دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نخبگان زیر ذره‌بین آنا(۱۸)/ مظاهری در نشست هفته پژوهش:

فرآیند جذب نخبگان در کشور کُند و فرصت‌سوز است

رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به نقش بازپذیرنده دانشگاه‌های برتر دنیا برای جذب نخبگان خاطر نشان کرد: متاسفانه فرآیند جذب استعدادهای برتر در کشور ما کُند، تنبل، فرصت‌سوز و ضد رقابت و انگیزه است.
کد خبر : 627677
رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدعلی مظاهری در وبینار گفت‌وشنود معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی با محوریت چالش‌های پژوهش کشور در رقابت با کشورهای همجوار که به مناسبت هفته پژوهش صبح امروز دوشنبه ۲۲ آذر ماه به صورت مجازی برگزار شد، درباره مدیریت جذب و نگهداشت نخبگان و استعدادهای برتر دانشگاه‌ها، بیان کرد: مهم‌ترین مسئله اهمیت دادن به نیروی انسانی به‌عنوان محور اصلی توسعه است زیرا نیروی انسانی در پیشرفت جامعه، نهادها، دانشگاه‌ها و سازمان‌ها تأثیرگذار است. در جهان امروزی دانایی ابزار اصلی تولید و قدرت محسوب می‌شود که در راستای آن مفهوم نخبه نقش مهم‌تر و محوری‌تری پیدا می‌کند.


مظاهری با اشاره به نقش بازپذیرنده دانشگاه‌های برتر دنیا برای جذب نخبگان خاطر نشان کرد: متاسفانه فرآیند جذب استعدادهای برتر در کشور ما کند، تنبل، فرصت‌سوز و ضد رقابت و انگیزه بوده زیرا این فرصت یک بار در سال وجود دارد و اگر فردی در فراخوان جذب شرکت کند حداقل یک سال زمان می‌برد تا پذیرفته شود.


وی در ادامه با اشاره به معضل مرکزگرایی افزود: در سیاست‌گذاری‌های ما برای جذب نخبه دانشگاه‌ها نقشی ندارند که این امر نشان‌دهنده بدبینی و بی‌اعتمادی به سیستم‌های پایین‌تر است. ما در جذب ایرانی‌های مهاجر به دانشگاه‌های کشور، استعدادها و نخبگان بومی بلاتکلیف هستیم و اگر دانشجویی دوتابعیتی باشد جذب او در دانشگاه ممکن نیست.


رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: متاسفانه در فرآیند جذب نخبگان برای تمامی دانشگاه‌ها با سطوح مختلف علمی و رشته‌ها یک چارچوب و روش در نظر گرفتیم که این یکسان‌پنداری و برابرانگاری منجر به ناکارآمدی ما در جذب نیروهای متخصص و کارآمد شده است.


وی در پایان عنوان کرد: در فرآیند جذب نخبه علاوه بر مفاهیم تیزهوشی، خلاقیت و استعداد باید به خردمندی توجه کنیم زیرا برای توسعه تعلیم و تربیت نیاز به افراد خردمند داریم که متاسفانه در کشور ما به این مسئله کم‌توجهی می‌شود.


انتهای پیام/پ



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب