کشف رازهای نهان در چینوچروک مغز
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، دانشمندان مغز انسان را جزء پیچیدهترین اجسام در جهان نامیدهاند، زیرا مغز انسان حدود ۸۰ میلیون نورون و چندین صد هزار کیلومتر فیبر آکسون دارد که نورونها توسط آن به یکدیگر متصل میشود. فرآیند تا شدن مغز که سبب ایجاد برآمدگیها و شیارها میشود مغز انسان را بسیار پیچیده کرده است. پس از دههها مطالعه و بررسی هنوز بهطور کامل این فرآیند شناخته نشده است.
محققان بیومکانیک چندین سال را صرف مطالعه مکانیک تا شدن مغز و راههای تجسم و نقشهبرداری از مغز کردهاند. محققان با کشف راز پیچیدگی مغز در تشخیص و درمان اختلالات رشدی مغز مانند «لیسنسفالی» و صرع، بهتر عمل میکنند. لیسنسفالی مجموعهای از اختلالات مغزی نادر است که در آن همه یا قسمتهایی از سطح مغز صاف بهنظر میرسد.
اختلالات عصبی در مراحل اولیه رشد ظاهر میشود. محققان با درک شیوه چگونگی تا شدن مغز میتوانند بینش مفیدی درباره عملکرد طبیعی و آسیب شناختی مغز ارائه دهند. مغز انسان از دو لایه تشکیل شده است. لایه بیرونی قشر مغز نام دارد که این لایه از ماده خاکستری چینخورده تشکیل شده است. این ماده چینخورده و تا شده از رگهای خونی کوچک و میلیاردها نورون تشکیل شده است. لایه داخلی مغز از ماده سفید رنگ تشکیل شده است. بیشتر قسمتهای این ماده سفید رنگ از نورونهای دمدراز به نام آکسونهای میلیندار تشکیل شده است. میلین در اطراف آکسون تشکیل شده است که برای عملکرد مناسب دستگاه عصبی ضروری است.
مطالعات در سالهای اخیر نشان داده که مکانیک و نیروهای وارد شده به یکدیگر نقش مهمی در رشد و چینخوردگی مغز دارند. همچنین آکسونها و بخشی از نورونها که به انتقال سیگنالهای الکتریکی کمک میکنند، در تنظیم فرآیند تا شدن مغز نقش دارند. مطالعات علوم اعصاب با وجود پیشرفتهای زیاد رازهای کشف نشده بسیاری دارد. در آینده، هوش مصنوعی بینش بیشتری درباره رشد طبیعی و چینخوردگی مغز انسان ارائه میدهد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/