دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1400 - 14:43

ورزش کنید تا در پیری هم سالم بمانید!

مطالعات نشان می‌دهد با افزایش سن فعالیت بدنی کاهش و ابتلا به بیماری افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین ورزش برای بدن امری حیاتی است.
کد خبر : 624112
ورزش

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس آلرت، در دنیای مدرن افراد با افزایش سن کم‌تحرک می‌شوند و سطح فعالیت بدنی آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. کم‌تحرکی اثرات نامطلوبی بر بدن می‌گذارد. بدن انسان به‌گونه‌ای نیست که توانایی حفظ کیفیت زندگی جوانی خود در پیری را داشته باشد. سرعت فعالیت بدنی افراد با افزایش سن به‌ناچار کاهش پیدا می‌کند.


در مقاله‌ای که به‌تازگی منتشر شده محققان می‌گویند خود افراد با بالا رفتن سن نمی‌خواهند فعالیت بدنی خود را کم کنند، زیرا این امری طبیعی تلقی می‌شود. محققان فرآیندهای مفیدی را کشف کردند که فعالیت بدنی به افراد کمک می‌کند تا سلامت بدن خود را ارتقاء دهند همچنین به حفظ فشار خون پایین و کاهش التهاب کمک می‌کند، اما هنوز مشخص نیست که چرا در غیاب فعالیت بدنی مکانیسم‌ها به همان اندازه مفید عمل نمی‌کند، به‌ویژه افراد مسن که برای حفظ سلامت و کیفیت زندگی خود، به فعالیت بدنی بالا نیاز دارند.


زیست‌شناس تکاملی از دانشگاه هاروارد، از یافته‌های زیست پزشکی استفاده می‌کند تا توضیح دهد که چرا فعالیت بدنی بیماری و آسیب‌های وارده را کاهش و طول عمر را افزایش می‌دهد. زیست‌شناسان تکاملی می‌گویند که افراد باید به عادات اجدادی خود توجه کنند و همچنان با افزایش سن از نظر بدنی فعال بمانند، اما زیست‌شناسان این‌ را که چرا اجداد ما حتی در سال‌های بازنشستگی فعال بودند، توضیح ندادند.


نویسندگان همچنین درباره زندگی باستانی تحقیقاتی انجام دادند. برخلاف تصور رایج غلط که طول انسان تا همین اواخر کوتاه بوده است، شکارچیانی که از دوران نوزادی و کودکی جان سالم به در می‌برند معمولا به‌طور متوسط هفت دهه زندگی می‌کردند. شواهد فسیلی نشان می‌دهد که طولانی بودن عمر انسان بسیار رایج بود. اما نویسندگان صحت این افسانه‌ها را رد کردند مبنی بر این‌که انسان‌ها در دوران باستانی به‌دلیل کم‌تحرکی عمر کوتاهی داشتند.


محققان اضافه کردند که فعالیت بدنی منظم به معنی این است که منابع انرژی برای ترمیم و نگهداری بافت و سلول‌های بدنی تخصیص داده می‌شود که این سلول‌ها و بافت‌ها، در ابتدا تخریب می‌شود و در نتیجه دوباره بهتر از قبل تشکیل می‌شود. پارگی‌های فیبرهای عضلانی، آسیب غضروف‌ها، شکستگی‌های کوچک، آزادسازی آنتی‌اکسیدان‌ها مثل روز اول ترمیم می‌شوند که این ترمیم‌ها با ورزش ارتباط دارد. بدون فعالیت بدنی بهبود این این ترمیم‌ها به‌راحتی انجام نمی‌شود.


بسیاری از مطالعات افراد را به ورزش کردن تشویق می‌کنند. روزی نیم‌ساعت تا یک ساعت برای ورزش مناسب است تا با شیوه زندگی کم‌تحرکی مقابله شود. بدون ورزش و کاهش سطح فعالیت‌های بدنی افراد در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع دوم، آلزایمر و سرطان هستند. با توسعه فناوری انسان‌ها کم‌تحرک شدند که این کم‌تحرکی برای سلامت انسان‌ها مضر است؛ بنابراین برای افزایش سلامتی خود فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب