دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1400 - 00:07
آنا گزارش می‌دهد؛

روی نامهربان آفتاب/ طوفان خورشیدی می‌تواند زمین را نابود کند؟

طوفان خورشیدی به اثرات جوی که روی زمین از رویدادهای خاص خورشید رخ می‌دهد،گفته می‌شود.
کد خبر : 641272
طوفان خورشیدی



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، طوفان خورشیدی یکی از پدیده‌های طبیعی است که در اثر تأثیرات جوی روی زمین رخ می‌دهد. خورشید به عنوان نور درخشان شناخته می‌شود و اغلب افراد فکر می‌کنند که رویدادهای خاصی در خورشید رخ نمی‌دهد و هرگز تغییر نمی‌کند. خورشید را به توپی تشبیه کرده‌اند که حاوی گازهای مذاب است و دائما در جریان است.


طوفان‌های خورشیدی زمانی اتفاق می‌افتد که فوران‌های عظیمی از انرژی به شکل شعله‌های خورشیدی توسط این توپ گازی ساطع شود. این پدیده‌ها جریانی از بارهای الکتریکی و میدان مغناطیسی را با سرعت زیادی به سمت زمین می‌فرستد. طوفان‌های خورشیدی با یک انفجار بزرگ رخ می‌دهد. پدیده طوفان خورشیدی در آینده امکان دارد به‌طور کامل زمین را به سمت نابودی بکشاند. همچنین طوفان خورشیدی می‌تواند منجر به ایجاد آشفتگی الکترومغناطیسی شود و بازسازی تلفات حاصل از این رویداد امکان دارد یک دهه زمان ببرد.


روی نامهربان آفتاب/ طوفان خورشیدی می‌تواند زمین را نابود کند؟


طوفان خورشیدی منجر به قطع اینترنت می‌شود


زمانی‌که طوفان خورشیدی رخ دهد در یک لحظه امکان دارد رنگ زمین رو به سیاهی برود و اینترنت قطع شود. زمانی‌که این اتفاق در کانادا رخ داد، تقریبا یک‌دهم جمعیت کانادا در خاموشی کامل فرو رفتند و آسانسورها با یک تکان متوقف شد و افراد در آن گیر افتادند. این رویداد بسیار خطرناک به‌نظر می‌رسد، زیرا حتی افراد ارتباط با یکدیگر را نیز از دست می‌دهند. هیچ‌کس از خورشید انتظار چنین تخریب گسترده‌ای ندارد، اما عامل تخریب از مریخ یا فضای بین ستاره‌ای در زمین اتفاق نیفتاده است، بلکه از خورشید نشأت می‌گیرد. آنقدر هم که فکر می‌کردیم خورشید مهربان به‌نظر نمی‌رسد.


دانشمندان از گروه تحقیقاتی ایالات متحده با مشاهدات خود در رصدخانه مداری خورشیدی و تصاویر گرفته‌شده از تلسکوپ دریافتند که خورشید در بعضی از این تصاویر درخشان به نظر می‌رسد. سپس آن‌ها بر اساس بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که میدان مغناطیسی پیچیده خورشید یا یک ضربه ناگهانی ارتباط خود را قطع کرد و سپس دوباره وصل می‌شود. همچنین در این رویداد انرژی هزاران بمب هیدروژنی آزاد می‌شود و قطعات اتمی به فضا پرتاب می‌شود. به این پدیده «پرتاب جرم تاجی» (CME) گفته می‌شود. این پدیده‌های فورانی معمولا با تاریکی و روشنایی شبیه به موج تشبیه می‌شوند. همچنین بخشی از شعله‌ها و تاج خورشید که از داغ‌ترین قسمت خورشید است از آن جدا می‌شود و به سمت فضا پرتاب می‌شود و این رویداد که به نام پرتاب جرم تاجی شناخته می‌شود منجر به طوفان خورشیدی می‌شود.




بیشتر بخوانید:


طوفان خورشیدی امروز به وقوع می‌پیوندد/ شدت طوفان در سطح نگران‌کننده نیست


کاوشگر پارکر اسرار خورشید را افشا می‌کند/ پیش‌بینی طوفان‌های خورشیدی با اطلاعات ارسالی از پارکر




CME ها تقریبا حاوی ۱۰ میلیارد تن مواد مذاب هستند و سرعت حرکت آن تقریبا ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر بر ثانیه است. این رویدادهای قوی بیش‌تر در اطراف خورشید رخ می‌دهد که در این حالت میدان مغناطیسی خورشیدی انرژی بسیار زیادی آزاد می‌کند. اگر بخشی از تاج خورشید که از آن جدا می‌شود، عظیم باشد و با سرعت بسیار بالا از مرکز قرص خورشید پرتاب شود تأثیر بسیار زیادی روی زمین می‌گذارد. اگر میدان مغناطیسی با زمین همخوانی داشته باشد، میدان مغناطیسی محافظ زمین پلاسما را در اطراف سیاره هدایت و کنترل می‌کند. خبر ناگوار این است که اگر این بخش از تاج خورشید که بسیار داغ است به زمین برخورد کند، می‌تواند ماهواره‌ها را نیز مختل کند. در سال جاری، طوفان خورشیدی ۴۰ ماهواره «استارلینک اسپیس‌ایکس» را از مدار خارج کرد.


روی نامهربان آفتاب/ طوفان خورشیدی می‌تواند زمین را نابود کند؟


طوفان‌های خورشیدی در سطح زمین برای انسان خطرناک نیستند


تغییرات مداوم میدان مغناطیسی خورشید منجر به رویداد این پدیده می‌شود که نتیجه این پدیده طوفان ژئومغناطیسی است. این طوفان نوعی اختلال موقت در میدان مغناطیسی زمین است که از لرزش موج باد خورشیدی یا ابر میدان مغناطیسی است و با میدان مغناطیسی زمین تعامل دارد. دانشمندان با استفاده از تلسکوپ‌های مجهز به فیلترهای خورشیدی می‌توانند خورشید را به‌دقت مشاهده و بررسی کنند. همچنین آن‌ها لکه‌های خورشیدی تیره‌ای را روی سطح خورشید می‌بینند. شعله‌های خورشیدی کوتاه‌مدت، اما درخشان و قدرتمند توسط رصدخانه‌های فضایی شناسایی می‌شوند. همچنین پرتاب بخشی از تاج خورشید، حباب‌های گاز و میدان مغناطیسی حاوی میلیاردها تن ذرات باردار است که این ذرات می‌تواند تا چندین مایل در ساعت حرکت کند. این ماده خورشیدی خطرناک گاهی در فضا به بیرون سراریز می‌شود و گاهی به زمین برخورد می‌کند.




بیشتر بخوانید:


طوفان خورشیدی در راه زمین/ طوفانی باقدرت تخریب بالا


چرا برخی سیاره‌ها از ستارگان داغ‌تر هستند؟ / رمزگشایی از راز کیهانی




طوفان‌های خورشیدی با وجود این‌که بسیار خطرناک هستند، اما برای انسان‌ها در سطح زمین خطری ندارند. این طوفان‌ها تا زمانی‌که روی سطح زمین هستند و توسط پوشش جوی زمین محافظت می‌شوند، پدیده‌ای فوق‌العاده است و انسان را نیز تهدید نمی‌کند و به بدن آن آسیبی وارد نمی‌شود. ذرات پرانرژی طوفان خورشیدی و همچنین ذرات حامل توسط پرتاب جرم تاجی می‌تواند باعث مسمویت انسان و سایر پستانداران شوند. همچنین طوفان‌های خورشیدی فضانوردانی که به ماه سفر می‌کنند را نیز تهدید می‌کنند. حتی دوزهای زیاد آن می‌تواند کشنده باشد. طوفان‌های خورشیدی و اثرات حاصل از آن هیچ خطری برای انسان در سطح زمین محسوب نمی‌شود؛ بنابراین انسان‌ها لازم نیست از این پدیده واهمه داشته باشند. بدن انسان توسط اتمسفر و میدان مغناطیسی زمین در برابر اثرات شعله‌های خورشیدی محافظت می‌شود.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب