دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1394 - 11:11

استیون هاوکینگ: تنها راه نجات بشر از انقراض، مسکونی کردن فضاست

استیون هاوکینگ، کیهان‌شناس و فیزیکدان برجسته، معتقد است که بشریت در معرض خطرهایی است که خود ایجاد کرده است اما می‌تواند با استقرار و مسکونی‌سازی سیارات دیگر از انقراض و نابودی جان به در ببرد.
کد خبر : 62586

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، استیون هاوکنیگ جنگ هسته‌ای، گرم شدن کره زمین و ویروس‌هایی را که با مهندسی ژنتیک طراحی و تولید خواهند شد، از جمله این تهدیدات دانسته است.


پروفسور هاوکینگ در سخنرانی اخیر خود گفت: «پیشرفت دانش و فناوری، فاجعه‌های جدیدی را هم پیش روی بشریت خواهد گذاشت».


هاوکینگ با اشاره به اینکه احتمال وقوع فاجعه در کره زمین در یک سال فرضی ممکن است خیلی کم باشد اما با گذشت زمان این احتمال افزایش خواهد یافت و در هزار یا 10 هزار سال آینده به قطعیت نزدیک خواهد شد، گفت: «تا آن زمان ما باید راه خود را در فضا و ستارگان دیگر باز کرده باشیم تا وقوع فاجعه در کره زمین به معنای پایان بشریت نباشد. اما ما حداقل تا چند صد سال آینده قادر نخواهیم بود در فضا به شکلی خودکفا مستقر شویم بنابراین در این مدت باید بسیار مراقب باشیم».


استیون هاوکینگ یکی از شناخته‌ترین دانشمندان در سطح جهان، درباره خطرهایی که پیشرفت دانش و فناوری سر راه بشر خواهد گذاشت پیش‌تر هم هشدار داده بود. او سال گذشته اظهار نگرانی کرده بود که هوش مصنوعی می‌تواند بشر را در خطر نابودی قرار دهد. با این حال، او کاملا آینده را تاریک و سیاه نمی‌بیند و فکر می‌کند راه‌هایی برای مقابله با این خطرها وجود دارد و می‌گوید: «ما پیشرفت را متوقف نخواهیم کرد و به عقب برنخواهیم گشت اما باید خطر را شناسایی و آن را کنترل کنیم، من خوش‌بین هستم و معتقدیم ما می‌توانیم».


وی می‌افزاید: «از نظر شخصی، من در دوران شکوهمندی زندگی و در فیزیک نظری تحقیق می‌کنم، دیگر لحظه‌ای مانند «یافتم» ارشمیدس وجود ندارد که چیزی کشف شود که تا پیش از آن هیچ چیزی درباره‌اش نمی‌دانستیم».


پروفسور هاوکینگ به محققان نسل‌های آینده توصیه کرد از این آگاه باشند که دانش و فناوری چطور دنیا را تعییر می‌دهد و به عموم مردم هم کمک کنند تا این موضوع را بهتر درک کنند و گفت: «کار علمی‌ای را که می‌خواهید انجام دهید به زبان ساده با دیگران مطرح کنید و شاید این باعث شود خودتان آن را بهتر بفهمید».


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب