مخالفان اجرای آییننامه جدید تاسیس داروخانه افراد با نفوذ و فعال هستند
جلال غفارزاده کارشناس حوزه غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار بهداشتودرمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، درخصوص موانع اجرای آییننامه جدید تاسیس داروخانه گفت: بحث بین دو سر یک طیف است، یک طرف کسانی که داروخانه دارند و با بالارفتن تعداد داروخانه نگران وضع اقتصاد خود هستند و طرف دیگر فارغ التحصیلانی که با تاسیس داروخانه به فکر تامین زندگی و درآمد و اشتغال خود هستند. در این بین مانع اصلی اجرای آییننامه جدید افراد با نفوذ و قدیمی هستند که در حال حاضر در این عرصه حضور دارند.
وی با بیان اینکه آییننامه جدید در واقع توجه به درخواست جامعه داروسازان جوان که تمایل به تاسیس داروخانه دارند و هم آحاد جامعه هستند، ادامه داد: نکتهای که وجود دارد این است این آییننامه مصوب و ابلاغ شده و باید اجرا شود.
غفارزاده در ادامه با بیان اینکه فروش دارو با کالاهای دیگر متفاوت است بیان کرد: وقتی شما برای خرید به فروشگاهی مراجعه میکنید، فروشنده به راحتی برای فروش همه اجناس با شما موافق است و حتی تلاش میکند تا شما بیشتر خرید کنید اما در داروخانه این گونه نیست. وقتی برای خرید دارو به داروخانه میروید مسئول و یا داروساز برای فروش دارو از شما نسخه میخواهد و به جز برخی داروها هیچ دارویی را بدون نسخه به شما نمی فروشد. یعنی اینکه در داروخانه شرایط اقتصادی با سایر مشاغل متفاوت است. برای اینکه این موارد هم در نظر گرفته شود باید متولیان امر برای این منظور نیز تمهیداتی بیندیشند.
این کارشناس در خصوص حذف حدنصاب جمعیتی در آییننامه جدید گفت: با این کار تعداد داروخانهها تا دو برابر افزایش پیدا میکند وتعداد داروسازان بیشتری مشغول به فعالیت میشوند. در عین حال، افزایش تعداد داروخانهها در مراکز پرجمعیت با این طرح محقق میشود اما مراکز کم برخوردار همچنان با مشکل مواجه خواهند بود.
وی در خصوص به سرانجام نرسیدن خواسته های داروسازان نیز گفت: در حالی که این آیین نامه مصوب شده و باید اجرا شود اما همچنان برخی از افراد دست اندرکار در این بخش یعنی داروخانه دار هستند که با این قانون مخالفت میکنند و در واقع این افراد تمایلی برای افزایش تعداد داروخانهها ندارند. البته این مقاومت مقطعی است و باید این آیین نامه اجرا شود.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/