تصاویر جذاب فضایی در روز پرتاب تلسکوپ «جیمزوب» را از دست ندهید
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، پرتاب آتی تلسکوپ فضایی جیمز وب فرصتهای جدید و بیسابقهای در اختیار اخترشناسان قرار میدهد. همچنین برای دانشمندان فرصت مناسبی است تا درباره آنچه نسلهای قبلی تلسکوپ نشان داده، تأمل کنند. ستارهشناسان بهندرت از تلسکوپ خود برای گرفتن عکس استفاده میکنند.
انتخاب تعداد انگشتشمار از تصاویر برای اخترشناسان آسان نبود. آنها تصاویر را از بین آنهایی انتخاب کردند که توسط تلسکوپهایی بود که با بودجه عمومی تهیه میشد. همچنین این تصاویر علم جالبی را به تصویر میکشید. آنها سعی کردند از گرفتن تصاویر محبوبی که قبلاً بسیار مشاهده شده، اجتناب کنند.
اولین تصویر انتخاب شده توسط مأموریت جونو ناسا تهیه شد که درحال حاضر به دور مشتری در حال چرخش است. این تصویر در اکتبر ۲۰۱۷، زمانیکه فضاپیما در فاصله ۱۸هزار و ۹۰۶ کیلومتری بالای ابرهای مشتری قرار داشت، گرفته شد. این تصویر سیستمی ابری را در نیمکره شمالی سیاره نشان میدهد.
ستارهشناسان با ساخت تلسکوپهایی که به نور و رنگهای فراتر از آن چیزی که چشم ما میبیند، حساس است، اطلاعات منحصربهفردی به دست آوردند. رنگینکمانی از رنگها تنها بخش کوچکی است که فیزیکدانان آن را طیف الکترومغناطیس مینامند.
مادون قرمز انرژی کمتری نسبت به نور قرمز بصری دارد. دوربین مادون قرمز، اجسام بسیار سرد را میتواند ببیند که این نور توسط چشم انسان قابل تشخیص نیست. همچنین از طریق گردوغبار این نور قابل تشخیص است در صورتی که دید ما در این شرایط کاملاً مبهم میشود.
تلسکوپ فضایی جیمز وب بزرگترین رصدخانه فروسرخ خواهد بود که تاکنون به فضا پرتاب شده است. تاکنون رصدخانه فضایی هرشل، آژانس فضایی اروپا، بزرگترین رصدخانه بوده است. تصویر بعدی که اخترشناسان انتخاب کردند نمای هرشل از شکلگیری ستاره در سحابی عقاب است که با نام «M۱۶» نیز شناخته شده است.
این واقعیت که نور اطلاعات زیادی را حمل می کند و به اخترشناسان امکان می دهد تاریخ جهان را کنار هم بگذارند، قابل توجه است. پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر مادون قرمز بسیار پیشرفتهای در اختیار اخترشناسان قرار میدهد. همچنین سوالات جدیدی برای به چالش کشیدن نسلهای آینده دانشمندان ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/