تشخیص زودهنگام سرطان با آزمایش خون جدید
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، سلولهای سرطانی از کارکرد، تقسیم و رشد طبیعی خود خارج میشوند. سرطان به دلایل مختلف از جمله ژنتیک باعث اختلال در فعالیت سلولها میشود. حال اگر، این بیماری زود تشخیص داده شود، علاوه بر اینکه سلولهای سرطانی گسترش پیدا نمیکند، درمانهای سرطان نیز نتایج بهتری خواهد داشت. متأسفانه علائم سرطان زمانی خود را نشان میدهد که دیگر دیر شده باشد و بیماری در سراسر بدن گسترش پیدا کرده باشد. درحال حاضر مطالعات جدید در دانشگاه آکسفورد آزمایش خونی را نشان میدهد که نویدبخش تشخیص انواع سرطان در بیماران است. این آزمایش خون، حتی گسترش و عدم گسترش بیماری را نیز نشان میدهد.
مراجعه به مطب پزشک و آزمایش خون معمول و روتین برای بررسی سلولهای سرطانی، جان افراد بیشماری را نیز نجات داده است؛ بنابراین این ایده، مطالعات علمی زیادی را به خود جلب کرده است. آزمایشهای مختلف، نشانگرهای زیستی مختلف مرتبط با سرطان مانند افزایش سطوح پروتئینهای خاص، جهشهای دیانای، پروفایلهای ارانآی، پلاکتهای خون، آسیب به گلبولهای سفید خون یا الگوهای متیلاسیون دیانای را بهدقت جستجو میکنند. با آزمایش نشانگرهای زیستی، میتوان سرطان را بهزودی تشخیص داد و از مرگومیر و پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.
آزمایش جدید آکسفورد، روش متفاوتی را در پیش گرفته است. به جای نشانگرهای زیستی، متابولیتهای خون را نیز شکار میکند. متابولیتها، مولکولهای کوچکی هستند که در نتیجه فرآیندهای متابولیسم یا سوختوساز تولید میشوند. این مولکولها را میتوان با استفاده از تکنیکی بهنام «متابولومیک رزونانس مغناطیسی هستهای» (MMR)، شناسایی کرد. در این روش نمونههای خون با استفاده از میدانها معناطیس و امواج رادیویی بررسی میشود.
افراد سالم، افراد مبتلا به سرطان و سرطان متاستاتیک، همگی دارای پروفایلهای متفاوتی از متابولیتهای خون هستند و الگوریتمهای تیم میتواند تعیین کند که نمونه یک بیمار با کدام پروفایل همخوانی دارد. از مزیتهای این آزمایش خون جدید این است که مخصوص هیچ نوع سرطان خاصی نیست و انواع سرطانها، تومورها و متاستازها را بهدقت و زود تشخیص میدهد.
انتهای پیام/۳۰۰۴/پ
انتهای پیام/