تفاوت قیمت اقلام اساسی در سامانه بازرگام و کف بازار/ توزیع اینترنتی چقدر موفق بود؟
به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی، صنعت تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا پس از نوسان قیمت و کمبود کالا در بازار خواربار و کالاهای مصرفی مانند مرغ، کره، برنج و محصولات لبنی، وزارت جهادکشاورزی با ایجاد سامانه بازرگام به دنبال مدیریت بازار و تأمین کالا بهصورت مستقیم رفت. این سامانه در گام اول در تهران، کرج و اصفهان با عرضه مرغ و تخممرغ کار خود را آغاز کرد اما در ادامه شهرهای دیگری از جمله شیراز، کرمان، یزد، لواسان و استان خراسان رضوی اضافه شد و از دهم آذر نیز علاوه بر مرغ و تخممرغ سه قلم از کالاهای اساسی دیگر مانند برنج، روغن و شکر با قیمت مصوب تنظیم بازار در سامانه بازرگام قرار گرفت. در ادامه دامنه و تنوع کالا و خدمات در سامانه بازرگام افزایش یافت و عرضه میوه، شیرینی، خشکبار و اقلام سوپرمارکتی نیز به سامانه اضافه شد.
عدم تامین مناسب کالاهای پرتقاضا
انتقادی اصلی به عملکرد سایت بازرگام مربوط به عدم تامین مناسب کالاهای اساسی و محدودیت برای خرید کاربران است که توسط گزارشهای مردمی به خبرگزاری آنا رسیده است، بسیاری از مراجعان این سامانه از دریافت هزینه بالای ارسال نسبت به خرید خود گلایه داشتند و برخی دیگر از اتمام موجودی کالاهای پرمصرف در ساعات اولیه عرضه خبر دادند.
خرید غیرحضوری و سرعت بالا در تحویل کالا امتیاز اصلی سایت بازرگام
اولین مزیت خرید از سایت بازرگام امکان خرید بهصورت آنلاین و غیرحضوری است که علاوه بر صرفهجویی در زمان به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی نیز منجر خواهد شد. سرعت بالا در تحویل کالاهای خریداریشده از بازرگام نیز قابلتوجه است، اسماعیل قادریفر، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی اعلام کرد که کالاهای موجود در سامانه بازرگام پس از ثبت سفارش، کمتر از ۲۴ ساعت دم در منزل تحویل داده میشود.
بیشتر بخوانید:
بازرگام راهکار دولت برای حذف دلالی/ صف کالای اساسی برچیده میشود؟
ارسال رایگان نیز بخش دیگر از خدمات سایت بازرگام است، ایرج صفایی، مدیرکل تعاون روستایی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه برای حمل کالا هزینهای لحاظ نخواهد شد، میگوید «شهروندان در صورت پرداخت هزینه حمل کالا با شماره تلفن ۸۳۵۸۰۴۹ تماس و یا از طریق ارسال پیام در سامانه میتوانند هزینه پرداختشده را دریافت کنند».
تفاوت قیمت کالا در سامانه بازرگام با بازار
پنج کالای اساسی شامل مرغ، تخممرغ، شکر، برنج و کره در این سامانه با قیمت مصوب عرضه میشود و در سایر اقلام تفاوت اندکی را شاهد هستیم به طوری که در برخی از اقلام مانند میوه قیمت نسبت به بازار اندکی بیشتر است اما در اقلامی مانند شیرینی و خشکبار قیمت نسبت به بازار کمتر است.
حذف دلالی و واسطهگری با عرضه مستقیم کالا
احد آزادیخواه، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی در خصوص عملکرد سامانه بازرگام در زمینهٔ تنظیم قیمت برخی محصولات در بازار، میگوید «در شرایط شیوع ویروس کرونا بخش زیادی از افراد جامعه با خرید از فروشگاههای مجازی آشنا شدهاند و توزیع مستقیم محصولات میتواند دلالی و واسطهگریها را حذف کند».
وی با تأکید بر اینکه رونق گرفتن فروشگاههای دیجیتال شرایط را برای توزیع مستقیم محصولات فراهم کرده است، بیان میکند «یکی از اقدامات بسیار خوب وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی ایجاد سامانه بازرگام بود که در گام اول در این سامانه مرغ و تخممرغ عرضه شد و امیدواریم طی ماههای آینده بر اساس قول وزیر جهاد کشاورزی میوه شب عید مورد نیاز مردم نیز در این سامانه توزیع شود».
آزادیخواه با اشاره به اینکه بر اساس راستیآزمایی که از سامانه بازرگام داشتهام عملکرد آن قابلقبول است، عنوان میکند «سامانه بازرگام مدلی جزئی برای توزیع کالاهای اساسی است، نمیتوانیم نقش فروشگاههای بزرگ کشور را نادیده بگیریم و باید این سامانهها در کنار فروشگاههای حقیقی فعالیت کنند».
وی ادامه میدهد «سامانه بازرگام باید در سطح کشور برای همه قابلدسترس باشد و مردم قدرت انتخاب داشته باشند».
بازار کالاهای اساسی در آرامش
عرضه مستقیم کالاهای اساسی در سامانه بازرگام التهابات موجود در بازار را کاهش داده است و توانسته با تأمین مناسب کالاهای مورد نیاز، علاوه بر جلوگیری از تشکیل صف برای خرید مرغ، قیمت آن را در بازار تثبیت کند، این اقدام میتواند الگوی مناسبی برای عرضه محصولات بدون واسطه با قیمت مصوب باشد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/