کرده است. نسترن محسنی معاون، معاون امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در رابطه با آزادسازی باندهای فرکانسی بیشتری برای رفع اختلال شبکه ارتباطات سیار در کشور مدتی پیش در اینستاگرام خود نوشت: «این روزها هم که به دلیل شروع استفاده از این باند میانی امکان ایجاد ظرفیت‌های بسیار خوبی را در شبکه هرکدام از اپراتورها فراهم شده امیدوارم با توسعه استفاده از لایه ٢٣٠٠، در اوائل سال آینده و توسط هر دو اپراتور کیفیت شبکه تا حد مناسبی ارتقا پیدا کند. خبرهای خوب در راه است و ان‌شاءالله که به زودی شرایط واگذاری باند ٣٥٠٠ مگاهرتز را در کشور داشته باشیم.»


انتهای پیام/۴۱۴۴



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب