دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کارشناس اقتصادی: هدفمندی یارانه‌ها و تشدید تحریم‌های بین‌المللی صنعت را به چالش کشید

یک کارشناس اقتصادی هدفمندی یارانه‌ها و تشدید تحریم‌های بین‌المللی گذشته را دلیل شرایط نامساعد اقتصادی دانست و عنوان کرد: این شرایط بهره‌وری بخش صنعت را به شدت دچار چالش و مشکل کرده بود.
کد خبر : 62884

محمود دودانگه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا به روند هدفمندسازی یارانه‌ها و تشدید تحریم‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: این اتفاقات آثار مختلفی بر روی صنعت داشته است که به طور قابل توجهی هزینه‌های این بخش را بالا برد.


وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تعاملات ایران با کشورهای مختلف دچار چالش و سختی بسیار شده بود، افزود: طبیعتاً وضع یادشده مشکلات عدیده‌ای برای بخش صنعت و معدن ایجاد کرده بود.


دودانگه با بیان اینکه در سال‌های اخیر ظرفیت‌ها و امکانات بین‌المللی از طریق نظام بانکی برای کشور مسدود شده بود، ادامه داد: از طرفی شرایط استفاده از امکانات مالی و بانکی بین‌المللی برای تجار، بازرگانان و صنعت‌گران کشور وجود نداشت یا اگر هم بود با سختی و هزینه‌های بالا همراه شده بود که این امر صنعت ایران را با مشکلات بسیاری مواجه کرد.


وی به مشکلات صادرات غیرنفتی در زمان یادشده اشاره و اظهار کرد: در این مدت از طرفی هزینه‌های صادرات افزایش یافته و قدرت رقابت کالاهای غیرنفتی در بازارهای داخلی و بین‌المللی کاهش پیدا کرده بود و از طرف دیگر به دلیل نامساعد بودن فضای کسب و کار عملاً امکان استفاده از ظرفیت‌های موجود وجود نداشت؛ بنابراین بهره‌وری این بخش به شدت دچار چالش و مشکل شد.


این کارشناس اقتصادی با ابراز خوشحالی از رفع تحریم‌ها تصریح کرد: با توجه به گشایش‌های صورت‌گرفته می‌توانیم انتظار داشته باشیم که بنگاه‌های صنعتی و معدنی کشور در سال‌های آتی با مدیریت هزینه‌های خود تمرکز لازم را بر ارتقای بهره‌وری، توسعه رقابت‌پذیری و همچنین توسعه صادرات غیرنفتی و حضور موثر در بازارهای بین‌المللی بگذارند.


وی افزود: امیدواریم با توجه به فضای جدید ایجادشده و همچنین فضای مثبتی که در سال‌های بعد با برقراری تعاملات گسترده‌ با بنگاه‌های معتبر و صاحب برند خارجی شاهد خواهیم بود بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های مشترک با تمرکز بر تولید داخلی داشته باشیم.


دودانگه خاطر نشان کرد: اگر سرمایه‌گذاری‌های مشترک اتفاق بیفتد و بتوانیم علاوه بر تامین بازار داخل، صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم و در نهایت نیز شرایط اشتغال را بهبود بخشیم قاعدتا رشد اقتصادی و رفاه کشور نیز افزایش پیدا خواهد کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب