دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش|

چشم‌بادامی‌ها نقره‌داغ شدند/ امید برای سرمایه‌گذاری بیشتر در صنعت لوازم خانگی

پس از تبعیت شرکت‌های کره‌ای از آمریکا برای خروج از بازار ایران زمزمه‌هایی برای بازگشت مجدد آنها مطرح شد؛ اما این بار با دستور رهبری، حضور چشم‌بادامی‌ها در بازار ایران ممنوع شد تا تاوان سختی را برای همراهی با آمریکا بپردازند.
کد خبر : 611343
لوازم خانگی

به گزارش خبرنگار کشاورزی، صنعت تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، پس از ماه‌ها کشمکش پرونده واردات لوازم خانگی کره‌ای با دستور مقام معظم رهبری به رئیس جمهور برای حمایت از تولید داخل بسته شد.


دفتر مقام معظم رهبری در این نامه به آیت‌الله رئیسی، رئیس جمهور اعلام کرد: مرقومه جمعی از شرکت‌ها و کارخانجات تولیدکنندگان لوازم خانگی مبنی بر مخالفت با ورود محصول نهایی لوازم خانگی در شرایطی که از نظر کمی و کیفی تولید این‌گونه محصولات در کشور پاسخگوی نیاز داخلی است و درخواست جلوگیری از واردات این محصولات، مراتب به استحضار مقام معظم رهبری رسید، و مرقوم فرمودند:


جناب آقای رئیسی- رئیس جمهور محترم


«این موضوع بسیار مهمی است. اگر این خبر (گشایش واردات از دو شرکت کره‌ جنوبی) راست باشد به معنی شکستن کمر شرکت های لوازم خانگی داخلی است که تازه توانسته اند قدری روی پا بایستند، جداً جلوی این مشکل را سد فرمایید».


پیرو این نامه رئیس دفتر رئیس جمهور طی نامه‌ای به وزیر صنعت و وزیر اقتصاد اعلام کرد که از واردات محصول نهایی لوازم خانگی جلوگیری شود.


غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور هم در نامه‌ای خطاب به فاطمی امین و خاندوزی، وزرای صمت و اقتصاد مخالفت رئیس‌جمهور با واردات لوازم‌خانگی کره‌ای را اعلام کرد.


حمایت مقام معظم رهبری از تولیدکنندگان ایرانی در راستای دغدغه ایشان برای حمایت از تولید داخل است و نامگذاری امسال و سال‌های اخیر با کلیدواژه تولید نشان از حمایت ویژه از بخش تولید دارد.


تبعیت شرکت‌های خارجی ازتحریم‌های ظالمانه آمریکا


با شروع دور جدید تحریم‌ها از سال ۹۷، شرکت‌های لوازم خانگی کره‌ای با وجود سود سرشاری که از بازار ایران کسب کردند به یک‌باره و بدون اطلاع قبلی بازار ایران را ترک کردند، دولت نیز به منظور مدیریت بازار ارز و حمایت از تولید، واردات کالاهایی را که نمونه مشابه آن در داخل تولید می‌شود، ممنوع کرد.


خروج شرکت‌های کره‌ای از بازار می‌توانست کشور را با چالش‌های فراوانی درخصوص تامین لوازم خانگی مواجه کند اما تولیدکنندگان ایرانی که از سال‌های گذشته در بازار زیر سایه این شرکت‌ها به فعالیت نصفه و نیمه خود ادامه می‌دادند، میدان را برای عرض اندام مناسب دیدند.


صنعت لوازم خانگی ایران در سال‌های گذشته نقش چندانی در بازار داخلی نداشت و در اواسط دهه ۹۰سهم لوازم خانگی خارجی از بازار ایران به ۷۰ درصد رسیده بود که عمده آن در اختیار دو برند کره‌ای بود و میانگین تولید داخل سالانه ۷ میلیون دستگاه لوازم خانگی بیشتر نبود و به لحاظ کیفیت نیز فاصله زیادی با نمونه‌های خارجی خود داشت.




بیشتر بخوانید:


۲ گام مهم برای رسیدن به اقتصاد پایدار/ چگونه صنعت لوازم خانگی کشور احیا شد؟




رشد صنعت لوازم خانگی در دوران تحریم


اما طی سه سال گذشته با خروج برندهای خارجی به‌ویژه کره‌ای‌ها از بازار، تیراژ و کیفیت تولید و عمق ساخت داخل لوازم خانگی افزایش چشمگیری پیدا کند.


بنا به آمارهای اعلام شده، در حال حاضر این صنعت ۳۰۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و یک میلیون نفر اشتغال غیرمستقیم دارد و ۵۰۰ بنگاه در حوزه صنعت لوازم خانگی فعال هستند.


چشم بادامی‌ها نقره داغ شدند/ امید برای سرمایه‌گذاری بیشتر در صنعت لوازم خانگی



هدف‌گذاری برای افزایش صادرات لوزام خانگی


کیوان گردان، مدیرکل دفتر صنایع برق و فلزی و لوازم‌خانگی وزارت صمت با بیان اینکه تا حدود پنج سال پیش بخش زیادی از نیاز بازار با واردات کالاهای کامل خارجی تأمین می‌شد، اما امروز شاهد عرض‌اندام تولیدات داخلی در بازار هستیم؛ می‌گوید: «میزان تولید لوازم خانگی در کشور نسبت به سال ۹۸ با رشد ۷۱ درصدی مواجه شده است و در بسیاری از اقلام شاهد خودکفایی نیز هستیم».


وی «هدف‌گذاری برای افزایش صادرات لوازم خانگی به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار را یکی از مهمترین بخش‌های برنامه‌ریزی برای لوازم خانگی خواند و راه‌اندازی شرکت‌های مختلف برای ایجاد رقابت سالم درون‌بنگاهی را به سود مصرف‌کنندگان عنوان کرد».


روند تولید صعودی شد


بر اساس آمارهای اعلام شده، طی فروردین امسال ۱۰۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه یخچال و فریزر توسط تولیدکنندگان داخلی تولید شده است، این در حالی است که در فروردین ماه سال گذشته ۴۷ هزار و ۶۰۰ دستگاه از این محصول تولید شده بود که نشان از رشد ۱۱۵.۲ درصدی تولید یخچال و فریزر دارد. همچنین در فروردین ماه امسال ۶۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی در کشور تولید شده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ۴۰ هزار و ۷۰۰ دستگاه تولید شده بود و در این بخش نیر شاهد رشد ۶۸.۹ درصدی هستیم.


تولید کولر آبی نیز افزایش یافته به طوری که در فروردین ماه امسال ۱۱۱ هزار و ۸۰۰ دستگاه کولر آبی در کشور تولید شده که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۶۷ هزار و ۹۰۰ دستگاه بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶۴.۷ درصدی داشته است.


چشم بادامی‌ها نقره داغ شدند/ امید برای سرمایه‌گذاری بیشتر در صنعت لوازم خانگی



تلاش‌ها برای واردات ناکام ماند


شرکت‌های کره‌ای پس از خروج از بازار ایران، در کشورهای همسایه مستقر شدند و با ایجاد شبکه‌ای غیررسمی به دنبال ورود کالاهای خود به بازار ایران از طریق قاچاق کالا هستند، در کنار تلاش شرکت‌های خارجی، در داخل نیز عده‌ای با اقداماتی از قبیل پیگیری برای ترخیص ۴۲۰ کانتینر لوازم خانگی از گمرک و ایجاد هجمه برای تولیدکنندگان داخلی به دنبال شکست الگوی تولید در کشور بودند، امری که می‌توانست بیکاری تعداد فراوانی از کارگران ایرانی را به دنبال داشته باشد، اما حمایت‌های آیت‌الله رئیسی در زمان تصدی بر قوه قضاییه و ادامه این حمایت‌ها در مقام رئیس دولت، توانست با پدیده واردات مقابله کند و در نهایت مقام معظم رهبری به منظور ادامه حرکت رو به رشد تولیدکنندگان، واردات لوازم خانگی کره‌ای را ممنوع کرد تصمیمی که هم می‌تواند کام کارگران ایرانی را شیرین کند و منجر به افزایش اشتغالزایی در کشور شود و هم به سایر شرکت‌های خارجی بفهماند که هر زمان اراده کردند نمی‌توانند از بازار ایران خارج شوند و هر زمان نیز که تمایل داشتند به‌راحتی بازگردند و نظم بازار کشور را به هم بریزند.


دستور برای ممنوعیت واردات لوازم خانگی نشان می‌دهد که مقامات کشور به‌ویژه مقام معظم رهبری اهمیت بالایی برای تولید و تولیدکنندگان داخل قائل هستند و در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها گام عملی را در راستای حمایت از تولید داخل برداشته‌اند.


انتظار می‌رود تولیدکنندگان داخلی نیز با ادامه عملکرد مناسب که طی سال‌های اخیر داشتند بیش از پیش بر ارتقای کیفیت محصولات خود بیفزایند تا هم بازار داخل تامین شود و هم بتوانند بازارهای صادراتی بیشتری را در اختیار بگیرند.
انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب