دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نخبگان زیر ذره‌بین آنا/ ذاکری مطرح کرد؛

تحریم‌ها بهترین زمان برای استفاده از ظرفیت نخبگان است

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه تحریم‌ها شرایط را برای تولیدات داخلی فراهم کرده است، گفت: امروز شرایط اقتصادی کشور بهترین زمان برای استفاده از ظرفیت نخبگان است.
کد خبر : 626596
ذاکری

جبارعلی ذاکری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره مختصات دانشگاه‌های کارآفرین گفت: مهم‌ترین ویژگی دانشگاه‌های جامعه‌محور این است که علاوه بر پرداختن به آموزش و پژوهش، فناوری و نوآوری را نیز در دستور کار قرار دهند و با کمک شتاب‌دهنده‌های موجود در مراکز نوآوری بر روی ایده‌های دانشجویان رشته‌های مختلف نظارت کنند. درواقع اگر طرحی در مرحله نمونه‌سازی مورد توجه گروه داوری قرار گرفت از طریق صندوق خطرپذیر حمایت‌های مالی لازم برای تولید و تجاری‌سازی محصول صورت گیرد تا علاوه بر حرکت در مسیر فناوری و نوآوری، اشتغال زایی شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «ایران باید به یک منبع علمی در جهان» تبدیل شود، عنوان کرد: در ۳۰ سال گذشته توسعه علمی به صورت کمی در دانشگاه‌ها شکل گرفته و اکنون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید بر روی توسعه کیفی متمرکز شود و علاوه بر پشتیبانی مالی، بر اساس ظرفیت هر مرکز در زمینه‌های مختلف پژوهشی ماموریت‌هایی را مشخص کند تا بتوانیم در علوم مختلف به بومی‌سازی رسیده و نیازهای جامعه را از طریق تولیدات داخلی تأمین کنیم.


وی افزود: باید از سوی دولت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بخش خصوصی حمایت‌های کافی صورت گیرد تا دانشگاه‌های سطح یک کشور به نسل سوم و چهارم آموزشی (کارآفرینی) تبدیل شوند. در سال‌های اخیر با حمایت معاونت علمی و فناوری مراکز متعدد و صندوق خطرپذیر برای پشتیبانی مالی از ایده‌های دانشجویان فعال‌شده است.


ذاکری در ادامه گفت: برای حمایت از فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان و تأمین درآمدهای اختصاصی دانشگاه علم و صنعت ۱۴ مرکز نوآوری و فناوری تخصصی و یک هلدینگ تأسیس شده که حدود ۳۰ درصد از سهام آن را دانشگاه پرداخت می‌کند.


رئیس سابق دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه تحریم‌ها تا کنون شرایط خوبی را برای افزایش تولیدات داخلی فراهم کرده است، اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور بهترین زمان برای استفاده از ظرفیت نخبگان و تضمین‌کننده موفقیت دانشگاه‌ها در حوزه‌های مختلف علمی و پژوهشی بوده و این وضعیت موجب شده تا مدیران اجرایی به‌جای استفاده از کالاهای وارداتی نیازهای خود را از طریق تولیدات داخلی تأمین کنند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب