کاهش سطح آب زیرزمینی در مناطق مرکزی ایران
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سفرههای آب زیرزمینی نقش بسیار مهمی در تأمین آب شیرین مورد نیاز انسانها دارند و در کشورهای مختلف دنیا بخش قابل توجهی از آب مورد استفاده مردم از این منابع تأمین میشود. حجم آب ذخیرهشده در سفرههای آب زیرزمینی با توجه به میزان بارش برف و باران در هر سال تغییر میکند و در صورتی بارندگیهای سالانه حجم مناسبی داشته باشد سطح آب ذخیرهشده در سفرههای آب زیرزمینی افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید:
افزایش سطح ابرناکی کشور در دهه پایانی آذر
خشکسالی و کمبود بارندگی در سالهای اخیر موجب شده سطح آب ذخیرهشده در سفرههای زیرزمینی در سراسر کشور کاهش یابد. مقدار کاهش حجم آب این منابع با توجه به شدت خشکسالی و میزان برداشت در مناطق مختلف متفاوت است. سفرههای آب زیرزمینی با حجمی معادل ۳۷ میلیارد کیلومتر مکعب حدود ۹۷ درصد آب شیرین مصرفی جهان را تأمین میکنند. آب زیرزمینی از طرفی به دلیل شیرین بودن، ترکیبات ثابت شیمیایی، آلودگی کمتر و سطح اطمینان بیشتر یک منبع قابل اتکاء بهویژه در مناطق خشک و نیمهخشک محسوب شده و از سوی دیگر با تأثیر بر توان اکولوژیک سرزمین پدیدهای مهم و مؤثر در توسعه اقتصادی، تنوع اکولوژیکی و سلامت جامعه به حساب میآید.
بر اساس اطلاعات ارسالی از ماهواره GRACE سطح آب سفرههای زیرزمینی در سطح مناطق مرکزی کشور و بهویژه در استان سمنان در بازه زمانی سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ تا حد قابل توجهی کاهش یافته است. در این دهه کمترین میزان افت سطح آب در منابع زیرزمینی استان سمنان حدود ۱۷ سانتیمتر مربوط به شهر میامی و بیشترین میزان افت نیز در شهر مهدیشهر رخ داده است. متأسفانه روند نزولی کاهش سطح آب سفرههای زیرزمینی در مناطق مرکزی ایران پس از سال ۱۳۹۶ نیز همچنان نزولی بوده است.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/