دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1400 - 10:21
صبح امروز ؛

خانه خلاق و نوآوری دانش‌آموزی‌ افتتاح شد

آیین افتتاحیه خانه خلاق و نواوری دانش‌آموزی آینده‌سازان صبح امروز با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
کد خبر : 631081
دانش‌بنیان



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، صبح امروز، آیین افتتاحیه خانه خلاق و نوآوری دانش‌آموزی آینده‌سازان، با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدجواد حاج‌علی اکبری، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه و حسین تاریخی دبیر کل انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی در مرکز آینده‌سازان تهران برگزار شد. در این مراسم حسین تاریخی، دبیرکل انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی اظهار کرد: مجموعه انجمن اسلامی با توجه به ماموریت نخبه‌یابی و نخبه‌پروری که برای خود تعریف کرده، تلاش می‌کند که مسیر رشد و تعالی دانش‌آموزان با ظرفیت کشور را فراهم کند.


وی افزود: یکی از اتفاقات خوبی که در چند سال اخیر رخ داده، توجه و تمرکز بر روی مسئله خلاقیت است. این امر می‌تواند گره‌گشا از بسیاری از مشکلات کشور توسط این دانش‌آموزان شود. بالطبع توجه بر خلاقیت وابسته به دو امر است که شامل آموزش دانش‌آموزان در این مسیر و میدان گشایی برای آن‌ها که بتوانند با این واسطه‌ها وارد این عرصه شوند. مرکز آینده‌سازان از سابقه و تمرکز خوبی نسبت به مسائل علمی در کشور داشته است. آنچه باعث شد که توجه به امر خلاقیت این جوانان ایجاد شود، به‌روز بودن دانش‌آموزان و مسائلی بود که با آن در حوزه مدارس برخورد کردیم. این امر باعث شد موسسه یک تغییر جهتی در مسیر خود ایجاد کند و بتواند علاوه بر خدمات علمی که در گذشته داشته، مسیر جدیدی را در حوزه خلاقیت، نوآوری و آموزش ترسیم کند.


تاریخی در ادامه خاطر نشان کرد: دو موضوع کنکور و چالش انتخاب رشته نوجوانان دانش‌آموز نباید بتواند مسیر حرکت آنان را مختل کند. باید گفت این مرکز خلاقیت و نوآوری نه تنها یک مجموعه مستقل است که افتتاح شد بلکه یک تغییر نگرشی است که در مجموعه انجمن اسلامی اتفاق افتاده است. امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و بتوانیم چنین مجموعه‌هایی را در سایر استان‌های کشور تاسیس کنیم. البته امکان ایجاد این مجموعه‌ها در سایر استان‌ها هم فراهم است. ورود کشور به حوزه‌هایی از نوآوری که معروف به لبه‌های فناوری هستند همچون بلاک‌چین، اینترنت اشیا و رمز ارزها از سنین کم و دانش‌آموزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و چه بسا اینکه دانش‌آموزان کشور در حال حاضر درگیر در حوزه‌های مذکور هستند و این تلقی که آن‌ها در اول راه هستند و نیاز به آموزش در این عرصه‌ها دارند غلط است و باید گفت دانش‌آموزان کشور در وسط میدان هستند. در این زمینه کشورهای پیشرفته دنیا هم عمده سرمایه‌ای که حوزه خلاقیت و نوآوری دارند در همین رده‌های سنی است.


در ادامه پرویز کرمی، مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد خلاق دو مسیر را دنبال می‌کند. یک مسیر راهی است که به دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری تحت عنوان کارخانه‌های نوآوری، ختم می‌شود و مسیر دیگری که اخیرا دو سال است که پیگیری می‌شود در حوزه فناوری‌های نرم و خلاق است که این مسیر ختم به شرکت‌های خلاق می‌شود. شرکت‌های خلاق نیازمند منتوری، حمایت، گسترش، پرورش، سیاست‌گذاری و خط‌مشی‌دهی هستند.


کرمی تصریح کرد: در ایران حدود ۷۰ خانه خلاق و نوآوری وجود دارد که در حدود ۳۰ عدد از این خانه‌ها افتتاح شده‌اند و جوانان خوش‌فکر و خلاق در این مجموعه‌ها فرآیند ایده تا محصول را تمرین می‌کنند. این خانه‌های خلاق در حوزه‌های مختلفی چون فیلم، انیمیشن، مد و لباس، نوآوری‌های اجتماعی، ورزش و تندرستی و بسیاری از عرصه‌های دیگر فعال‌اند. ۵۰ درصد فارغ‌التحصیلان در دانشگاه‌های کشور در رشته‌های علوم‌انسانی و فرهنگ و هنر فارغ‌التحصیل شده و به مکانی نیاز دارند که ایده‌های خود را عملی کنند که این خانه‌های خلاق و نوآوری همین مکان است. مسئله مهم دیگر آن است که لزوما نباید همه دانش‌آموزان کشور کارآفرین شوند اما به دست آوردن حداقل یک مهارت برای آن‌ها الزامی است که خانه‌های خلاق دانش‌آموزی این مهم را محقق می‌کنند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب