دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1400 - 14:15

آلودگی‌ها با محصول ایرانی حذف می‌شوند

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید محصولاتی بر مبنای بنتونیت فرآوری شده‌ سدیمی شده که عاری از هرگونه آلودگی­‌های طبیعی مواد معدنی است.
کد خبر : 632445
سدیم

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از معادن آتشفشانی، نوعی کانی به نام بنتونیت به دست می‌آید که در بافت خود، سوراخ‌هایی برای جذب بیشتر و راحت‌تر آب دارد. اکنون این محصول ایران ساخت شده و حال یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید بنتونیت فرآوری‌شده‌ سدیمی در کشور است.


یوسف گل احمر، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید ایران‌ساخت فرآورده‌های معدنی گفت: تمامی محصولات فعلی این شرکت بر مبنای بنتونیت فرآوری‌شده‌ سدیمی تولید شده است؛ همچنین تمام مواد اولیه داخلی بوده و با دانش فنی انحصاری و استفاده از تجهیزات به روز، محصولاتی با کیفیت بین‌المللی تولید می‌شود.


پودر بنتونیت معدنی، که تولیدکنندگان متعددی در داخل کشور آن را عرضه می‌کنند، کاربردهای وسیعی از قبیل حفاری چاه‌های نفت، بنتونیت چاه ارت، افزودنی خوراک دام، گندله سنگ آهن، بدنه سرامیک دارد، اما در بعضی از محصولات و زمینه‌های مصرف، استفاده از مواد معدنی خام و فرآوری‌نشده ممکن نیست. همین زمینه‌ها کاربرد بنتونیت فرآوری‌شده سدیمی را مشخص می‌کند. از جمله مزیت‌های این فرآوری می‌توان به خلوص بالای محصول، نوسان محدود خواص، پارامترهای کیفی تقویت شده و حذف آلودگی‌های طبیعی مواد معدنی اشاره کرد.


به طور کلی محصولات این شرکت، بنتونیت فرآوری‌شده قالب‌های ریخته‌گری، بنتونیت فرآوری‌شده کاغذ و بنتونیت لعاب سرامیک و نرم‌کننده لباس هستند. مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: ۴۵ نفر در شرکت مشغول به کار هستند. میزان دقیق اشتغال غیر مستقیم مشخص نیست اما می‌توان به اشتغال ایجاد شده در کارخانه‌های مواد اولیه شیمیایی، معادن بنتونیت، شرکت‌های حمل و نقل، و کارخانه‌های مصرف‌کننده این محصول اشاره کرد.


نیاز تخمینی کشور به محصول نرم‌کننده لباس سالانه هزار و ۸۰۰ تن است که به طور کامل توسط این شرکت تولید می‌شود. نیاز تخمینی کشور به بنتونیت فرآوری‌شده ریخته‌گری سالانه ۴ هزار و ۵۰۰ تن است که حدود هزار و ۵۰۰ تن آن توسط این شرکت تأمین شده و ۳ هزار تن آن وارد می‌شود. البته بر اساس برنامه‌های تولید، این شرکت می‌تواند کل نیاز کشور را در سال ۱۴۰۱ تولید کند.


این فعال فناور، حمایت‌های بازار و قانون را مهم‌ترین لازمه برای رونق محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت دانست و گفت: از مهمترین مشکلات و موانع تولید، مشکلات و چالش‌های بازار از جمله دخالت در قیمت‌گذاری است که باید زمینه برای حمایت از بازار این محصولات به طور جدی صورت بگیرد.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب