پرتاب تلسکوپ جیمز وب باز هم به تعویق افتاد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، تلسکوپ جیمز وب قدرتمندترین رصدخانه فضایی است که تاکنون ساخته شده است. پس از سالها انتظار درنهایت این تلسکوپ در اواخر دسامبر به فضا پرتاب میشود. علم مهندسی به سوالات اساسی درباره کیهان پاسخ میدهد. دانشمندان در تحقیقات خود به ۱۳ میلیارد سال پیش برمیگردند تا به سولات اساسی درباره تلسکوپ پاسخ دهند.
جالب است بدانید که مرکز تلسکوپ جیمز وب از آینه غولپیکر ساخته شده است. ساختار آینه، مقعر به عرض ۶.۵ متر است. این آینه از ۱۸ آینه ششضلعی کوچکتر تشکیل شده است. آینه تلسکوپ از بریلیوم با پوشش طلا ساخته شده که از این آینه برای انعکاس نور مادون قرمز در دوردست استفاده میشود.
رصدخانه تلسکوپ جیمز وب همچنین دارای چهار ابزار است و برای انجام دو هدف ساخته شده است. هدف این تلسکوپ تصویربرداری از اجرام کیهانی، طیفسنجی و تجزیه نور به طول موجهای جداگانه برای مطالعه خواص فیزیکی و شیمیایی ماده کیهانی است. آینه و ابزار این تلسکوپ با آفتابگیر پنج لایهای محافظت میشود. این آفتابگیر به شکل بادباک است و به اندازه زمین بازی تنیس باز میشود.
غشای این تلسکوپ فضایی از مادهای به نام کپتون ساخته شده که این ماده به دلیل مقاومت و پایداری بالا در برابر حرارت شناخته میشود. مقاومت سپر در برابر گرما بسیار حیاتی است زیرا سمت سپری که رو به خورشید است تا دمای ۱۱۰ درجه سانتیگراد گرم میشود و طرف دیگر به پایینترین سطح ۳۹۴- فارنهایت میرسد. این تلسکوپ در مداری قرار دارد که تقریباً یک میلیون مایل از زمین فاصله دارد و حدوداً چهار برابر فاصله زمین از ماه است.
اخترشناسان با ساخت تلسکوپ جیمز وب در سال ۲۰۰۴ شروع به مذاکره کردند تا این تلسکوپ جانشین تلسکوپ هابل که در سال ۱۹۹۰ توسط شاتل در مدار قرار گرفت شود. پرتاب تلسکوپ چندین بار به تأخیر افتاد. ابتدا راهاندازی برای سال ۲۰۰۷ سپس ۲۰۱۸ به دلیل پیچیدگیهای مرتبط با توسعه به عقب افتاد. بیش از ۱۰ هزار نفر بر روی این پروژه کار کردند که هزینه این پروژه به ۱۰ میلیارد دلار رسید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/