۲۰۲۱؛ سال فضانوردی میلیاردرها/ رقابت برای اعزام گردشگر به فضا شدت میگیرد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، به اعتقاد بسیاری از کارشناسان صنعت فضایی سال ۲۰۲۱ که هماکنون در آخرین روزهای آن به سر میبریم، سال شکوفایی شرکتهای خصوصی برای اعزام انسان به فضا است. اگرچه در سال جاری تنها تعداد محدودی از مسافران فضا توانستند از مرزهای سیاره آبی خارج شوند ولی قطعاً اقدامات انجام شده تحولی بزرگ در صنعت فضایی محسوب میشود.
هماکنون دیگر نامهایی همچون اسپیسایکس، بلو اورجین و ویرجین گلکتیک برای مردم دنیا ناشناس نیست و میلیونها نفر بارها در سال ۲۰۲۱ اسم این شرکتها و افرادی مثل جف بزوس، ایلان ماسک و ریچارد برانسون را شنیدهاند. مدیران شرکتهای نام برده شده به بخشی از وعدههای خود در سال جاری عمل کرده و تعدادی از علاقهمندان به سفرهای فضایی را تحت شرایطی خاص به فضا اعزام کردند. در واقع دو مورد از اعزامهایی که کاملاً توسط بخش خصوصی انجام شد موفقیتآمیز بوده است.
بیشتر بخوانید:
سومین گروه از گردشگران به فضا اعزام شدند
شرکت اسپیسایکس در سال جاری بیش از ۱۳۳ ماهواره به مدار زمین پرتاب و چند گروه از فضانوردان را به ایستگاه بینالمللی فضایی اعزام کرد و با توجه به اینکه چنین مأموریتهایی با همکاری ناسا انجام شد در گزارشهای بینالمللی آنها را جزء فعالیت دولتی دستهبندی کردهاند و بیشتر به فعالیتهایی که توسط بلو اورجین و ویرجین گلکتیک انجام شده است پرداختهاند. تا این لحظه تلاشهای شرکت اسپیسایکس در مورد طراحی و پرتاب فضاپیمای استارشیپ به اندازه پروژه استارلینک موفقیتآمیز نبوده و اگرچه این شرکت تاکنون صدها ماهواره به فضا پرتاب کرده ولی هنوز نتوانسته است به اهداف خود در پروژه اعزام انسان به مریخ دست یابد.
ناسا در اوایل سال ۲۰۲۱ مبلغ ۳۳۱.۸ میلیارد دلار به اسپیسایکس برای اجرای پروژه آرتمیس اعطا کرد. قرار است در جریان این پروژه اسپیسایکس فضانوردان را پس از گذشت سالها از مأموریت آپولو، بار دیگر به ماه اعزام کند و روی قمر زمین تحقیقاتی را انجام دهد. این پروژه نقطه اختلاف بین بلو اورجین و اسپیسایکس است و اگرچه جف بزوس بارها تمایل خود را برای اجرای پروژه آرتمیس اعلام کرده ولی ناسا انجام مأموریت اعزام انسان به ماه را به شرکت تحت مدیریت ایلان ماسک سپرده است.
طبق اعلام شرکت ویرجین گلکتیک تورهای فضایی در سال ۲۰۲۲ نیز با سرعت و قدرت بیشتری ادامه پیدا میکند و افراد بیشتری میتوانند حس حضور در شرایط خلأ را تجربه کنند. هماکنون قیمت سفر با فضاپیماهای ویرجین گلکتیک برابر با ۲۵۰ تا ۴۵۰ هزار دلار است. قطعاً پرداخت چنین هزینهای برای همه مردم امکانپذیر نیست و تا اطلاع ثانوی باید سفرهای فضایی را تفریحی مخصوص میلیاردرها دانست.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/