۲۰۲۱؛ سال سیاه زمین/ افزایش چشمگیر مرگومیر ناشی از بلایای طبیعی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سال ۲۰۲۱ از جنبههای مختلفی قابل توجه بود و در این سال دمای هوای کره زمین رکوردشکنی کرد و بالاترین درجه حرارت سیاره آبی در ۸ سال گذشته به ثبت رسید. سازمان تحقیقات فضایی ناسا به تازگی گزارشی را منتشر کرده است که نشان میدهد بیشترین دمای کره زمین در ۸ سال گذشته در تاریخ ۲۴ دی ۱۳۹۹ به ثبت رسید. البته به طور میانگین دمای هوا در طول تابستان با افزایش چشمگیری همراه بوده و مردم اقصی نقاط جهان تابستان بسیار گرمی را پشت سر گذاشتهاند.
بیشتر بخوانید:
سیاره ناهید مقصد بعدی ساکنان زمین میشود؟
افزایش بیسابقه دمای هوا در سال ۲۰۲۱ موجب شدت گرفتن ذوب یخهای قطبی، طوفانهای قدرتمند دریایی و وقوع بلایای طبیعی شده است. به گزارش مرکز مدیریت بحران در آمریکا در این سال بیش از ۶۰۰ نفر تنها در این کشور در اثر وقوع بلایای طبیعی جان خود را از دست دادند. بررسیها نشان میدهد میانگین دمای زمین و اقیانوسها در سال ۲۰۲۱ به اندازه ۰.۸۴ درجه سانتیگراد از متوسط گرمای هوا در قرن بیستم بیشتر بوده است.
قطب شمال به سرعت گرم میشود
وقتی در مورد تغییرات آبوهوایی در کره زمین صحبت میکنیم امکان در نظر نگرفتن وضعیت قطب شمال وجود ندارد زیرا ذوب شدن یخهای قطبی در این منطقه از سیاره آبی تأثیر بالایی بر افزایش سطح آب دریاها و وقوع سیلابهای مرگبار در کشورهای مختلف دارد. به طور کلی دانشمندان معتقدند ارتباط مستقیمی بین ذوب شدن یخهای قطبی و شدت گرفتن بلایای طبیعی در کره زمین وجود دارد. گاوین اشمیت، اقلیمشناس و مدلساز آبوهوا در موسسه مطالعات فضایی نیویورک میگوید «متأسفانه قطب شمال در ۳۰ سال گذشته بیش از ۳ برابر سریعتر از میانگین جهانی گرم شده است. این تغییر تأثیر چشمگیری برای وضعیت جوی در کل کره زمین دارد و باعث آزاد شدن حجم عظیمی از دو گاز دیاکسید کربن و متان در هوا میشود.»
تمامی فعالان محیط زیست و زمینشناسان در کشورهای مختلف معتقدند تغییرات اقلیمی به هیچ وجه موضوعی سیاسی نیست و باید اجماعی جهانی برای رفع چالشهای این حوزه به وجود آید. اگرچه در طول سه دهه گذشته آسیبهای جبرانناپذیری به اکوسیستم کره زمین وارد شده است ولی در صورتی که فوراً برای حفظ زمین اقدام نشود در آیندهای نزدیک زندگی در سیاره آبی بسیار سخت میشود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/