دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 دی 1394 - 09:19
تاکید بر لزوم رعایت سبک زندگی اسلامی و ایرانی برای رفع معضلات در هم‌اندیشی نخبگان علمی در واحد کازرون

امام جمعه کازرون: معضل ماهواره به گونه‌ای نیست که نشود آن را مدیریت کرد

نشست هم‌اندیشی با موضوع آسیب‌شناسی فرهنگی با حضور جمعی از مسئولان و استادان در سالن دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون برگزار شد.
کد خبر : 60772

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان فارس در این نشست با بیان اینکه پیشرفت امور فرهنگی بستگی به همدلی، هم‌افزایی، وحدت و همزبانی دارد، اظهارکرد: «اگر توفیقات و موفقیت‌هایی در خارج یا داخل کشور حاصل شده، همگی از برکات و تلاش وحدت و انسجام بین مسئولان نظام بوده و این انقلاب به برکت وحدت ملی به وجود آمده است.»


حجت‌الاسلام حمید محمودیان افزود: «اگر وحدت و هم‌افزایی نباشد، دشمن از طریق نفوذ به فرهنگ دینی و ملی ما آسیب می‌رساند و ما باید با تلاش، وحدت و معرفت افزایی مستمر در راستاری ظهور گام برداریم.»


امام جمعه کازرون هم با توجه به مراحل اصلاح جامعه از منظر قرآن کریم اظهار کرد:«چهار مرحله اصلاح جامعه عبارتند از، موعظه و اندرز، پاکسازی روح و دل از رذائل اخلاقی، هدایت و در نهایت مشمول رحمت الهی شدن. در واقع قرآن نسخه رهایی فرد از بیماری‌های فردی و اجتماعی را با رعایت این چهار مرحله بیان کرده است.»


حجت‌الاسلام محمد خرسند ادامه داد: «از آنجا که انجام هر کاری نیاز به نقشه و برنامه دارد، مباحث اخلاقی هم بر همین اساس است. در جامعه دینی هم باید بر اساس نسخه دینی عمل شود حال آن که با وجود اسلامی بودن جامعه ما، می‌خواهیم معضلات را با نسخه‌های غربی مرتفع کنیم که این امکان ندارد.»


وی، معضلات زیاد اجتماعی جامعه را یادآور شد و گفت:« متاسفانه این معضلات کم و قابل انکار نیست. همین که در کوچه و بازار نگاه کنیم، این معضلات را می‌بینیم و احتیاج به خرج مبالغی برای کشف آنها وجود ندارد. با مراجعه به زندان و راهروهای دادگستری خیلی چیز‌ها دست ما می‌آید. درمان این معضلات هم یک راه بیشتر ندارد و آن رعایت سبک زندگی اسلامی و ایرانی است. متاسفانه عمل به موارد مختلف فرهنگی و... از سوی مسئولان به تأیید یا محکوم کردن خلاصه شده است.»


امام جمعه کازرون وضعیت آمار ازدواج و طلاق را نگران کننده خواند و تصریح کرد: «علاوه بر کم بودن ازدواج‌ها ۳۰درصد ازدواج‌ها نیز به طلاق منجر می‌شود و تعداد زیادی نیز منجر به طلاق عاطفی می‌شود. پرخاش‌گری و اختلافات خانوادگی، بیکاری و جرم و جنایت، کم کاری در انجام شغل و وظایف و بدقولی‌ها حتی در بین مسؤولان برای ایران که یک کشور اسلامی و با تمدن است زیبنده نیست.»


امام جمعه کازرون وضعیت آمار ازدواج و طلاق را نگران کننده خواند و تصریح کرد: «علاوه بر کم بودن ازدواج‌ها ۳۰درصد ازدواج‌ها نیز به طلاق منجر می‌شود و تعداد زیادی نیز منجر به طلاق عاطفی می‌شود

وی گفت: «معضلات اجتماعی مثل دانه‌های تسبیح به یکدیگر ارتباط دارند و فقط صرف گذاشتن همایش و جلسات این مسایل برطرف نمی‌شود. برخی اوقات دیده شده همایش‌هایی در هتل‌های مجلل گرفته می‌شود، هدایایی هم به مدعوین داده می‌شود و برخی مدیران هم حق مأموریت برای شرکت در این جلسات می‌گیرند. بعد از آن هم اوضاع بر همان منوال و بلکه بد‌تر ادامه می‌یابد.»


این مسئول تصریح کرد: «مشکلی که در این راه وجود دارد این است که اراده و برنامه‌ای برای حل این معضلات وجود ندارد. یک مشکل دیگر هم دیدگاه متفاوت دولت هاست که به عنوان مثال بدحجابی را معضل نمی‌دانند و علی رغم داشتن قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را اجرا نمی‌کنند.»


خرسند با تاکید بر اینکه با چنین وضعیتی امیدی به حل معضلات وجود ندارد، ادامه داد:« باید کار به جایی برسد که بیدار شویم آن وقت به فکر چاره بیفتیم. گاهی اوقات گرفتن جلسات هم اندیشی نیز برای آنکه وظایف خود را متوجه شویم هم خوب است، نباید در تهاجم فرهنگی دشمن چون قدرت مقابله نداریم، بنشینیم و نگاه کنیم.‌‌ همان طور که شهید محمد جهان‌آرا می‌گفت یک روز هم دیر‌تر خرمشهر به دست عراقی‌ها بیفتد، افتخار است و باید با دست خالی جنگید. در جنگ فرهنگی هم باید همین‌طور باشد. بالاخره معضلی مثل ماهواره هم به گونه‌ای نیست که نشود آن را مدیریت کرد.»


امام جمعه کازرون از اعطای وام‌های کلان به برخی افراد و شرکت‌های خودروسازی انتقاد و خاطرنشان کرد: «برای ازدواج جوانان به جز خواندن حدیث پیامبر چه کاری در جهت تسهیل آن انجام داده‌ایم؟ اگر دولت کاری که برای خودروساز‌ها انجام داد تا آنها ضرر نکنند و دغدغه سهام داران آنها را برطرف کنند برای ازواج جوان‌ها داده بود و تسهیلاتی برای خرید لوازم زندگی در نظر گرفته می‌شد، آن وقت می‌دیدید که برخی مشکلات حل می‌شد.»


سپس حمیدرضا گرامی فرماندارکازرون اظهارداشت: ما باید پای بند اصول و باور‌هایمان باشیم و یکی از باورهای دینی ما بحث تهاجم فرهنگی ازسوی دشمن است و باید با برنامه ریزی و بهره گیری از ظرفیت‌ها داخلی از ورود برنامه‌های تحمیلی غرب به جامعه جلوگیری کنیم.


فرماندار کازرون نیز گفت: «امیدوارم این نشست که با حضور نخبگان و صاحب نظران فرهنگی در دانشگاه برگزار شده است دارای خروجی و مصوبات خوبی باشد و بتوانیم از نتیجه این نشست در جلسات فرهنگ عمومی شهرستان هم استفاده کنیم.»


حمیدرضا گرامی با بیان اینکه باید به داشته‌ها و باورهای دینی خود پایبند باشیم، اظهار کرد:« اگر به عملیات کربلای ۴ و ۵ توجه کنیم فاصله بین این دو عملیات بسیار اندک و کوتاه بوده یعنی برای افراد نظامی‎ این یک امر غیرممکن است که بعد از گذشت چند روز از عملیات دوباره با فرصت اندک برای جبران کربلای ۴ اقدام به برنامه ریزی و طراحی عملیاتی بعدی که نیاز به شناسایی و تدارک گسترده‌ و زمان زیادی داشت، عملیات کربلای ۵ را شروع کردند، این فقط‌‌ همان بهره گرفتن ازباور‌ها است اگر باور داشته باشیم هر کار نشدنی و سخت هم آسان خواهد شد.»


رئیس دبیرخانه هیات امنای دانشگاه آزاد استان فارس هم درباره باید‌ها و نبایدهای ترویج دین در دانشگاه‌ها یعنی آنچه که برای انجام کار فرهنگی و تقویت دینداری از نظر و دیدگاه مقام معظم رهبری لازم است، اظهار کرد: «روش‌هایی که برای انجام کار فرهنگی در دنیا و کشور ما رایج است در چهار شکل و قالب متفاوت ارائه می‌شود.»


مدیر حوزه علمیه کازرون: «در حوزه فرهنگی باید زیبایی معنوی واقعی و حقیقی را به جوان نشان بدهیم امروز ما فقط زیبایی دنیا را به جوان نشان داده‌ایم و زیبایی معنوی را لمس نکرده است، چگونه باید در مسیر دین و فرهنگ دینی قرار گیرد.»

عبدالحمید فرزانه گفت: «در روش اول به گونه‌ای است که انسان‌ها دارای اختیار و حق آزادی در مسائل فرهنگی هستند و بدون هیچ الزامی می‌توانند انتخاب کنند. روش دوم در ایجاد کارهای فرهنگی اهدافی را دنبال می‌کند و در چارچوب اهداف برنامه‌هایی که از پیش تعیین شده تنظیم و کاملاً بسته عمل می‌شود.»


رئیس هیات امنای دبیرخانه دانشگاه آزاد فارس درباره روش سوم ارائه بسته‌های فرهنگی اظهار کرد: «در این شیوه از طریق مخاطب‌شناسی و هماهنگی با مخاطب تعریف می‌شود.به طوری که از آنان بپرسیم چه چیزی را نیاز دارند مانند اغذیه فروشی که هر مشتری هر نوع غذایی سفارش دهد به‌‌ همان سبک آماده می‌کند. راه چهارم تلفیقی است دخالتی نداریم مخاطب خودش انتخاب می‌کند یعنی همه برنامه‌ها را در اختیار دارد اینکه از برنامه‌های تلویزیون آن طرف مرز‌ها استفاده کند یا سخنرانی استادان اخلاق و دین در جمهوری اسلامی را انتخاب کند.»


مدیرحوزه علمیه کازرون هم با توجه نبود برنامه مناسب فرهنگی در جامعه اظهار کرد: «یکی از مشکلات فرهنگی این است که به جای فعال کردن و روشن کردن جوان از درون از سیاست کشیدن و هل دادن استفاده می‌کنیم؛ اگر ماشینی را در نظر بگیریم به دو طریق می‌توان ماشین را حرکت داد یا از طریق روشن کردن و یا از را ه هل دادن و کشیدن در روش دوم با هزینه‌های بالا و توفیقات کم همراه است و متاسفانه در جامعه امروزی ما هم از همین روش استفاده می‌شود و جوان را یا هل می‌دهند یا می‌کشند.»


حجت‌الاسلام صحرایی با بیان اینکه امام خمینی (ره) جوانان را از درون فعال می‌کرد، نمونه آن هم در زمان شکل گیری انقلاب اسلامی و نقش جوانان در پیروزی انقلاب و یا دفاع مقدس است، گفت: «جوانان به‌صورت خودجوش و داوطلبانه به سمت شهادت می‌شتافتند.»


مدیر حوزه علمیه کازرون اظهار کرد: «در حوزه فرهنگی باید زیبایی معنوی واقعی و حقیقی را به جوان نشان بدهیم امروز ما فقط زیبایی دنیا را به جوان نشان داده‌ایم و زیبایی معنوی را لمس نکرده است، چگونه باید در مسیر دین و فرهنگ دینی قرار گیرد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب