غذاهای سرشار از آهن کدامند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مقدار آهن موجود در بدن حدود چهار تا پنج گرم است که ۷۵ درصد از آن در هموگلوبین و میوگلوبین وجود دارد، ۱۶ درصد به صورت فریتین و هموسیدرین در داخل بافت بدن ذخیره میشود و ۹ درصد به شکل ترانسفرین درمیآید که عامل انتقال آهن است. میوگلوبین نوعی هموگلوبین است که در رشتههای ماهیچهای یافت میشود. فریتین نوعی پروتئین زیستی، هموسیدرین ترکیبی پروتئینی حاوی اکسید آهن و غیرمحلول و ترانسفرین نوعی پروتئین است. این ماده معدنی نقشی کلیدی در تنفس سلولی دارد و به ساخت گلبولهای قرمز کمک میکند که اهمیت بالایی در حمل اکسیژن در بدن دارند.
آهن نوعی الکترولیت به شمار میرود و به همین دلیل اهمیت بالایی در فعالیتهای استقامتی دارد. در ادامه با مواد غذایی آشنا میشوید که سرشار از آهن هستند و مصرف آنها در رژیم غذایی ضروری است. جگر یکی از مواد غذایی سرشار از آهن است که در ۱۰۰ گرم آن ۲۳ میلیگرم آهن وجود دارد. مورد دیگر شکلات تلخ است که در ۱۰۰ گرم آن ۱۷ میلیگرم آهن نهفته است. دانه کدو تنبل نیز منبعی غنی از آهن به شمار میرود و هر ۱۰۰ گرم آن حاوی ۱۵ میلیگرم آهن میشود.
صدف یکی دیگر از مواد غذایی سرشار از آهن است که در ۱۰۰ گرم آن ۹.۲ میلیگرم آهن وجود دارد. بادام هندی مورد دیگری در این فهرست است که در ۱۰۰ گرم آن ۶.۱ میلیگرم آهن وجود دارد. در ۱۰۰ گرم گوشت کاو ۳.۸ میلیگرم آهن، در ۱۰۰ گرم عدس ۳.۷ میلیگرم آهن، در ۱۰۰ گرم اسفناج ۳.۶ میلیگرم آهن، در ۱۰۰ گرم توفو یا پنیر سویا ۲.۷ میلیگرم آهن و دانه کوینو ۱.۵ میلیگرم آهن وجود دارد.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/