دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمدی در گفت‌وگو با آنا:

استانداردسازی آزمایشگاه‌ها یک اصل است/ فعالیت 6 هزار عنوان آزمایشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی

مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: استانداردسازی آزمایشگاه‌ها جزء سیاست‌های اصلی و اصولی دانشگاه است تا بتوانند مجوزهای لازم استاندارد را اخذ کنند.
کد خبر : 614949
عبدالله محمدی



عبدالله محمدی در حاشیه بازدید از آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: در راستای سیاست کلان دانشگاه مبنی‌بر شبکه‌سازی و فعالیت میدانی به‌صورت دوره‌ای در استان‌ها حضور پیدا می‌کنیم و با بازدید از آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی واحدهای دانشگاهی، اجرایی‌شدن آیین‌نامه‌های موجود را مورد بررسی قرار می‌دهیم و همان‌جا با برگزاری شورای پژوهشی استان تصمیمات لازم را می‌گیریم.


استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی در راستای درآمدزایی


وی آیین‌نامه تعاون تجهیزات را یادآور شد و عنوان کرد: در قالب این آیین‌نامه قرار است از تمام تجهیزات آزمایشگاهی در راستای درآمدزایی کار کرده تا بتوانیم از سرمایه‌ای که در طول سال‌های مختلف جمع‌آوری شده است به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم.





بیشتر بخوانید:


بازدید محمدی از آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه




مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بازدیدهای دوره‌ای کمک می‌کند که تجهیزات آزمایشگاهی شناسایی شده و در مورد جابه‌جایی یا مشارکت و راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی بحث شود در این راستا آزمایشگاه‌هایی که قابلیت مرکزی‌شدن را دارند، مشخص می‌شود و این بازدیدها آغازی برای نگارش طرح تفصیلی آزمایشگاه‌ها خواهد بود.


محمدی نظارت بر عملکرد مراکز تحقیقاتی را از اهداف دیگر بازدیدها عنوان کرد و افزود: راه‌اندازی مراکز تحقیقاتی جدید و به‌صورت کلی بهره‌برداری از امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری جزء اهداف دوره جدید بازدیدهاست و با این دیدگاه آذربایجان غربی نخستین استانی است که میزبان این بازدیدهاست.


وی با اشاره به جایگاه آذربایجان غربی با داشتن چهار مرز رسمی در میان واحدهای مرزی بیان کرد: موضوع استانداردسازی آزمایشگاه‌ها جزء سیاست‌های اصلی و اصولی دانشگاه است تا شرایط آزمایشگاه‌ها را طوری فراهم کنیم که بتوانند مجوزهای لازم استاندارد را بگیرند و اتفاقاً در بازدیدی که از واحد ارومیه داشتیم، پیشنهاد شد که آزمایشگاه‌های همکار غذا و دارو را بتوانیم در این استان داشته باشیم؛ چراکه هم از نظر موقعیت منطقه‌ای چنین آزمایشگاهی خواهان دارد و اینکه امکانات در واحد ارومیه فراهم است.


استانداردسازی آزمایشگاه بتن در واحد ارومیه


مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: امکان استانداردسازی آزمایشگاه بتن در واحد ارومیه وجود دارد. آزمایشگاه بایولوژی و ژنتیک واحد ارومیه هم امکانات بسیار خوبی دارد که می‌تواند با اخذ سیاست استانداردسازی اعتماد جامعه را به خود جلب کند و شرکت‌ها و سازمان‌هایی که می‌خواهند نمونه خود را در جایی آنالیز کنند، باید از مکان‌های معتبر مانند سازمان غذا و دارو و اداره استاندارد مجوزهای لازم را اخذ کنند و این جزء سیاست‌ها و برنامه‌های دانشگاه در بازدیدها به‌شمار می‌رود.


محمدی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی باید خود به‌عنوان صادرکننده گواهی برای آزمایشگاه‌های منحصربه‌فرد در جامعه مطرح شود؛ به‌عنوان مثال مرکز تحقیقات آنتن و ماکروویو واحد ارومیه تجهیزاتی و امکاناتی دارد که منحصربه‌فرد است و باید تلاش‌ها برای صدور آزمایشگاه مرجع برای چنین آزمایشگاه‌هایی صورت گیرد تا دریافت گواهی از آنها الزام‌آور شود و نمونه‌های مربوط به محققان به مکان‌های متفرقه ارسال نشود.


استانداردسازی آزمایشگاه‌ها یک اصل است/ فعالیت 6 هزار عنوان آزمایشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی



وی با اشاره به وجود امکانات بسیار خوب موجود در دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: با شبکه‌سازی و هم‌افزایی می‌توان دانشگاه را به‌عنوان پیشرو در عرصه آزمایشگاهی معرفی کرد و با راه‌اندازی فاز دوم و سوم سامانه ساها که جدیداً جایگزین سامانه اولیه شده است، سامانه عملیاتی کاملاً شبکه‌ای خواهیم داشت که با سامانه پژوهشیار، آموزشیار و ساجد ارتباط دارد و علاوه‌بر این هر فردی می‌تواند برای خود کارتابل ایجاد کرده و نمونه خود را ارسال و براساس نمونه خود آزمایشگاه مورد نیاز خود را انتخاب کند.


مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: آزمایشگاه‌ها در کل یک شبکه درونی جامع است که توصیه می‌شود محققان و پژوهشگران با مراجعه به آدرس saha.iau.ir حتماً از این سامانه بازدید کنند؛ چراکه تفاوت زیادی با قبل دارد. از سویی اتصال به سامانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای دریافت گرندهای مربوط جزء برنامه‌های در دست اقدام این مجموعه است.


محمدی ادامه داد: موضوع هم‌افزایی آزمایشگاه‌ها با ایجاد کنسرسیوم پیش می‌رود و در این راستا به‌تازگی کنسرسیوم آزمایشگاه‌های همکار غذا و دارو را داریم. باید توجه داشت که آزمایشگاه‌ها در تمام زمینه‌ها نمی‌توانند توانمند باشند و بر همین اساس ۱۳ آزمایشگاه در شهرهای مختلف در قالب یک کنسرسیوم گرد هم آمده‌اند تا یک زنجیره خدمات شکل گیرد و با این شرایط مراجعه‌کننده با یک کنسرسیوم مواجه است و براساس زنجیره خدماتی که دارد، کل نیاز محقق مراجعه‌کننده را برآورده می‌کند.


وی افزود: به‌عنوان مثال می‌توان از کنسرسیوم‌های بتن، امنیت غذایی، گیاهان دارویی و کنسرسیوم انرژی به‌عنوان کنسرسیوم‌های راه‌اندازی‌شده نام برد که می‌توانند با هم‌افزایی ایجادشده موجب افزایش کیفیت و سرعت عمل در پاسخگویی باشند.


مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۶ هزار عنوان آزمایشگاه و ۶۰ هزار مورد تجهیزات مختلف است و اکنون در حال مدیریت این توانمندی بسیار بزرگ هستیم تا دانشگاه آزاد اسلامی بتواند جایگاه خود را پیدا کند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب