اطلاعات ناقص سد راه دریافت مالیات از خانههای خالی
به گزارش خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی، گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، دریافت مالیات از خانههای خالی از سالهای گذشته مطرح شد اما هر بار به دلایلی به تعویق اُفتاد این طرح پس از بیتوجهی وزرای گذشته، سرانجام در دولت سیزدهم نهایی شد و مقرر گردید، واحدهای مسکونی واقع در شهرهایی با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان بهعنوان «واحد خالی» شناسایی شوند، مشمول دریافت مالیات شوند همچنین اگر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۱۲۰ روز ساکن نداشته باشد مشمول مالیات بر مبنای درآمد اجاره شود. بدینصورت که به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، بدون لحاظ معافیتهای مندرج در این قانون، ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب سال اول معادل ۶ برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه میشود. در این طرح ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مشمول دریافت مالیات شدند. اما این پایان کار نبوده و اختلاف وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیات در خصوص برگه تعرفه مالیاتی اجرای این طرح را متوقف کرده است.
ارسال اطلاعات یک میلیون و ۳۰۰هزار واحد مسکونی به سازمان مالیات
اختلاف وزارت راه و شهرسازی در خصوص دریافت مالیات از خانههای خالی از جایی شروع شد که این وزارتخانه بهتدریج آمار یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی را به سازمان امور مالیات معرفی کرد اما سازمان امور مالیاتی ضمن تکذیب دریافت اطلاعات، اعلام کرد: این سازمان هنوز منتظر دریافت اطلاعات از سوی وزارت راه و شهرسازی است. اختلاف این دو سازمان در خصوص نحوه ارسال اطلاعات از سوی وزارت راه و شهرسازی است که بهصورت ناقص و در قالب سی دی در اختیار سازمان امور مالیات قرار گرفته است.
اطلاعات ذخیرهشده در این سیدی برای محاسبات مالیاتی ناقص است
هادی خانی، معاون فناوری سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی بخشی از اطلاعات خانههای خالی را از طریق سی دی (دیسک فشرده) به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده است، اظهار میکند «اطلاعات ذخیره شده در این سیدی برای محاسبات مالیاتی ناقص است. هرچند میتوانیم این بخشی از این اطلاعات را استفاده کنیم اما تمام اطلاعات قابلاستفاده نیست».
وی ادامه میدهد «همواره بحث سازمان امور مالیاتی این بوده که وزارت راه و شهرسازی اطلاعات و دیتایی ارائه دهد که سازمان بتواند به استناد آن برای محاسبات مالیاتی اقدام کند».
بیشتر بخوانید:
مالیات خانههای خالی در گیر و دار اما و اگرها/ قانونی که جدی گرفته نمیشود
معاون سازمان امور مالیاتی درباره موارد نقص اطلاعاتی گفت «در برخی موارد نمیدانیم واحد مسکونی در چه بازه زمانی خالی بوده است، آیا خالی بودن این واحد محرز است یا اینکه تنها دلیل، عدم مراجعه افراد به سامانه بوده؟ که تمام این موضوعات محل بحث بوده تا در روند محاسبات و مالیات ستانی اختلالی ایجاد نشود».
خانی با تأکید بر اینکه برخلاف ادعای وزارت راه و شهرسازی ازنظر ما دیتای ارائهشده کامل نیست و یک بخش محدودی از این اطلاعات را میتوان مورداستفاده قرار داد، عنوان میکند «حتماً عملیات مالیاتستانی از خانههای خالی از امسال شروع میشود اما دیتای یکمیلیون و ۱۷۴ هزار واحد خالی را در اختیار نداریم».
اطلاعات قابل بهرهبرداری برای کمتر از ۱۰ هزار واحد کامل است
وی بیان میکند «متأسفانه همان اطلاعاتی که در قالب سیدی ارائه شده بهطور کامل قابل بهرهبرداری نیست. هرچند اطلاعات بیش از یکمیلیون واحد ارائه شده اما در حال حاضر اطلاعات قابل بهرهبرداری برای کمتر از ۱۰ هزار واحد کامل است و مابقی اطلاعات ناقص است و امکان استفاده از آنها را در فرایند محاسبات نداریم».
به گفته معاون سازمان امور مالیاتی «وقتی وارد فرایند محاسبات میشویم نیاز به دیتای کامل داریم که طبق قانون وزارت راه و شهرسازی باید در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد بنابراین نباید هزینه اعتراضات مردم به دلیل نقص در اطلاعات را متوجه سازمان امور مالیاتی شود و باید از دقیق بودن و قابل دفاع بودن این اطلاعات مطمئن شویم».
خانی عنوان میکند «البته میدانیم که همکاران ما در وزارت راه و شهرسازی با محدودیتهایی مواجه هستند و در بخش اعتبار سنجی مشکلاتی دارند و جمعآوری این اطلاعات کار راحتی نخواهند بود اما طبق تقسیمکار قانون وزارت راه و شهرسازی باید این دادهها را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد».
وی بیان میکند «از آنجاییکه مالیات ستانی از خانههای خالی تکلیف قانون است قطعاً امسال از خانههای خالی با دیتای کامل موجود، مالیات اخذ میشود».
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/