توسعه صندوقهای خرد محلی نیاز اشتغال در کهگیلویه و بویراحمد
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، به نقل از روابط عمومی صندوق کار آفرینی امید استان کهگیلویه و بویر احمد، مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: صندوقهای خرد محلی در واقع نظامی است که منابع لازم برای کسب و کارهای خرد را در اختیار متقاضیان قرار میدهد و چنانچه این کسب و کارها فعالیت مناسبی داشته باشند خط اعتباری بعدی نیز به آنان تعلق میگیرد.
حاجی پور با اشاره به اینکه این صندوقها یکی از ابزارهای کارآمد برای توسعه کسب و کار در مناطق کمتر توسعه یافته در راستای ایجاد نظام تامین مالی مبتنی بر ویژگیهای بومی هستند، تاکید کرد: کمک به راه اندازی صندوق های خرد محلی در روستاها و حاشیه های شهرها از راهبردهای متولیان این صندوق است.
ایجاد ۸۴ صندوق خرد محلی
وی عنوان کرد: تاکنون ۸۴ صندوق خرد محلی با سرمایه گذاری ۸۵ میلیارد ریال در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی شده است که هر یک از این صندوق یک تا چهار فرصت شغلی مستقیم و ۳۰ شغل غیرمستقیم ایجاد می کند.
حاجی پور عنوان کرد: همچنین راه اندازی ۴۱صندوق خرد محلی در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد برای تامین مالی کسب و کارهای کوچک نیز در دست اقدام است.
دیگر حمایت های صندوق کارآفرینی برای رونق کسب و کارهای کوچک
مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: این صندوق در نیمه نخست سال جاری ۲۶۳ فقره تسهیلات به مبلغ ۲۳۵ میلیارد ریال پرداخت کرده است.
حاجی پور اظهار داشت: تسهیلات اشتغال صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد در بخش های صنایع دستی، گردشگری، کشاورزی و خدمات پرداخت و هزینه است.
مدیر صندوق کارآفرینی کهگیلویه و بویراحمد همچنین از تصویب تسهیلات بانکی ارزان قیمت به مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال برای پرداخت در نیمه دوم امسال خبر داد که این تسهیلات در قالب ۱۰۰ پرونده پس از طی مراحل کارشناسی پرداخت خواهد شد.
حاجی پور با اشاره به تکمیل شدن ظرفیت حوزه کشاورزی گفت: اولویت پرداخت تسهیلات بانکی این صندوق حوزه های صنعت و خدمات خواهد بود.
وی ابراز داشت: سقف تسهیلات اشتغال صندوق کارآفرینی امید این استان ۴۰ میلیاردریال است.
در حالی که سال ۱۳۶۵ نرخ رشد روستانشینی در کهگیلویه و بویراحمد ۳۰ درصد بوده و این میزان هم اکنون به ۲۱ درصد کاهش یافته است نیاز است تا با برنامه ریزی اصولی برای رونق کسب و کارهای کوچک در مناطق به ویژه روستاها فراهم شود تا اهالی به ماندن در این مناطق تشویق شوند.
صندوق های خرد محلی راهکاری برای رونق کسب و کارهای کوچک در روستاها و مناطق حاشیه شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد است که می تواند به ایجاد درآمد به ویژه برای بانوان کمک کند.
کارشناسان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در مناطق شهری استان ۱۷ درصد و میزان نرخ بیکاری مناطق روستایی نیز ۱۰ درصد است می گویند: با توجه به کم بودن سرمایه گذاران بومی برای راه اندازی طرح های تولیدی بزرگ استفاده از همه ظرفیت ها برای ایجاد کسب و کارهای کوچک راهکاری گره گشا برای خلق فرصت های جدید شغلی در این خطه است.
آنان تاکید می کنند: تجمیع سپردههای خُرد مردم و تلفیق آن با اعتبارات دولت در قالب صندوق های خرد محلی می تواند به درآمدزایی و تولید در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد کمک کند.
این عده اعتقاد دارند که شناسایی جوانان واجد شرایط، توانمندسازی آنان و کمک برای ایجاد کسب و کارهای خُرد کم سرمایه با محوریت فعالیت های کارآفرینانه با استفاده از ظرفیت های بومی که در قالب صندوق های خرد محلی انجام می شود منجر به اشتغال پایدار برای اهالی خواهد شد.
این کارشناسان می گویند: راه اندازی صندوق های خرد محلی می تواند سرآغاز رونق فعالیت هایی نظیر پرورش دام سبک و سنگین، کشت گیاهان دارویی، محصولات گلخانهای، صنایع دستی، صنایع غذایی، گردشگری، بسته بندی، خشکبار صادراتی، تولید شیرینی، گلیم بافی، عروسک دوزی، نوغانداری، تولید کیف، چیپس میوه و عرقیات گیاهی باشد.
فرایند فعالیت صندوق های خرد محلی
صندوق کارآفرینی امید به عنوان نهاد مالی تخصصی که در زمینه تامین مالی و حمایت از کسب و کارهای خُرد فعالیت میکند چند سالی است که از ایجاد صندوق خردهای محلی حمایت کرده و این راهبرد می تواند فرصت طلایی رونق کسب و کارهای کوچک به ویژه در استان های کمتر توسعه یافته مانند کهگیلویه و بویراحمد باشد.
این صندوق پس از انجام مطالعات در زمینه نظام تامین مالی کسب وکارها غیررسمی در سطح بین المللی و داخلی، مدل بومی صندوقهای خرد محلی را در سال ۱۳۹۳ اجرایی کرده است.
کهگیلویه و بویراحمد ۷۲۶ هزار نفر جمعیت دارد که بیش از ۳۰۰ هزار نفر آن در یکهزار و ۷۰۰ روستای استان سکونت دارند.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/