دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

نگاهی به 8 فینال نمایندگان ایران در آسیا/ پرسپولیس به جمع قهرمانان اضافه می‌شود؟

بار دیگر تیمی از ایران به فینال لیگ قهرمانان آسیا صعود کرده و پرسپولیس تلاش خواهد کرد تا نامش را به فهرست قهرمانان قاره کهن اضافه کند.
کد خبر : 549435
1396112320462780813325854.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بار دیگر تیمی از ایران به فینال معتبرترین مسابقات باشگاهی فوتبال در قاره کهن راه یافته است. در گذشته دو تیم از کشورمان سه بار فاتح جام باشگاه‌های آسیا شدند اما از زمانی که مسابقات به لیگ قهرمانان آسیا تغییر نام داد جامی نصیب نمایندگان ایران نشد و حالا پرسپولیس به دنبال آن خواهد بود تا طلسم‌شکنی کند به همین خاطر نگاهی به 8 فینال تیم‌های ایرانی می‌اندازیم.


1967 - استقلال 2-1 هاپوئل رژیم صهیونیستی


آبی‌پوشان در دوره سوم جام باشگاه‌های آسیا با سرمربیگری زدراکو رایکوف به فینال صعود کردند تا اولین نماینده ایرانی حاضر در فینال این مسابقات لقب بگیرند. استقلال در ورزشگاه شیرودی (امجدیه سابق) با گل‌های غلام وفاخواه و مسعود معینی مقابل هاپوئل رژیم صهیونیستی 2 بر یک برنده شدند و اولین تیم قهرمان کشورمان در آسیا نیز نام گرفتند.


1991 - استقلال 2-1 لیائونینگ چین


24 سال بعد بار دیگر استقلال به فینال جام باشگاه‌های آسیا صعود کرد و منصور پورحیدری بود که توانست این بار در قامت مربی فینال آسیا را تجربه کند. آبی‌ها در حالی فینال را برابر لیائونینگ چین برگزار کردند که میزبان این مسابقه داکا بنگلادش بود. صمد مرفاوی و رضا حسن‌زاده گل‌های نماینده کشورمان را به ثمر رساندند تا استقلال دومین فینالیست و دومین قهرمانی را برای ایران به ارمغان آورد.


1992 - استقلال 1-1 الهلال عربستان (ضربات پنالتی: 2-3)


آبی‌ها عنوان سومین فینالیست از ایران را هم به نام خود زدند ولی این بار قهرمانی نصیب آنها نشد. شاگردان پورحیدری این بار فینال جام باشگاه‌های آسیا را در دوحه قطر با الهلال عربستان برگزار کردند. امیر هاشمی‌مقدم دقیقه 58 نماینده کشورمان را پیش انداخت اما 15 دقیقه بعد حسین الحبشی بازی را به تساوی کشاند و پس از آنکه در پایان 120 دقیقه بازی با تساوی تمام شد دو تیم در ضیافت پنالتی‌ها شانس خود را امتحان کردند که الهلال 3 بر 2 برنده شد و جام را بالای سر برد. رضا حسن‌زاده، صمد مرفاوی و عباس سرخاب ضربه پنالتی خود را از دست دادند و تنها ضربات صادق ورمزیار و مهدی فنونی‌زاده گل شد.


1993 - پاس تهران 1-0 الشباب عربستان


برگ زرین مربیگری فیروز کریمی در این سال رقم خورد و پاس را به فینال رساند. سبزپوشان در مصاف با الشباب عربستان در منامه بحرین به برتری یک بر صفر دست یافتند و قهرمانی را لمس کردند و محسن  گروسی تک گل پاس ایران را به ثمر رساند تا پس از استقلال تیم دیگری از کشورمان قهرمان قاره کهن شود.


1999 - استقلال 1-2 جوبیلوایواتا ژاپن


استقلال برای چهارمین بار به فینال جام باشگاه‌های آسیا صعود کرد. شاگردان ناصر حجازی در ورزشگاه آزادی میزبان جوبیلوایواتا ژاپن بودند و از حمایت بالغ بر 100 هزار هوادار برخوردار بودند اما جوبیلو بهتر بازی کرد. استقلال نیمه اول را 2 بر صفر واگذار کرد و گل دقیقه 65 سیروس دین‌محمدی هم انگیزه زیادی به آبی‌پوشان داد تا بازی را به تساوی بکشانند و به برتری امیدوار باشند اما دروازه نماینده ژاپن باز نشد و نماینده ایران در روزی قهرمانی را از دست داد که بالغ بر 10 موقعیت مناسب گلزنی را هدر داد.


2007 - سپاهان 1-3 اوراواردز ژاپن (رفت و برگشت)


از فصل 03-2002 لیگ قهرمانان آسیا جایگزین جام باشگاه‌ها شد. پس از غیبت چند ساله تیم‌های ایرانی، سپاهان با سرمربیگری لوکا بوناچیچ به فینال رسید. دیدار رفت در اصفهان در شرایطی با تساوی یک بر یک تمام شد که محمود کریمی زننده تنها گل زردپوشان ایران بود و بازی با تساوی یک بر یک تمام شد. در مسابقه برگشت نماینده ژاپن 2 بر صفر برنده شد و فاتح عنوان قهرمانی شد.


پس از ناکامی استقلال در فینال آزادی، سال ها طول کشید تا یک تیم ایرانی بتواند به فینال لیگ قهرمانان آسیا راه پیدا کند. در سال 2007 سپاهان با هدایت لوکا بوناچیچ توانست به فینال آسیا راه یابد و در دیداری رفت و برگشت به مصاف تیم قدرتمند اوراواردز ژاپن برود. بازی رفت در استادیوم فولادشهر اصفهان برگزار شد که با گلی که محمود کریمی برای سپاهان زد، با نتیجه 1-1 به پایان رسید. در بازی برگشت اما در کشور ژاپن، اوراواردز توانست با دو گل سپاهان را شکست دهد و جام قهرمانی را مال خود کند.


2010 - ذوب آهن 1-3 سئونگنام کره جنوبی


منصور ابراهیم‌زاده تیمی فوق‌العاده در اختیار داشت و موفق به شکست پوهانگ استیلرز کره جنوبی و الهلال عربستان شد و به دیدار فینال در توکیو ژاپن صعود کرد اما سئونگنام کره جنوبی روز بهتری را سپری کرد و تک گل محمدرضا خلعتبری که در دقیقه 67 به ثمر رسید پاسخگوی 3 گل حریف شرق آسیا نبود تا قهرمانی باز هم به تیمی از ایران نرسد.


 2018 - پرسپولیس 0-2 کاشیما آنتلرز ژاپن (رفت و برگشت)


برانکو ایوانکوویچ پس از هشت سال تیمی از ایران را به فینال لیگ قهرمانان آسیا رساند تا همگان امیدوار به شکست طلسم 25 ساله باشگاهی کشورمان در قاره کهن شوند. برانکو برای اولین بار پرسپولیس را به فینال آسیا رسانده بود و هواداران این تیم امیدوار بودند تا تیمشان اگرچه 51 سال دیرتر از رقیب سنتی‌شان استقلال به فینال آسیا رسیده اما همانند این تیم به قهرمانی دست یابد. بازی رفت را کاشیما 2 بر صفر به سود خود تمام کرد و بازی برگشت در تهران بدون گل به پایان رسید تا باز هم طلسم تیم‌های ایرانی نشکند.


 


 2020 - پرسپولیس - اولسان هیوندای کره جنوبی؟؟؟


پرسپولیس در فاصله سه فصل برای دومین مرتبه فینالیست آسیا شده و یحیی گل‌محمدی در تلاش است تا به حسرت 27 ساله تیم‌های باشگاهی ایرانی خاتمه دهد. اگرچه کار بسیار سختی در مقابل دارد اما می‌تواند به جای دومین نایب قهرمانی، برای اولین بار در تاریخ سرخ‌پوشان را قهرمان آسیا کند.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب