هوش مصنوعی دارو کشف میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، سال گذشته «دیپ مایند» پیشرفت خیرهکنندهای در تحقیقات علمی داشت و نشان داد که چگونه میتوان از هوش مصنوعی برای پیشبینی ساختار سهبعدی پروتئینهای منحصربهفرد استفاده کرد. این فناوری منجر به حل یک مشکل علمی ۵۰ ساله شد. این اتفاق باعث شد که کمپانی مادر دیپ مایند یعنی «الفابت» به سوی سرمایهگذاری جدیدی در حوزه آزمایشگاههای ایزومورفیک برود، در این پروژه از هوش مصنوعی برای کشف داروهای جدید و پیشرفت در زیستپزشکی استفاده میشود.
زیرساخت این آزمایشگاهها براساس زیستشناسی و علم اطلاعات است. همانطور که ریاضیات زبانی برای توصیف فیزیک است، هوش مصنوعی نیز میتواند مترجم مناسبی برای زیستشناسی باشد. این استارتآپ با شرکتهای داروسازی همکاری میکند و هدف آن استفاده از رویکردهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای کشف داروهای نوین است.
مشکل اصلی که فناوری دیپ مایند آن را حل کرد با زنجیرههای تکبعدی اسیدهای آمینه شروع میشد. اسیدهای آمینه میتوانند به تعداد تقریبا بیپایانی از ساختارهای سهبعدی پیچیده پروتئینی تبدیل شوند. پیشبینی ساختار منحصربهفرد پروتئینها براساس زنجیره اسیدهای آمینه در حوزه علم با نام مشکل چینخوردگی پروتئین شناخته میشود که محققان از دهه ۱۹۷۰ میلادی به دنبال حل آن بودند.
دیپ مایند سیستم هوش مصنوعی خود را به شکلی طراحی کرد که این مشکل علمی را حل کند. این سامانه پس از آموزش با ساختارهای پروتئینی در دسترس، قادر به رفع مشکل ساختارهای پروتئینی شد که محققان سالها برای حل آن زمان گذاشته بودند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/