دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آبان 1400 - 12:13
در کمتر از ۲۰ ساعت؛

جیمز وب نشانه‌های حیات فرازمینی را کشف می‌کند

تلسکوپ جیمز وب ناسا به تجهیزاتی مجهز شده است که می‌تواند در کمتر از ۲۰ ساعت نشانه‌های حیات در مناطق مختلف کیهان را شناسایی کند.
کد خبر : 622314
تلسکوپ

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اخترشناسان معتقدند پس از پرتاب تلسکوپ تحقیقاتی جیمز وب به فضا فصل جدیدی در مطالعات فضایی آغاز می‌شود و این تلسکوپ می‌تواند هرگونه نشانه‌ای از حیات را در کمتر از ۲۰ ساعت تشخیص دهد.


یکی از مدیران ارشد ناسا می‌گوید «ممکن است تلسکوپ جیمز وب دقیقاً در مدت ۲۰ ساعت نتواند نشانه‌های حیات احتمالی در اقصی نقاط کیهان را تشخیص دهد ولی تجهیزات نصب‌شده روی این تلسکوپ به حدی قدرتمند است که قطعاً دانش بشر درباره اسرار فضا را افزایش می‌دهد.» دانشمندان تاکنون روش‌های متعددی برای شناسایی و مطالعه سیارات خارج از منظومه شمسی معرفی کرده‌اند ولی تقریباً تمامی این روش‌ها نتیجه بسیار محدودی برای کشف جهان‌های بیگانه دارند ولی حالا تلسکوپ تحقیقاتی جیمز وب با اتکا بر دوربین‌های بسیار قدرتمندی که روی آن نصب شده می‌تواند اطلاعاتی دقیقی را در سیارات فراخورشیدی ارائه دهد.




بیشتر بخوانید:


ستاره‌ای در حال مرگ، دروازه‌ای به دنیای ناشناخته




یکی از نشانه‌های حیات در هر منطقه‌ای از جهان وجود گازهای متان و دی‌اکسید کربن است. بررسی دانشمندان حاکی از آن است که در صورتی شناسایی مولکول‌های این دو گاز در کیهان تقریباً می‌توان مطمئن بود در آن ناحیه خاص حیات وجود دارد. با وجود تلاش‌های گسترده‌ای که در زمینه شناخت نقاط تاریک کیهان صورت گرفته ولی هنوز هیچ اثری از زندگی در خارج از کره زمین پیدا نشده است. تلسکوپ جیمز وب به تجهیزاتی مجهز است که وجود گازهای متان و دی‌اکسید کربن را تشخیص می‌دهد.


حیات در سیارات دیگر منظومه شمسی یکی از بزرگ‌ترین رازهای هستی است و برقراری ارتباط با موجودات فضایی می‌تواند تأثیر شگفت‌انگیزی بر زندگی انسان‌ها داشته باشد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب