دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چگونه حسرت فتح لیگ قهرمانان آسیا ۲۹ ساله شد؟

نمایندگان فوتبال باشگاهی ایران در آستانه ۳۰ سالگی فتح لیگ قهرمانان آسیا هستند.
کد خبر : 615009
لیگ قهرمانان آسیا



به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، ناکامی پرسپولیس در صعود به مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۱ پایان حضور نمایندگان ایران در این رقابت‌ها در فصل جاری بود و امید برای کسب قهرمانی در این رقابت‌ها را باید در فصل بعدی مسابقات جستجو کرد.


رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا در فصل ۲۰۰۳−۲۰۰۲ با الگوبرداری از لیگ قهرمانان اروپا آغاز شد و پیش از آن و از سال ۱۹۶۷ این مسابقات با عنوان جام باشگاه‌های آسیا برگزار می‌شد. با وجود استعداد و توانایی بالایی که تیم‌های باشگاهی فوتبال ایران دارند اما تعداد قهرمانی‌های نمایندگان کشورمان در این مسابقات به تعداد انگشتان یک دست نیست و جالب اینکه از زمان تغییر نام این مسابقات معتبر به لیگ قهرمانان آسیا هیچ تیمی از ایران موفق نشده جام قهرمانی را بالای سر ببرد و نهایتاً چند حضور در دیدار فینال نصیب نمایندگان کشورمان شده است.


در اولین دوره رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا نماینده رژیم غاصب صهیونیستی به قهرمانی رسید و نخستین موفقیت نمایندگان ایران در این مسابقات توسط استقلال در سال ۱۹۷۰ به دست آمد. آبی‌پوشان موفق شدند با شکست هاپوئل تل‌آویو که در دوره نخست جام را کسب کرده بود در ورزشگاه شهید شیرودی (امجدیه) بر سکوی قهرمانی قرار بگیرند. قهرمانی استقلال در دوره سوم پایانی بر دو قهرمانی نمایندگان رژیم صهیونیستی بود.


۲۰ سال پس از قهرمانی استقلال، بار دیگر این تیم توانست جواز صعود به دیدار فینال را به دست آورد و این بار با شکست لیائونینگ چین جام قهرمانی را در ورزشگاه ملی بانگاباندو، داکا به دست آورد. آبی‌پوشان یک سال بعد نیز به فینال جام باشگاه‌های آسیا صعود کردند اما در مصاف با الهلال عربستان پس از تساوی در وقت‌های قانونی و اضافی در ضربات پنالتی بازنده شدند تا عنوان نایب‌قهرمانی فصل ۱۹۹۱ را به دست آورند.


تیم پاس تهران که در حال حاضر وجود خارجی ندارد پس از استقلال، حضور در فینال جام باشگاه‌های آسیا را تجربه کرد و با شکست الشباب عربستان در فصل ۹۳-۱۹۹۲ به مقام قهرمانی رسید و پس از آن دیگر تیمی از ایران قهرمانی را در معتبرترین رقابت‌های فوتبال باشگاهی قاره کهن تجربه نکرد.


آخرین حضور تیمی از ایران در بازی فینال جام باشگاه‌های آسیا در فصل ۹۹–۱۹۹۸ رقم خورد. این بار هم استقلال فینالیست شد و با وجود آنکه این بازی در ورزشگاه آزادی میزبان بود برابر جوبیلو ایواتا شکست خورد.




بیشتر بخوانید:





در فصل ۲۰۰۷ سپاهان عنوان اولین فینالیست ایران را لیگ قهرمانان آسیا به دست آورد. زردپوشان در مجموع دو بازی رفت و برگشت در ورزشگاه‌های فولادشهر و سایتاما، برابر اوراوا رد دایموندز مغلوب شد.


سه فصل بعد ذوب‌آهن در ورزشگاه ملی، توکیو مقابل سئونگنام ایلهوا چونما شکست خورد تا عنوان نایب‌قهرمانی فصل ۲۰۱۰ نصیب نماینده ایران شود.


پرسپولیس آخرین نماینده ایران به شمار می‌رود که به فینال لیگ قهرمانان آسیا صعود کرده است. سرخ‌پوشان در فصل ۲۰۱۸، کاشیما آنتلرز ژاپن را به‌عنوان حریف در مقابل خود دید و در دو بازی که در ورزشگاه‌های کاشیما ساکر و آزادی برگزار شد شکست خورد. پرسپولیس در فصل ۲۰۲۰ هم فینالیست شد و این بار مقابل اولسان هیوندای کره جنوبی مغلوب شد تا قهرمانی نصیب نماینده ایران نشود.


حذف تمامی نمایندگان ایران در فصل ۲۰۲۱ لیگ قهرمانان آسیا بار دیگر وداع فوتبال باشگاهی ایران با عنوان قهرمانی در این رقابت‌ها بود و با توجه به اینکه قهرمانی پاس تهران در فصل ۹۳-۱۹۹۲ به دست آمد نزدیک به ۳۰ سال از قهرمانی نماینده‌ای از ایران در معتبرترین مسابقات باشگاه قاره کهن بگذرد و با ادامه روند فعلی نمی‌توان از قهرمانی تیمی از ایران در این رقابت‌ها سخن گفت، مگر اینکه اتفاقی غیرمنتظره رخ دهد.


انتهای پیام/۴۰۴۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب