مشارکت روباتها برای ساخت مجسمههای سهبعدی/ آدمآهنیها به اندازه انسانها کارآمد هستند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در حال حاضر در عصر دیجیتال زندگی میکنیم، اما آنچه در آینده نزدیک مشاهده خواهیم کرد، دوران روباتیک است، زیرا تکنولوژی روزبهروز در حال پیشرفت است و در آیندهای نزدیک شاهد این خواهیم بود که برای انجام تمام وظایف از روباتها استفاده کنیم. روبات به ماشینی شبیه انسان یا حیوان گفته میشود که همچون انسان قادر به انجام وظایف است. این وظایف میتواند شامل آوردن وسایل، فشار دادن دکمهها، تمیز کردن و حتی گرفتن موچین در دست باشند. بهطور خلاصه روباتها، ماشینهایی هوشمند هستند. با افزایش فناوری هوش مصنوعی مانند الکسا یا سیری، انسانها وظایف خود را به دستیاران شخصی خود منتقل میکنند. روباتها بسیار کارآمد هستند و از آنجایی که ماشین هستند، برای اکثر انجام وظایف و کارایی بالا میتوانند جایگزین مناسبی برای انسانها باشند. افزایش تعداد روباتها نیز باعث افزایش نگرانی و ترس در مردم میشود، زیرا افزایش تعداد روباتها به معنای کاهش تعداد فرصتهای شغلی موجود برای انسان است. در خصوص کارایی روباتها در ساخت نیمکتهای پارک، آلاچیق، مجسمهها، و... گزارشی تهیه نمودیم تا به افراد نشان دهیم که روباتها نیز میتوانند مانند انسانها کارآمد باشند.
بیشتر بخوانید:
قابلیت جدید دستهای روباتیک/ آدمآهنیها موچین در دست میگیرند
روباتها همپای انسانها کار میکنند
پیشرفت فناوری روباتها موضوع بسیار قابل بحثی است. بعضی از افراد معتقدند که توسعه این تکنولوژی نعمت بزرگی است و بعضی دیگر نیز اعتقاد دارند که فاجعهای بیش نیست. میتوانیم آینده را عصر روباتیک بنامیم. روباتها از قبل برای انجام وظایف خاصی برنامهریزی میشوند. دانشمندان قبل از ساخت روباتها، اطلاعاتی را وارد این دستگاه هوشمند میکند و بعضی از این روباتها برای انجام یک کار خاص برنامهریزی شده است. بعضی از این روباتها با برنامهای داخلی تنظیم شدهاند که این امر باعث میشود تا آنها علاوه بر انجام وظایف نیز بتوانند تفکر کنند. روباتها همچنین میتوانند در خط تولید کارخانهها نیز بسیار مؤثر باشند. حال در این گزارش میخواهیم به روباتهایی بپردازیم که برای اولین بار در جهان، نیمکتهای پارک، تختخوابهای گل و مجسمههای پرینت سهبعدی میسازند. روباتها در پارکی با چاپ سهبعدی مشغول به کار هستند و ۵هزار و ۵۲۳ مترمربع مساحت دارد.
فناوری پرینت سهبعدی فرآیندی افزایشی است که در آن لایههایی از مواد برای ایجاد یک قسمت سهبعدی ساخته میشود. این فناوری برعکس فرآیندهای تولید کاهشی است که در آن طرح نهایی از بلوک بزرگتر از مواد بریده میشود. درنتیجه پرینت سهبعدی باعث هدر رفتن مواد کمتری میشود. پرینت سهبعدی نیز برای ایجاد اقلام پیچیده بسیار مناسب است. انواع مختلفی از مواد پرینت سهبعدی از جمله ترموپلاستیکها، فلزات، رزینها و سرامیکها است. فرآیندهای پرینت سهبعدی بهعنوان تولید افزودنی نیز شناخته میشود. حال دانشمندان با تلفیق دو نوع فناوری به نام روباتها و چاپ سهبعدی، پارکی سهبعدی ساختهاند که معماری آن بسیار جذاب است.
تیمی از روباتها مشغول ساخت و ساز هستند
امروزه ساخت و ساز با چاپ سهبعدی بسیار رایج شده است. از ساخت مسکن گرفته تا مدارس و پلها از این طراحی و چاپ سهبعدی استفاده میشود. اکنون نمونه دیگری از سودمندی فناوری پیشرفته از «فناوری ساخت و ساز هوشمند پیشرفته» (AICT)، میآید. این فناوری آنچه را بهعنوان اولین پارک سهبعدی در شنژن، چین معرفی میکند، تکمیل کرده است. پارک سهبعدی یا پارکی که با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی محوطهسازی شده است، ۵ هزار و ۵۲۳ مترمربع است و برای نمایشگاه و همایش جهانی شنژن ایجاد شده است.
بیشتر بخوانید:
روبات چهارپای چینی، با یک دست جدید از راه رسید
روباتها برای ساخت باغهای چوبی وارد میدان میشوند
این سازه ترکیبی از چمن، درختچهها و درختان است و همچنین این پارک مملو از سازههای بتنی با چاپ سهبعدی است. همچنین در این پارک، نیمکتهایی برای نشستن بازدیدکنندگان و تختهای گل، در مجموع بیش از ۲ هزار قطعه بتنی وجود دارد. برای ایجاد پارک سهبعدی، AICT، تیمی از روباتهای «KUKA» را به کار گرفت. کوکا آگ، یک شرکت آلمانی در حوزه روباتهای صنعتی و راهکارهای خودکارسازی کارخانه است. همچنین فناوری ساخت و ساز هوشمند پیشرفته بر مقرون به صرفه بودن چاپ سهبعدی در مقایسه با روشهای سنتی و همچنین سرعت آن تأکید میکند.
این شرکت نیز معتقد است که درصد زیادی از هزینههای ساخت و ساز به دلیل کمبود نیروی کار ماهر، هزینههای نیروی کار را نیز افزایش میدهد. فناوری مبتنی بر روباتیک نیروی کار را برای بهرهوری بیشتر توانمند میکند و در نهایت با کارآمدتر شدن سایتهای کار، زمان ساخت کمتر و همچنین در هزینههای کلی صرفهجویی میشود. با استفاده از چاپ سهبعدی، AICT، میتواند خانهای با اندازه متوسط در چند هفته به جای چند ماه تولید کند. سازندگانی که از این فناوری استفاده میکنند، پارکی متشکل از بیش از ۲ هزار قطعه بتنی را تنها در طی دو ماه و نیم با هزینه مقرون به صرفه، به پایان رساندند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/پ
انتهای پیام/