دکتر طهرانچی از شهرک گلخانهای تولید بذر دانشگاه آزاد اسلامی در شهر مجلسی بازدید کرد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه برنامههای سفر خود به استان اصفهان، عصر امروز از شهرک گلخانهای تولید بذر دانشگاه آزاد اسلامی در شهر مجلسی بازدید کرد و از نزدیک در جریان روند پیشرفت پروژههای این شهرک گلخانهای قرار گرفت.
وی در این بازدید با اشاره به اهمیت جذب فناوریهای نو در عرصه کشاورزی و محصولات گلخانهای، پیشنهاد داد تا ستادی بهمنظور داشتن نقشه راه جذب فناوریهای نو از کشورهای پیشرو در این حوزه راهاندازی شود.
دکتر طهرانچی در جریان این بازدید گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با ورود به چنین طرح هایی، به دنبال دستیابی به فناوری تولید بذر هیبرید و فناوری گلخانه است که بحمدالله این دو فناوری هماکنون در دانشگاه آزاد اسلامی بومیسازی شده است.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت بذرهای مصرفی در کشور به گونه ای بود که ایجاب می کرد دانشگاه آزاد اسلامی ورود جدی به این عرصه داشته باشد، چرا که تنها ۳ درصد از بذرهای مصرفی کشور، تولید داخل بود و ۹۷ درصد از دیگر کشورها وارد میشد. با توجه به اهمیت موضوع امنیت غذایی، به هیچوجه نباید به کشورهای دیگر وابسته باشیم. از این رو بحث فناوری تولید بذر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با گرامیداشت یاد مرحوم اقتداری که در موفقیت طرح تولید بذر هیبرید زحمات زیادی متحمل شد، گفت: طی این ۳ سال توانستیم تولید بذر را صنعتی کنیم و بحمدالله مدرنترین شهرک گلخانهای تولید بذر کشور توسط دانشگاه آزاد اسلامی در شهر مجلسی استان اصفهان راهاندازی شد. اکنون ۹ هکتار از این شهرک در حال تکمیل است و تا پایان سال فاز ۱ آن به بهرهبرداری خواهد رسید تا دانشگاه آزاد اسلامی بتواند در مرحله اول ۳۰ درصد بذر مورد نیاز کشور را تأمین کند.
وی با بیان اینکه این شهرک نماد دانشگاه مدرن است، گفت: شهرک گلخانهای تولید بذر دانشگاه آزاد اسلامی، یک مزرعه دانش بنیان واقعی است و همه اجزا و فعالیتهای آن باید مرتبط با حوزههای دانش بنیان باشد تا به الگویی مناسب در کشور تبدیل شود.
دکتر طهرانچی با اشاره به پیشرفتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر مجلسی، تصریح کرد: این واحد دانشگاهی تغییر رویکرد قابل توجهی داشته است. واحد شهر مجلسی دارای کارگاههای بسیار مجهزی است، اما کارکرد آموزشی خود در موضوعات عام را از دست داده بود، به همین دلیل در بازدیدی که ۳ سال گذشته از این مجموعه داشتیم، تصمیم گرفته شد این واحد دانشگاهی بهعنوان واحد فنآور در حوزه گلخانه فعالیت داشته باشد و اکنون شاهد تحول در این واحد و شهر مجلسی هستیم که به عنوان مولد فناوریهای نو در عرصه گلخانه مطرح شده است.
وی پیشنهاد داد تا بخش ترویجی شهرک گلخانهای تولید بذر راهاندازی و تورهای علمی و آموزشی برای دانشآموزان برگزار شود تا با مزیتهای این رشته و این صنعت آشنا شوند.
انتهای پیام/۴۱۲۷
انتهای پیام/