دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک متخصص طب ایرانی:

منتقدان واکسن از ارائه مستندات علمی طفره می‌روند

مرضیه بیگم سیاهپوش گفت:جنبش‌های ضد واکسن با اهداف گوناگونی شکل می‌گیرد و معمولاً معتقدان به آن، در حالی‌که از ارائه مستندات علمی طفره می‌روند، نظرات شخصی خود را با بزرگ‌نمایی ارائه می‌کنند.
کد خبر : 631355
واکسن کرونا



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، مرضیه بیگم سیاهپوش پزشک و متخصص طب ایرانی با بیان این‌که واکسیناسیون یکی از روش‌های ایمن ‌سازی بدن علیه یک میکروب (باکتری یا ویروس) خاص است، گفت: واکسن‌ها یا از میکروب زنده ضعیف شده، یا میکروب غیرفعال یا از اجزای میکروب‌ها تهیه می‌شوند و با تزریق واکسن، سیستم ایمنی بدن علیه آن میکروب خاص، شروع به ساختن آنتی‌بادی کرده، باعث ایجاد مصونیت بدن در مقابل بیماری ناشی از آن میکروب می‌شود.


وی با بیان این‌که مصونیت حاصل از واکسن بسته به نوع واکسن ممکن است می‌تواند دائمی یا کوتاه مدت باشد ادامه داد: در این حالت نیاز به تزریق واکسن یادآور است. با واکسینه‌کردن بخش قابل توجهی از جامعه، می‌توان کنترل بیماری و حتی برداشتن گام‌به‌گام محدودیت‌ها را انتظار داشت اما واکسیناسیون زمانی می‌تواند موفق واقع شود که اکثر افراد جامعه واکسن زده باشند.


سیاهپوش با اشاره به جنبش‌های ضد واکسن در ایران و جهان گفت: تاریخچه جنبش‌های ضد واکسن در دنیا به قرن ۱۸ و ۱۹ برمی‌گردد. در شرایطی که جهان علم در تولید واکسن‌های جدید به سمت پیشرفت حرکت می‌کند، برخی همچنان با واکسیناسیون مشکل دارند؛ این مسأله تبعات زیادی برای نظام سلامت به‌دنبال خواهد داشت.


وی افزود: در تاریخ نمونه‌های زیادی در دنیا به‌ویژه غرب در رابطه با جنبش‌های ضد واکسن ثبت شده است. جنبش‌های ضد واکسن با اهداف گوناگونی شکل می‌گیرند و معمولاً معتقدان به آن، در حالی‌که از ارائه مستندات علمی طفره می‌روند، نظرات شخصی خود را با بزرگ‌نمایی ارائه می‌کنند.


وی با اشاره به این‌که عوامل مذهبی، سیاسی، فرهنگی و شخصی از دلایل مهم این جنبش‌ها است، گفت: البته از سود مالی سرشاری که برای فضاهای مجازی مبلغ این جریانات به ارمغان می‌آید نباید غافل شد. این جنبش‌ها از روش‌های متنوعی برای جلب مخاطب استفاده می‌کنند؛ با بزرگ‌نمایی عوارض واکسن، بی اثر بودن آن و سود مالی شرکت‌های سازنده به گونه‌ای بیان می‌کنند که مخاطب تهییج شود.


این متخصص طب ایرانی با اشاره به عواقب اقدامات این جنبش‌ها، تأکید کرد: این‌گونه اقدامات شیوع گسترده بیماری را به‌دنبال خواهد داشت، نباید عده‌ای در کشور با تبلیغ داروهای بی‌نام و نشان، و ایجاد ترس و ابهام در افکار عمومی سلامت جامعه را به خطر بیندازند.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب