دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1400 - 11:32
جمشید خیرآبادی در گفت‌وگو با آنا:

نباید با فرافکنی دیگران را مقصر بدانیم/ انتخابی رو در رو با همه مشکلاتش بهترین راهکار است

سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان گفت: عمر قهرمانی یک کشتی‌گیر محدود است و اگر فرصت دیده شدن به آن‌ها داده نشود مجبور هستند از ایران بروند.
کد خبر : 631073
خیرآبادی

جمشید خیرآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره حاشیه‌هایی که این روزها در کشتی فرنگی به وجود آمده و انتقادهای تند و تیزی که از به سوی محمد بنا روانه شده است، گفت: در کشتی رسم بر جوانمردی و پهلوانی است و هیچ کس قصد توهین و بی‌احترامی به کس دیگری را ندارد؛ اگر به خاطر رفتن علی ارسلان از ایران انتقادهایی به محمد بنا به خاطر سیاست‌های او شد؛ معنی‌اش این نیست که قصد داشته باشیم عملکرد او را زیر سوال ببریم. حرف اصلی فرافکنی است که متأسفانه در کشتی فرنگی شاهد آن هستیم. قطعاً هیچ مربی، کشتی‌گیری را که ۱۰۰ درصد است، رها نمی‌کند تا به کشتی‌گیری که شاید مدال‌آوری‌اش در هر مسابقه با اما و اگر روبه‌رو شود اکتفا کند. حرف اصلی ما نحوه انتخاب این کشتی‌گیران است. من بارها گفته‌ام و این بار هم تأکید می‌کنم که برگزاری انتخابی تیم ملی با هر نقصان و محدودیتی که دارد، باید برگزار شود تا سایر کشتی‌گیران انگیزه پیدا کنند و توانایی‌های خودشان را در مسابقات به نمایش بگذارند. وقتی که به یک کشتی‌گیر فرصتی برای دیده شدن داده نمی‌شود طبیعی است که او هم راهی کشور دیگری می‌شود.


همه کشتی‌گیران حق و حقوقی دارند که محترم است


وی به تغییر تابعیت علی ارسلان و کشتی گرفتن او برای کشور صربستان اشاره کرد و گفت: علی ارسلان و هر کشتی‌گیر دیگر حق و حقوقی دارد که باید اعضای کادر فنی آن را محترم بدانند. وقتی به یک کشتی‌گیر فرصت داده نمی‌شود او هم در نهایت راهی کشور دیگری می‌شود تا بتواند در دوران کوتاه قهرمانی خود به آرزوهایش برسد. دوره قهرمانی یک ورزشکار محدود است و اگر در این مدت زمان کوتاه کشتی‌گیر دیده نشود؛ آن وقت به هیچ یک از آرزوهای خود نمی‌رسد و عمر قهرمانی‌اش هم به پایان رسیده است. متأسفانه به ارسلان هیچ وقت فرصت داده نشد تا در مسابقات مهم مثل جهانی توانایی‌هایش را ثابت کند.


ما اگر از ایران رفتیم خیانت نکردیم بلکه فرصت دیده شدن نداشتیم


مربی سابق کشتی فرنگی تأکید کرد: محمد بنا چند روز پیش گفت مدالی مهم است که زیر پرچم ایران باشد، قطعاً یک ورزشکار در مسابقات دوست دارد پرچم کشورش را به اهتزاز دربیاورد اما زمانی فرد ناچار است به جای دیگری برود که به او فرصت داده شود. من بعد از المپیک به ایران بازگشتم تا در تیم ملی به کشورم و کشتی‌گیران کمک کنم اما وقتی فرصتی به من داده نشد؛ به آذربایجان رفتم و دوباره هم بازگشتم و به کشورم خدمت می‌کنم. من و امثال علی ارسلان، صباح شریعتی، سامان طهماسبی از ایران رفتیم به کشورمان خیانت نکردیم بلکه فرصت دیده شدن در کشور خودمان نداشتیم و به جای دیگر رفتیم و هر زمان هم به ما فرصت بدهند توانایی‌های خودمان را ثابت می‌کنیم.




بیشتر بخوانید؛


محمد بنا ماندنی است/ سیاست سکوت فدراسیون مقابل منتقدان جواب داد


حمله قاسم رضایی این بار به سوریان؛ از سیستم گلخانه‌ای بهره بردی و باید سکوت کنی!


به علی ارسلان حق می‌دهم برای کشور دیگری کشتی بگیرد/ زیادی روی بنا حساب باز کردم!


جزینی و بنا نان به هم قرض می‌دهند/علی ارسلان سرخورده شد که رفت




در هیچ کجای دنیا کشتی‌گیر را این طور انتخاب نمی‌کنند


خیرآبادی تأکید کرد: تمام حرف‌هایی که ما این روزها مطرح می‌کنیم این است که آقایان فرافکنی نکنند و اگر کشتی‌گیر یا مربی تصمیم به رفتن می‌گیرد تنها به این خاطر است که فرصت دیده شدن به او داده نمی‌شود و او هم تصمیم می‌گیرد برود تا بتواند برای خودش کاری انجام دهد. این صحبت‌ها فرافکنی و تحریف حقایق است. بنا خدمات زیادی به کشتی ایران داشته و کسی هم منکر آن نمی‌شود اما همه حرف ما این است که انتخابی رو در رو به خیلی از شائبه‌ها پایان می‌دهد و می‌تواند بهترین فرد را به تیم ملی معرفی کند. انتخابی تیم ملی با همه محدودیت‌ها و مشکلات بهترین راه حل است و کشتی ایران نباید به خاطر تصمیمات برخی افراد این فرصت را از کشتی‌گیران بگیرد. هیچ کجای دنیا این طور تیم ملی را انتخاب نمی‌کنند. کشتی‌ یک ورزش وزنی است و قهرمانان ما نهایتاً در سال ۲ تا سه بار می‌توانند در اوج باشند نه صدبار.


انتقادها غرض‌ورزی شخصی نیست


سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان گفت: در کشتی پهلوانی و مرام حرف اول را می‌زند و اگر انتقادی هم مطرح شده هیچ قصد و غرضی نبوده و باید سوءتفاهم‌ها برطرف شود. تمام حرف ما این است که عدالت برطرف شود و اگر کسی هم تصمیم می‌گیرد از ایران برود باید علت آن ریشه‌یابی شود. معمولا ورزشکار یا مربی به دو دلیل از ایران می‌رود یکی به خاطر مسائل مالی است و دیگری هم به خاطر دیده نشدن است. ما نباید فرافکنی کنیم و تقصیر را به گردن دیگران بیندازیم. من تیم ۲۰ دنیا را تحویل گرفتم و به سکوی المپیک رساندم و در جهانی هم بهترین نتیجه را گرفته‌ام اما در کشور خودم باز هم به من فرصت نمی‌دهند. کشتی با مسابقه در جریان است و اگر انتخابی تیم ملی برگزار شود خیلی از حرف و حدیث‌ها از بین می‌رود. بعد از صحبت‌های ما سوءتفاهم‌ شده بود اما همانطور که گفتم موضوع اصلی برای همه ما بحث فرصت دادن است و نباید آن را از کشتی‌گیر دریغ کرد. روشی که الان کشتی‌گیران برای تیم ملی انتخاب می‌شوند بدترین آسیب‌ها را می‌رساند و ما نباید یک کشتی را ملاک قرار دهیم. کاهش وزن بزرگترین آسیب را به کشتی‌گیر وارد می‌کند و نباید این مسائل را ساده بگیریم.


انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب