سامانه هوشمند تشخیص بیماری بومیسازی میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یکی از استارتآپهای مستقر در مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی سرویس مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه داده که قادر به تشخیص بیماریهاست و به نوعی دستیار پزشک به شمار میرود. این پلتفرم بخش تحقیقاتی را پشت سر گذاشته و قسمتهای از آن به طور کامل راهاندازی شدهاند. چنین سیستمی در در کشورهای خارجی به وفور یافت میشود اما در ایران توجه چندانی به آن نشده است. درواقع این سیستن جز اولینها و بهترینهای پلتفرم هوشمند تشخیص بیماری به شمار میرود.
ستاره ترنج، برنامهنویس این پلتفرم در گفتوگو با خبرنگار آنا با اشاره به این که این سیستم با استفاده از مدلهای یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی توسعه یافته است، بیان کرد: این پلتفرم میتواند عکس، متن، تصاویری مانند ماموگرافی و رادیولوژی را پردازش کند. درواقع این سیستم میتواند بیماریهایی را تشخیص دهد که داده و اطلاعاتی در خصوص آن وجود داشته باشد.
وی افزود: این سامانه با استفاده از آزمایشها، تصاویر ماموگرافی و رادیولوژی آموزش دیده تا بتواند تصاویر و آزمایشهای جدید را تجزیه و تحلیل کند. پزشکان، بهیارها و پرستاران و دستیارهای پزشک میتوانند از این ابزار کمک تشخیصی استفاده کنند. برای مثال اگر تصویر ماموگرافی را روی این پلتفرم آپلود کنید، گزارش اولیهای از شرایط سرطان سینه ارائه میدهد. توسعه این سیستم از دو سال پیش آغاز شده اما هنوز در دسترس کاربران قرار نگرفته است، امیدواریم در سال آینده به بازار عرضه شود.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/