ساخت سازههای شهری مقرون به صرفه میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از محققان دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی تکنیکی نوین برای ساخت سازههای ساختمانی توسعه دادهاند. این روش که تکنیک RF نام دارد راهحلی مقرون به صرفه در ساختمانسازی به شمار میرود.
پوریا آمری از هسته سیستمهای هوشمند در مهندسی معماری دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار آنا بیان کرد: پژوهشی در خصوص سازه انجام شد که در نتیجه آن این روش نوین متولد شد. در این روش از مصالحی کوتاه برای ساخت سازههایی استفاده میشود که دهانههای بزرگتر را پوشش میدهد. بدین ترتیب میتوان از مصالحی در ساخت سازه استفاده کرد که هزینه پایینتری دارند.
وی افزود: این روش به مهندسان اجازه میدهد تا با مصالح کوچک سازهای با طول و عرض بزرگتر بسازند. با بهکارگیری این تکنیک سازه به صورت طبیعی به شکل گنبدی درمیآید، البته با تغییر چیدمان این شکل قابلتغییر است. با یک نوع چیدمان میتوان به سازه خیز داد و به شکل گنبدی درآورد، با چیدمان دیگری میتوان آن را به شکل دَرهمانند درآورد. با تغییر اندازه ضخامت تیرکها نیز میتواند خیز شکل را کمتر یا بیشتر کرد.
آمری با اشاره به اینکه از مصالح مختلفی مانند چوب، فلز و حتی کامپوزیت میتوان در ساخت این سازه استفاده کرد، گفت: البته میزان مقاومت مصالح باید محاسبه شده تا اندازه دهانه و میزان پوششدهی آن مشخص شود. دهانههای بزرگتر را باید با استفاده از موادی ساخت که مقاومت بالاتری دارد.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/