دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک فعال بازار سرمایه

بانک‌نشینی منابع مالی سرمایه‌گذاران بورس را مختل کرد

یک فعال بازار سرمایه درباره اتفاقات اخیر بورس گفت: کمبود نقدینگی در بازار سرمایه و همچنین بانک‌نشین شدن منابع مالی سرمایه‌گذاران، این بازار را دچار اختلال کرده است.
کد خبر : 61611

محمدحسن کمال‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه اکنون روند بازار سرمایه می تواند مثبت باشد، افزود: با عملیاتی شدن برجام بسیاری از شرکت‌هایی که تحت تاثیر آن قرار گرفته بودند می‌توانند جایگاه بهتری را بدست آورند.


وی در پاسخ به اینکه با توجه به کف رسیدن قیمت‌ها در بازار سرمایه چرا با بی‌تفاوتی فعالان بازار مواجه هستیم؟ اظهار کرد: باید این را در نظر گرفت که بازار ما از کمبود نقدینگی نیز رنج می‌برد.


کمال‌آبادی به سرمایه‌گذاری بالای شرکت‌ها در این مدت اشاره و عنوان کرد: شرکت‌ها با کاهش عرضه مواجه شده‌اند و با توجه به اینکه خریداری وجود ندارد، نمی‌توانند سهام خود را خرید و فروش کنند.


وی ادامه داد: بحث دیگر این است که بخش عمده‌ای از منابع سرمایه‌گذاران بانک‌نشین شده‌اند و می‌توان گفت که سیستم بانکی بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشور وارد کرده است.


این فعال بورس با بیان اینکه تا زمان ارائه نرخ سود بالا به سپرده‌های بانکی سرمایه‌گذران منابع خود را از بانک‌ها خارج نمی‌کنند، افزود: هنوز متوجه نشده‌ایم که چرا سود بانکی کاهش پیدا نمی‌کند.


وی ضمن تاکید بر اینکه قیمت‌ها به کف رسیده است، تصریح کرد: موضوع دیگری که باید مد نظر قرار گیرد این است که سرمایه‌گذاران بورس به دو مدل تقسیم می‌شوند.


کمال‌آبادی ادامه داد: عده‌ای از سرمایه‌گذاران به صورت بلند مدت وارد بازار می‌شوند و هدفشان شرکت‌داری است و عده‌ای نیز به صورت مقطعی وارد این بازار می‌شوند.


وی تاکید کرد: درست است که ارزش برخی شرکت‌ها بین 20 تا 30 درصد و در برخی مواد حتی پایین‌تر نیز معامله می‌شود اما این به درد افرادی می‌خورد که قصد شرکت‌داری داشته باشند. فردی که قصد سرمایه‌گذاری دارد، می‌خواهد بداند طی مدت زمان معینی چه میزان سود به سرمایه‌اش تعلق می‌گیرد و آن را در جای مطمئن سرمایه‌گذاری می کند نه جایی که ریسک آن بالا است.


این فعال بورس گفت: با نزدیک شدن به سال 95 هنوز سودآوری شرکت‌ها با توجه به بحث رکود مشخص نیست.


وی به پیش‌بینی‌های سال آینده اشاره و اظهار کرد: افرادی که قصد دارند در بورس سرمایه‌گذاری کنند از پیش‌بینی‌ سودهای سال 95 شرکت‌ها نگران هستند.


کمال‌آبادی با بیان اینکه تا زمانی که برای شرکت‌ها شرایط کاملاً شفاف نشود نمی‌توانند EPS (درآمد هر سهم که از تقسیم سود خالص شرکت پس از کسر مالیات، بر تعداد کل سهام شرکت، محاسبه می‌شود) خوبی را پیش‌بینی کنند، افزود: میزان EPSشرکت‌ها نیز برای افرادی که قصد سرمایه‌گذاری دارند، مهم نیست. آنها نمی‌خواهند در شرکتی سرمایه‌گذاری کنند که هر ماه تعدیل منفی می‌دهد.


وی ضمن تاکید بر اینکه اکنون ارزش کلی بورس کشور به شدت پایین است، تصریح کرد: در این شرایط اولین موضوعی که به ذهن سرمایه‌گذار می‌رسد این است که منابع مالی خود را در جای امنی قرار دهد.


این فعال بورس ادامه داد: اکنون نرخ تورم کشور 10 درصد اعلام شده در حالی که نرخ بهره ما 25 درصد است و من می‌توانم اسم این را جنایت بگذارم.


وی به ضربه‌های متعدد واردشده به سرمایه‌گذاران بورس اشاره کرد و گفت: فرد سرمایه‌گذار تا زمانی که مطمئن نشود که یک شرکت می‌تواند حداقل برابر با بهره بانکی برایش سود داشته باشد، پول خود را از بانک خارج نمی‌کند.


کمال‌آبادی با بیان اینکه سرمایه‌گذاران به فضای بازار سرمایه بی‌اعتماد هستند، عنوان کرد:در سال 92 تعدادی از سرمایه‌گذاران به صورت هیجانی وارد بازار سرمایه شدند و قصد داشتند طی مدت 6 ماه سود 50 درصدی دریافت کنند. در این شرایط عده‌ای که به صورت کوتاه مدت وارد بازار شدند، مقداری سود بردند اما کسانی که در بازار باقی ماندند و سهام‌داری کردند ضرر داده و ترسیده‌اند.


وی با بیان اینکه اکنون سرمایه گذاران این بازار منطقی‌تر تصمیم می‌گیرد، خاطر نشان کرد: اینکه بازار به صورت احساسی تصمیم نمی‌گیرد و با کوچترین اخبار مثبتی عکس‌العمل هیجانی نشان نمی‌دهد، بسیار خوب است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب