استفاده از هوش مصنوعی برای بررسی آغاز زندگی جانوران باستانی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی مشترک از باستانشناسان استرالیایی و آمریکایی بهتازگی با دریافت بودجهای به مبلغ ۴۱۰ هزار دلار از سازمان تحقیقات فضایی ناسا پروژهای برای بررسی چگونگی شروع زندگی جانوران باستانی کره زمین را آغاز کردند. در این پروژه از فناوری هوش مصنوعی برای مطالعه روی قدیمیترین فسیلهای کشفشده استفاده میشود.
دانشمندان معتقدند اگر اطلاعات دقیقی از دوران حیات دایناسورها و موجودات ماقبل تاریخ به دست آوریم بخش بزرگی از اسرار آغاز تمدن در کره زمین حل شده و میتوان ریشههای حیات در سایر نقاط منظومه شمسی را نیز شناسایی کرد. با توجه به اینکه هماکنون کاوشگرهای پیشرفتهای در سیاره مریخ فعالیت میکنند در صورتی که بهکارگیری هوش مصنوعی در پروژه بررسی حیات باستانی در زمین نتیجه مطلوبی را ارائه دهد، میتوان از این فناوری در سیاره سرخ نیز استفاده کرد تا سرعت و کیفیت شناسایی هرگونه نشانهای از زندگی در مریخ افزایش یابد.
قرار است در فاز اول این پروژه فسیلهایی با قدمت ۵۵۰ میلیون سال که در پارک ملی نیلپنا(Nilpena) در کشور هستند مورد آزمایش قرار گیرند. طبق اطلاعات اعلامشده از سوی باستانشناسان استرالیایی این فسیلها قدیمترین آثار بهجامانده از ساکنان باستانی زمین هستند. هوش مصنوعی با توجه به اطلاعاتی که از قبل به آن داده شده است و دادههایی که در جریان بررسی هر فسیل به دست میآورد تحلیل دقیقی را از زمان و چگونگی آغاز زندگی جانوران مختلف ارائه میدهد. حتی در مواردی که حوادث طبیعی از جمله سیل، زلزله و طوفان به فسیلها آسیب زده باشد، هوش مصنوعی الگویی تقریباً بینقص را از ظاهر اولیه آن فسیل طراحی کرده و بر اساس همان الگو زمان حیات آن جاندار را بیان میکند. همچنین هوش مصنوعی برای یافتن سابقه حیات جاندارانی که فسیل آنها را بررسی میکند آزمایشهای مختلفی در محیط اطراف فسیل انجام داده و از طریق این آزمایشها به اطلاعاتی درباره دوره زندگی گیاهان و جانوران دست پیدا میکند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/