پروتئین ساختهشده از قارچ؛ جایگزین سبز برای سفیده تخممرغ
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، پودر سفیده تخممرغ نوعی ماده غذایی است که بهطور گستردهای در سراسر جهان استفاده میشود. مصرف زیاد تخممرغ، نشاندهنده این است که پرورش مرغها، همچنین تعداد دفعات زبالهها نیز بسیار افزایش پیدا میکند. بهزودی امکان دارد محققان با استفاده از قارچ جایگزینی سبزتر برای پروتئین سفیده تخممرغ ایجاد کنند.
در مطالعهای از دانشگاه هلسینکی و مرکز تحقیقات فنی «VTT» فنلاند، دانشمندان ژنتیکی را در قارچ «تریکودرما ریسی» رشتهای تغییر دادند تا پروتئین اوآلبومین را تولید و ترشح کند. اوآلبومین یکی از پروتئینهای اصلی سفیده تخممرغ است که بیش از نیمی از محتوای پروتئین در پودر سفیده تخممرغ را نیز تشکیل میدهد.
دانشمندان این کار را با جداسازی ژن مرغ که مسئول تولید اوآلبومین است، انجام میدهند. با جداسازی این ژن، آن را داخل قارچ قرار دادند. پروتئین ترشحشده را برداشت، سپس بهصورت پودر آن را تغلیظ و خشک کردند. زمانیکه پروتئین را بهشکل پودر درآوردند، آن را نیز آزمایش کردند. این پودر مانند پودر سفیده تخممرغ توانایی کف کردن دارد.
علاوهبر این، دانشمندان دریافتند تولید اوآلبومین نشئت گرفته از قارچ در مقایسه با پرورش مرغ، نیازهای کاربری زمین را نزدیک به ۹۰ درصد کاهش میدهد و همچنین انتشار گازهای گلخانهای را بین ۳۱ تا ۵۵ درصد کاهش میدهد. دانشمندان تاکنون تعیین نکردهاند که چقدر انرژی دقیقا موردنیاز است، اما براین باورند که این انرژی باید به میزان قابلتوجهی کمتر از نیاز فعلی مزارع مرغ باشد.
انتهای پیام/۳۰۰۴/پ
انتهای پیام/